• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Rozprawka na temat: Komu należą sie nasiona z OS?

Wyszukiwarka Forumowa:

Kto powinien dostawać nasiona z OS?

• Tylko growerzy z doświadczeniem i starzem na forum

Głosów: 0 0.0%
  • Każdy chętny uzytkownik forum

• Osoby wyłonione podczas losowania

• Powinien o tym decydować tylko i wyłącznie inicjator OS

• Łącznie głosujących
    0
Status
Ten wątek został zamknięty.

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Jak ktoś wyśle mi w lipcu pyłek, to bede mial grejfruta x nev haze i white widow krzyżowane z tym pyłem. Na os.

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Jak ktoś wyśle mi w lipcu pyłek, to bede mial grejfruta x nev haze i white widow krzyżowane z tym pyłem. Na os.

NIe ma sensu dawać pestek dzieciakom. I tak to spieprzą. Róbcie openseedy tylko

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Mi to mówisz.

R

Rider

Guest
hehehe, a mi wyślijcie xBoxa 360, to se pogram ;]

Nie rubcie OFF TOPA !

A

andrzejZwąsami

Guest
nich dzieciaki tez sadza za ktoryms razem im wyjdzie !!!!

nich dzieciaki tez sadza za ktoryms razem im wyjdzie
wy tzn vipy i growerzy tez przeciez kiedys zaczynaliscie
zreszta idea akcji znajduje sie w jej pierwszym czlonie czyli "open" a nie dla wybranych

[ Dodano: 2006-06-18, 08:59 ]
lubo napisał:
NIe ma sensu dawać pestek dzieciakom. I tak to spieprzą.
"Dobre" podejscie gratuluje
Jak byles mlodszy ( zakladam, ze jestes starszy od tych dzieciakow ktore zmarnuja te ziarenka) czy czasem twoja mama nie mowila do twojego ojca nie zakladam mu pieluchy bo i tak ja zasra????

H

haszyszekk

Guest
Miejmy szacunek do Quakeminda za jego OS i nie zaśmiecajmy mu tematu...
Każdy chętny do wyrażenia swojego zdania na temat OS i systemu przyznawania pestek, może wziąć udział w ankiecie i dodać tu posta z argumentacją...

Moim skromnym zdaniem pestki rzeczywiście nie powinny być dawane pierwszemu lepszemu użytkownikowi, ale decydować o tym powinien ten kto rozdaje nasionka.
Cały Open Seed jest oparty na wspaniałomyślności darczyńcy, więc dobór kandydatów powinien być jego prywatna sprawą.
Jeżeli ktoś napisze że pestki sa np. tylko dla użytkowników powyżej np. 500 postów to to jest jego wola i należy ją respektowac...
Doświadczeni growerzy na pewno nie zmarnuja pestek - miałem kilka fert OS, ale nie skozystałem z żadnej ponieważ nie mam warunków - i to ta różnica.
Niedoświadczony palacz i amator w dziedzinie uprawy weźmie pestki nie bacząc na to czy jest w stanie zapewnić im warunki do rozwoju i wydania plonu.
Pewnie na każdy open seed trafiało by sie 2-3 młokosów, którzy swoim niedbalstwem i niedouczeniem marnowaliby pestki, z których któs mógłby mieć pozytek...
Druga sprawa to wiedza. Nie uważam sie za eksperta w dziedzinie uprawy, ale zanim zaczałem swoja pierwsza (która jest juz prawie uwieńczona sukcesem ;)) najpierw zadbałem o przygotowanie ze strony merytorycznej.
Setki razy czytałem materiały na temat uprawy, hodowli i biologii roślin, dowiedziałem sie jak zapewnić roślinom godne warunki życia i podszedłem do tego z zacięciem i myśle z pewną dozą profesjonalizmu.
Nie sadze aby inni zaczynajacy przygode z uprawą MJ growerzy mieli chęć na uczenie się... najcześciej zaczynaja od zdobyci pestek i skiełkowania ich... a poźniej mysla co i jak zrobić zeby to urosło... :pr: Kończy sie to litrową doniczka na oknie, i miesięcznym wegiem, który kończy ścinka i makumba :geek:
Jeżeli ktos myśli że zasługuje na pestki z OS powinien to w jakiś sposób udowodnić, jeżeli nie ma zaplecza na forum (ilość czy jakość jego postów itp.)
Podsumowując mysle ze każdy ma prawo do nasion, pod warunkiem że udowodni swoją zdolność do odpowiedniego zaopiekowania sie nasionami (i roślinami :)), a ostateczna decyzja i tak należy się dawcy nasion. pzdr

sd

Well-known member
Buchów
20
Moim zdaniem wszytko zalezy od ilosci posiadanych nasion na os jak sie ma np. 2000 na os mozna dac prawie kazdemu

H

haszyszekk

Guest
lubo napisał:
I tak to spieprzą
Z tym sie nie zgodzę... ale jest w tym wiele racji...
Openseedy nie powinny być organizowane TYLKO dla np. grup , ale ich członkowie powinni wg. mnie być pierwsi w kolejce...
Z roślin, które wyhoduja tez może zrobią jakiś openseed... pzdr

[ Dodano: 2006-06-18, 09:47 ]
SCuN napisał:
Moim zdaniem wszytko zalezy od ilosci posiadanych nasion na os jak sie ma np. 2000 na os mozna dac prawie kazdemu
To prawda :) ale pewnie nikt nigdy nie zrobi openseeda z tak wielkiej ilości...
Najczęściej są to pestki dla 5-10 osób... moze akcje sie nakręcą do tego stopnia ze każdy będzie mogl tu za darmo pesteczke złapać ;) kto wie... czas pokaże. pzdr

S

sdfsdf

Guest
a ja mysle ze wlasnie inicjator OS powinien decydowac komu da SWOJE pestki!
przecierz to od jego wyboru danego uzytkownika zalezy czy te pestki sie zmarnuja czy nie!
jesli ona ma zamiar nimi handlowac to gdy da je doswiadczonym uzytkowinikom to wyjdzie mu to na plus niz zeby mial dawac uzytkownikowi X ktory jest na forum od "dzisiaj" i nie ma zielonego pojecia o uprawie! jesli ma pestek pod dostatkiem to w sumie tez nie za dobrze jak da je jakims dzieciom ale to juz jest jego sprawa co z nimi zrobi :)
wazne by rozdal je sprawiedliwie wg wlasnego uznania:)
Pozdro!

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Zgadzam sie z Bielakiem. Mysle ze od wlasciciela nasion powinno zalezec kto je otrzyma. Jednak powinien on wczesniej dokladnie skonsultowac sie z przyszlym hodowca zeby nie zmarnowal pestek. Uwazam ze poczatkujacy tez powinni miec dostep do os ale poczatkujacy z bogata wiedza teoretyczna! Tacy, ktorzy przynajmniej cos czytali i wiedza co nieco! Sam jestem dopiero w trakcie mojej pierwszej uprawy ale idzie mi calkiem OK! I jesli myslicie ze naleze do takich co najpierw zamawiaja pestki a pozniej zaczynaja cos czytac o uprawie to sie mylicie! Od listopada siedzialem w necie i duzo czytalem! Wiem ze to sie bardzo oplaca choc pewnie i tak jeszcze jestem leszczem ale zawsze wiem wiecej niz ci napalency pytajacy np. czym sie rozni indica od sativy itp. A tak nawiasem chetny bym byl na os z LR :queen: Pozdr. dla wszystkich! PEACE!!!

thcsmoker

Member
Buchów
0
najlepiej dać szanse wszystkim growerom przynajmniej młode pokolenie będzie bogatsze w doświadczenie i bedzie na przyszłość kupowało lub krzyżowało swoje odmiany peace yo

[ Dodano: 2006-06-18, 12:44 ]
a jeśli początkujący grower nie bedzie wiedział jak uprawiać a dostanie pestki napewno przejrzy materiały z www.haszysz.com i dowie sie na tyle dobrze o uprawie ze bedzie mogł śmiało sadzić

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
thcsmoker napisał:
najlepiej dać szanse wszystkim growerom przynajmniej młode pokolenie będzie bogatsze w doświadczenie i bedzie na przyszłość kupowało lub krzyżowało swoje odmiany peace yo

a jeśli początkujący grower nie bedzie wiedział jak uprawiać a dostanie pestki napewno przejrzy materiały z www.haszysz.com i dowie sie na tyle dobrze o uprawie ze bedzie mogł śmiało sadzić

Ja bym radzil najpierw czytac a pozniej ubiegac sie o pestki. Ale to tylko moja skromna uwaga :tongue:

R

Rider

Guest
hbsh napisał:
hcsmoker napisał/a:

Ja bym radzil najpierw czytac a pozniej ubiegac sie o pestki. Ale to tylko moja skromna uwaga

LOL
To czemu sam sie do tego niezastosowałes :sunny:

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół