Saletra amonowa i mocznik?mozna tak?

Wyszukiwarka Forumowa:
E

emeryt

Guest
czy mozna nawozic saletra amonowa?-takie bialo,kremowe kulki, no i czy mozna użyc mocznika do nawozenia? w jakiej to ilosci? oba nawozy przeznaczone sa do nawozenia burakow cwiklowych.

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
właśnie, czy można używać saletry potasowej, amonowej i jeszcze jakiejś do nawożenia cannabisu?

R

Rider

Guest
Mozna tylko trzeba uwazac bo jest bardzo mocna i łatwo zjarac rosliny.

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
tzn jak mocna?
To są takie kuleczki, czyli wystarczy kilka takich kuleczek na litr wody, skoro mówisz, że
urban napisał:
jest bardzo mocna
tak?

to może być bardziej opłacalne od nawozów bo duży worek saletry potasowej kosztuje ok 5 zł (kiedyś się robiło czarny proch hehe)

R

Rider

Guest
Tzn saletre potasowa i amonowa nigdy niestosowałem na cannabisie ,zawsze na polu np z sałata ;] ,sypei se jej ok jednej garsci na 1m2 ,jak jest z dodawaniem do wody to niewiem,ostatnio widziałem saletre potasowa razem z dolomitem

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
to ja może ja na próbę zacznę za jakiś czas dodawać saletry do jednego z LR ( narazie w ziemi 6, za tydzień dojdzie do ziemi jeszczepewnie z 10). Będę prekursorem w dziedzinie nawożenia saletrą ;]. Efekty opiszę na forum.

R

Rider

Guest
No ja tez daje w tym roku saletru potasowej ,amonowej i jeszcze innych rzeczy którymi nawozi sie rosliny ;]

E

emeryt

Guest
no ja dalem 5-7 kuleczek saletry AMONOWEJ do malej doniczki.moze byc amonowa? no i czy nie za mało? mam jeszcze mocznik.tylko tego nie dalem, bo nie wiem czy mozna.

Sys

Well-known member
Buchów
1
Ja nawozilem w tamtym roku saletra potasowa

Sys

Well-known member
Buchów
1
ja juz nie testuje bo dalem pare kulek moczniku dookola doniczki zeby mi korzeni nie zjaralo no i git ale jak za tydzien rozrobilem kilka kulek w 2 litrach wody i polalem pod roslinke to dolne listki zaczely zolknac na koncach dobrze ze szybko przelalem woda i wyplukalem te gowno .Ale jak sie wszystko usabilizowalo to zaczela rosnac jak na drozdzach

emte403

Active member
Buchów
0
saletre mozna spokojnie stosowac alenie za duzo 15 kulek starczy :flower:

maiako

Well-known member
Buchów
0
saletra potasowa= azotan potasu bardzo dobry na WEG
Tu taka mała ciekawostka;

weg:

przewaga azotu: + K +P + mikroelementy
[ brak jednego z podstawowych składników NPK - spowoduje zahamowanie wzrostu: - podobnie z mikroelementami. - zasada beczki aka: czynników ogranicajacych : ]

kwitnienie : przewaga P / + K + mało azotu - azotu raczej nie dawać - roślina "wycofa" go w razie czego zestarszych liści - poza tym w czasie wegu ziemia zostaje nafaszerowana N : + mikroelementy.

Udanych plonów..hehe :pr:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl na wszystko!
Góra Dół