akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Rozwiązywanie problemów z roślinami konopi

Wyszukiwarka Forumowa:

Guffy

Well-known member
Buchów
45
Odznaki
1
Cześć widzę że post wyżej podobny problem jak u mnie, u mnie zaczynało się podobnie plamki na listkach, teraz jest już końcówka flo i jest to bardziej rozwinięte.
Z czym tu może być problem?
Na pewno miałem za wysoka temperaturę i za niską wilgotność na początku, oprócz tego przenawoziłem lekko roślinne., ale to raczej nie samo przenawożenie
W boxie zauważyłem też jakieś małe robactwo, może te robaczki wyrządziły krzywdę?
Chce tam wrzucić kolejne roślinki, dlatego pytam o to co mogę poprawić, zeby uniknąć tej sytuacji z liściami.
I pewnie skoro jest jakikolwiek robaczek w boxie to pasowałoby w jakiś sposób odrobaczyć całe pomieszczenie + boxa?
Co byście polecili, poniżej zdjęcia roślinki

DSC08270.jpg

DSC08271.jpg

DSC08274.jpg

DSC08275.jpg

DSC08278.jpg

DSC08280.jpg

DSC08283.jpg

DSC08285.jpg

DSC08286.jpg

DSC08287.jpg

@edit to na 90% prędziorki lub podobne kur***wo

zauwazyłem że zbierają sie na spodzie liści, objawy też pasują z tymi z neta, aczkolwiek chciałbym żeby mi ktoś potwierdził..
Na moje roślince został 1/2 tyg do ściny max, chciałbym tam do boxa dorzucić 6 małych sadzonek, ale pasowałoby najpierw wyprowadzić to robactwo..
Jakbyście się do tego zabrali, po kolei żeby mieć pewność, że młode planty nie zahamują przez robaki?
jakie środki kupić do walki z tym diabelstwem, jest masa marek, masa substancji, zalezy mi na czymś skutecznym, ale też takim zeby nie zrobilo wiecej szkody niz pozytku

Ostatnia edycja:

Syn Ebnera

OdcieńZieleni
Weteran
Buchów
4,175
wciorniastki, poczytaj na forum co ludzie polecają, ja waliłem karate zeon

Guffy

Well-known member
Buchów
45
Odznaki
1
Mały update, zrobiłem zdjęcie szkodnikom, może to pomoże w weryfikacji przyczyny, ponieważ wyczytałem że na wciorniastki i prędziorki są różne środki owadobójcze, teraz pasuje mi zidentyfikować szkodnika żeby wybrać odpowiedni środek, chyba że są jakieś uniwersalne?

123.png

Beasto

Ujarany cały dzień
Weteran
Buchów
14,974
Odznaki
10
Mnie to na mszyce wygląda xD

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,580
Odznaki
5
Mszyca. Na tym etapie czego byś nie użył to chu*nia.

Beasto

Ujarany cały dzień
Weteran
Buchów
14,974
Odznaki
10
Jak się zaprze, to może wytrzeć wszystkie liście, przynajmniej rozkwasi większość xD

Guffy

Well-known member
Buchów
45
Odznaki
1
W sensie już za blisko ścinki, czy mszyce się za bardzo rozpanoszyły?
Pasuje mi to ogarnąć, chciałem tam dorzucić kilka roślinek na weg'a, ale chyba lepiej będzie jak znajdę tymczasowo inne miejsce.
I co zanim przerzuce tam kolejne planty pewnie pasuje spryskać pomieszczenie jakimś preparatem? :headbanger:

Zastanawiam się nad
1) środkiem na zapobieganie takim akcją na przyszłe uprawy najlepiej uniwersalny o ile taki jest
2) środkiem wybicia mszyc i innego robactwa z pomieszczenia - ten może być bardziej agresywny zakładając że plantów tam nie będzie

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,580
Odznaki
5
Athena IPW, ale na kwitnące rośliny, tak powyżej 3 tygodnia nie pryskał bym niczym. Pomieszczenie, alkohol izopropylowy.

PiekneChwile

Well-known member
Buchów
149
W sensie już za blisko ścinki, czy mszyce się za bardzo rozpanoszyły?
Pasuje mi to ogarnąć, chciałem tam dorzucić kilka roślinek na weg'a, ale chyba lepiej będzie jak znajdę tymczasowo inne miejsce.
I co zanim przerzuce tam kolejne planty pewnie pasuje spryskać pomieszczenie jakimś preparatem? :headbanger:

Zastanawiam się nad
1) środkiem na zapobieganie takim akcją na przyszłe uprawy najlepiej uniwersalny o ile taki jest
2) środkiem wybicia mszyc i innego robactwa z pomieszczenia - ten może być bardziej agresywny zakładając że plantów tam nie będzie
jodyna i mleko na necie piszą. Nie wiem jak w takim połączeniu ale normalnie to ona sama wyparowywuje. Jest praktycznie ekologia

Syn Ebnera

OdcieńZieleni
Weteran
Buchów
4,175
a to sory za wprowadzenie w błąd, z tych pierwszych fotek wnioskowalem ze to wciorniastek, my bad

U

Usunięty 88488

Guest
Mam problem juz w drugiej uprawie taki sam .Mianowicie brazowieja mi dolne liscie i schna .Uprawa pelny biotabs w coco z perlitem i 10% worm casting. 6 tydzien flo (licze od przelaczenia swiatla ) .Gora jest ladna .Dałem na kwitnieniu 2x kompost tea pelna dawke i 2x bio pk 5-8 w ilosci okolo 10ml a 4 krzaki (jednorazowo).1.5 biotabsa na sztuke od przesadzenia w okolo 30 dzien.Uzywam od tego czasu autopptow 8.5l .W cokosie weg duzo gorszy i wolniejszy niz w ziemii canna terra professional.Coco odnplagrona z perlitem 70/30.Na wegu do okolo 25 dnia regulowalem ph na 6.0 -6.2 i w 20 dniu dałem po kawalku biotabsa bo prawie nie rosly mimobppdawania orgatrexu z bacterexem.Mi to wyglada na niedobor Fosforu . Czy ktos coś doradzi ? @Śmieszek420 @Żul @Eko @Bortek Prosze o pomoc doswiadczonych growerow.
1000044221.jpg

1000044215.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:
U

Usunięty 88488

Guest
Poka foty całego krzaka.
Ok jak wroce do domu to wrzuce dzis wieczorem poznym badz jutro z rana bo mnie w domu nie ma .Generalnie od dolu sie takie robia tylko i nie ma ich chyba jakos bardzo duzo .Czat gpt podpowiada flusha bo przenawożenie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
U

Usunięty 88488

Guest
Ok jak wroce do domu to wrzuce dzis wieczorem
Poka foty całego krzaka.
Ok wrzucam foty .Tych losci teraz jest doslownie 6-8 sztuk takich .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół