• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Słabo spuchły;/

Wyszukiwarka Forumowa:

maria2

Well-known member
Buchów
0
Witam:] mam wielki problem z moimi roślinkami - nie puchną pomimo dobrych warunków...
Mam je od 30 marca, flo od 20 maja..
Poszło mi 75l ziemi na 3 roślinki, mam hps 250W + 3 świetlówki po 23W.
Nawozy na weg canna bio, biohumus, florovit i opryski asahi a na flo canna flo, planton k, i 3 dni temu podlałem ripenem...
Mam 6 wiatraków 12CM. Jakoś 20 maja przełączyłem na flo.
Ziemia z biedro + perlit i dolomit.

Co robię źle?
IMG_6543.jpg

Wczoraj podlałem canną flo + ripen dziś przychodzę a tu żółte liście...

babum

Well-known member
Weteran
Buchów
4
no to moze zamiast lac ripenem trzeba bylo im dac spokojnie dojrzewac i puchnac, bo jeszcze im troche brakuje do konca.
Wyobrywaj te wszystkie zolte liscie, i jak masz mozliwosc to dokup jakiegos boostera kwitnienia do twojego zestawu

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Bez paniki jeszcze spuchnie że sie zdziwisz ja bym czekał jakieś 3tygodnie jeszcze sie duzo wydaży:)

maria2

Well-known member
Buchów
0
Pytanie - czy one jeszcze spuchną czy już będą stać?

Marianna

Well-known member
Buchów
0
idiotyczne pytania zadajesz , zrób makro to powiemy cos wiecej

maria2

Well-known member
Buchów
0
nie da się wrzucić fotek
Server (IO) Error

RośnijMaleńka

Active member
Buchów
0
Trudno powiedzieć, co im dolega. Ogólnie dobre masz nawozy, ale może faktycznie za wcześnie podlałeś je ripenem albo dałeś za dużą dawkę nawozu. Ja z ripenem czekam aż zobaczę pierwsze brązowe włoski i zawsze wszystko było okiej. Musisz działać, bo zbiory się zbliżają, odstawiać nawozy i patrzeć czy będzie lepiej czy gorzej nie ma już sensu, zmniejsz dawki póki co i zobaczymy jakie będą tego wyniki ^^

maria2

Well-known member
Buchów
0
Brązowych włosków to ja mam 80%.
Zdjęcia z dziś:

IMG_6598.jpg

IMG_6599.jpg

zara lecę zrobić makro.

---------- Aktualizacja posta 11:55 ---------- Czas poprzedniego posta 10:43 ----------

Makro:

IMG_6606.jpg

IMG_6605.jpg

IMG_6604.jpg

IMG_6603.jpg

IMG_6602.jpg

IMG_6607.jpg

Ostatnia edycja:

Jim Carrey

organic jungle growing masta
Weteran
Buchów
3
brazowe wloski to nie oznaka dojrzalosci , brazowe triochromy to jest to ...

ITSA

Well-known member
Weteran
Buchów
5
musiał byś napisać coś więcej na temat sprzętu asymilacyjnego jaki posiadasz,żarówy,odbłyśnik made in krzak??

jaka to odmiana ?/ bo z liści wynika przeważająca sativa i tu choc byś srał to nie wykombinujesz nic....

Z mojego doświadczenia u ciebie stawiam

nieporozumienie.nr1 odmiana mało przemyślana(najważniejsze)indica/sativa
nieporozumienie nr2 moc oświetlenia to tylko 250:crazy:
nieporozumienie nr3 odbłyśnik odgrywa bardzo ważną rolę najlepiej ze sklepu z upraw

ja sadziłem mieszanki sativy indicy i z obserwacji indica jaka by nie była plony daje zadowalające a sativvy czy mieszanki już jak gen da.

odbłyśniki regulowane dają bardzo dużo np typu wing no i wymagać można od hps400 choć dobra odmiana i sprzęt pod nawet 250 były dobre fotorelki ale z porządnymi odmianami

tyle odemnie.

bo krzaki widać normalne włoski 80% czyli ze 2,5 do 3 tyg około im by zostało a z puchnięciem ti minimalnie ale swoje 10 minut już miały i to co masz nie zmiei się diametralnie

maria2

Well-known member
Buchów
0
To jest grapefruit od FS.. hps z odbłyśnikiem kupiłem odrazu,
16.jpg

---------- Aktualizacja posta 21:11 ---------- Czas poprzedniego posta 12:24 ----------

To jak kosa? czy czekać aż MOŻE spuchną?

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Miales tam przeboje z zawysoka temp.widac po tych wyschnietych zoltych lisciach,poobrywaj to co suche i daj jakiegos mieszajacego na dol

Haszkomora41

Well-known member
Buchów
0
:pl: Mam nadzieję, że nie oberwałes liści, to będzie duży stres i zatrzymają się na chwilę. Same odrzucą lub odratuję niektóre.

Nie ścinaj niczego, kup lupę 60x, lub coś w tym zakresie powiększającym.
I
Sprawdź trichomy, nie włoski.

Powiem tak, kupujesz tylko sprzęt, a nie potrafisz dobrze się z nim obejść, czytaj więcej, szkoda twoich pieniędzy i czasu na podobne praktyki <joint>. Powodzenia, z fartem przez życie życzę. :salut:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół