• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Słodka Cindy'99

Wyszukiwarka Forumowa:

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
Witam , wreszcie zebrałem się i wstawiam foty z debiutanckiego sezonu 2012.

Dane:

Odmiana: Cindy'99
Ilość: 5szt.
Breder: Female Seeds
Podłoże: 40 L ziemi uniwers. + 10L torfu + 5L kokos + 10L kompost
Nawozy: Biohumus + Asahi SL na weg i Plankton K na flo

Liczę na pomoc bo nie wątpliwie spotkamy się z paroma problemami.
Nie piszę już bez sensu , lecą foty.

(Trochę wyjaśnienia jeszcze na wstępie musi być ;/ sory)
Najpierw roślinki rosły u mnie , później 3 z 5 pojechały ze mną na 3 różne spoty. Poniżej przedstawiam foty z tej wyprawy.

Pozytywnie mnie zaskoczyły :D

Pierwsza roślinka w glebie :

Druga z roślin powędrowała na zbocze rzeki ;)

Trzecia poszła w pokrzywy (jeszcze wtedy miały ok 25 cm)

Wyraźcie swoje opinie proszę , to wrzucę kolejnego up'a bo źle będę się czuł offtopując własny temat . Pozdro łapa ;))

monikaIkulfon

Well-known member
Buchów
0
Ja pikole ile dżdżownic, zazdroszczę <lol>
Nie masz tam przypatkiem za dużo wilgoci w glebie bo albo mi się wydaje albo siewka robi się blada, mogę się mylić i oby. Pzdr

stefan9

Well-known member
Buchów
0
ja będę obserwował :) też miałem c99 x t44 ale niestety mi ślimaki zjadły bodajże :)

stafffik

Well-known member
Buchów
0
Te roślinki są chyba w dołach. Niedobrze bo deszcz może je zalać.

widgecik69

Well-known member
Buchów
0
.

Te roślinki są chyba w dołach. Niedobrze bo deszcz może je zalać.

Porządna burza może je zalać ze zdjęć wynika że nie ma tam podmokłych terenów ziema nie jest zbytnio mokra, za tym idzie bardzo duża szansa udanego zbioru trzymam kciuki z fartem.:yeahh:

monikaIkulfon

Well-known member
Buchów
0
widgecik69 widzę że tam gdzie posadził ziemia jest sucha, bradziej chodziło mi czy jej nie przelewał przypadkiem.

Kolego Echo vol.2 fajna mieszanka ale czy jesteś pewien, że wyjdzie na tym odpowiednie pH? ja na szczeblu początkującego wole ziemie i dolomit więc proszę o opis, dlaczego włąsnie wybrałeś taką mieszankę. Mam nadzieję, że nauczę się czegoś nowego od Ciebie i dlatego pilnie będe śledzić
</P>

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
widgecik69 widzę że tam gdzie posadził ziemia jest sucha, bradziej chodziło mi czy jej nie przelewał przypadkiem.

Kolego Echo vol.2 fajna mieszanka ale czy jesteś pewien, że wyjdzie na tym odpowiednie pH? ja na szczeblu początkującego wole ziemie i dolomit więc proszę o opis, dlaczego włąsnie wybrałeś taką mieszankę. Mam nadzieję, że nauczę się czegoś nowego od Ciebie i dlatego pilnie będe śledzić
</P>

Oczywiście wszystko wyjaśnię , podłoże dopierałem wg własnego uznania a nie wg jakiegoś gotowego wzoru. Więc tak torf i kokos b. dobrze trzymają wilgoć , a kompost , ahhh dobry kompost i żadne dodatkowe nawozy nie są potrzebne ;p Dodam że z kokosem nie należy przesadzać bo ma bardziej kwaśne pH .

Jutro wstawię up ze zdjęciami bo dzisiaj , tak dzisiaj jestem gdzie indziej ;p :smokee:

EDIT :

11 dzień

Międzyczasie wstawiam dwa intrygujące krzaczki które zostały u mnie .Jedna znacząco różni się od drugiej, oczywiście rosną pod gołym niebem - Sami zobaczcie !

Pierwsza ma bardziej podłużne i węższe liście

Druga natomiast liście ma obłe, szerokie, a całą budowę ma bardziej zbitą.

PORÓWNANIE :
widać zdecydowaną różnice

---------- Aktualizacja posta 16-07-2012 11:39 ---------- Czas poprzedniego posta 12-07-2012 23:50 ----------

Nie no co to jest za kultura ? ... Ani słowa komentarza pod ostatnim Up'em . Czuj się zawiedziony .. miałem je**ć kolejnego upa ale mnie zniechęciliście

Ostatnia edycja:

stefan9

Well-known member
Buchów
0
chyba fotorelacje robi się bardziej dla siebie niż innych...:) nie zniechęcaj się, bo głupio by wyglądało bez aktualizacji aż do wtedy kiedy pojawią się problemy(odpukać) :)

D

delete

Guest
Nie dygaj będa jeszcze pisać ;)
Co do różnic w wyglądzie rośłin poczytaj wiki, różnice pomiędzy indica a sativa. Cos tam będziesz już wiedzial.
powodzenia

T

Tusonik

Guest
Prosze nie płakać ! Gimnazjaliście już nie przystoi.

:sunny: żartuje

Chciałbym trafić tą z cienkimi liśćmi, widać już na dzień dobry sativove pheno. Niby C'99 to sativa ale z czymś to muszą krzyżować skoro teraz te sativy kwitną tylko 7tyg. Miałem Grapefruity, to rzekomo w 75% C'99, a w 25% jakaś inna sativa a rośliny średnio sativowe były.

Takie jeszcze jedno pytanie: ty masz te czyste x-line C'99, nie ?

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
Nie dygaj będa jeszcze pisać ;)
Co do różnic w wyglądzie rośłin poczytaj wiki, różnice pomiędzy indica a sativa. Cos tam będziesz już wiedzial.
powodzenia

To jest ta sama odmiana ;P To pewnie wariacje z racji że pechy były F1

---------- Aktualizacja posta 22:09 ---------- Czas poprzedniego posta 22:07 ----------

Prosze nie płakać ! Gimnazjaliście już nie przystoi.

:sunny: żartuje

Chciałbym trafić tą z cienkimi liśćmi, widać już na dzień dobry sativove pheno. Niby C'99 to sativa ale z czymś to muszą krzyżować skoro teraz te sativy kwitną tylko 7tyg. Miałem Grapefruity, to rzekomo w 75% C'99, a w 25% jakaś inna sativa a rośliny średnio sativowe były.

Takie jeszcze jedno pytanie: ty masz te czyste x-line C'99, nie ?

Co do tego nie jestem pewien , z tymi C'99 to grubsza sprawa na rozkmine ;p
Ale producent pisze że to nie jest cross

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
UP UP UP UP UP UP UP UP UP UP UP UP UP

18 DZIEŃ

Rosną maleństwa , dam kolejne foty żebyście pojęli ogrom zmian jakie w nich zachodzą ;p I dostrzegli różnice :spalony:

UP UP UP UP UP UP UP UP UP UP UP UP UP

25 dzień

TRENING :freak2:

Pseudo sativa po FIM :D

Pseudo Indica po LST :D

---------- Aktualizacja posta 18-07-2012 12:27 ---------- Czas poprzedniego posta 16-07-2012 22:21 ----------

***am Up'a , z Wami czy bez Was :scared:

Trening przynosi efekty :bounce:

No i ten zapach :queen::queen::queen::queen:

34 Dzień

:yeahh::yeahh::yeahh::yeahh::yeahh::yeahh::yeahh::yeahh::yeahh::yeahh:

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół