- Buchów
- 3
Siema forumowicze sprawa wygląda tak pierwsze krzaczki i problem z za dużą ilością informacji. Roślinki mają 7 dni (tak wiem że bardzo późno kiełkowałem ale innej opcji nie było)od wyjścia liści posadzone w mixie z polecenia ziomka 50% ziemia 30% torf 20% perlit problem taki że przez jego pomyłkę zamiast torfu odkwaszonego kupiłem kwaśny a z tego co się oczytałem może być duży problem z ph. Jak na razie trzymam je w doniczkach 1.5l na parapecie w domu za jakiś tydzień przesadzić do 20l i wystawić na zewnątrz i pojawia się pytanie czy kupić specjalnie ten torf odkwaszony czy przy takiej mieszance nie będzie strasznie dużej różnicy i zmieszać tak jak miałem.
Drugą sprawą jest to że kupiłem nawóz do pomidorów w proszku na kwitnienie od substrala z tego co wyczytałem gdzieś raczej go odradzano więc nie wiem czy odpuścić czy eksperymentować
Dajcie znać co sądzicie jestem ciekaw odpowiedzi
Drugą sprawą jest to że kupiłem nawóz do pomidorów w proszku na kwitnienie od substrala z tego co wyczytałem gdzieś raczej go odradzano więc nie wiem czy odpuścić czy eksperymentować
Dajcie znać co sądzicie jestem ciekaw odpowiedzi