akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

saletra wapniowa

Wyszukiwarka Forumowa:

aliG

Active member
Buchów
0
Yo. jako że nie mam na razie dostępu do biohumusa podlałem moje rośliny saletrą wapniową dałem 1,5ml na 750ml wody na etykiecie było napisane aby dawać o5-1l oprysku na 100l wody. i mam pytanie czy dobrze zrobiłem?
wstawiam foto:
displayimage-307784.html
:zjarany:

aliG

Active member
Buchów
0
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage-lastup-62631-307784.html#top_display_media

teraz powinno być dobrze
ps.info o tym specyfiku:<joint>
Saletra wapniowa Ekoplon 17% CaO 5l

PŁYNNY KONCENTRAT NAWOZOWY AZOTANU WAPNIA

Wysokiej jakości nawóz azotowo-wapniowy do doglebowego i dolistnego nawożenia upraw ogrodniczych i rolniczych.
Przeznaczony także do sporządzania roztworów odżywczych w nawożeniu kropelkowym, hydroponice i uprawach na wełnie mineralnej.
Szczególnie zalecany: w profilaktyce chorób fizjologicznych wywołanych deficytem wapnia, na glebach o odczynie kwaśnym oraz w sadach i jagodnikach.

DOGLEBOWO

Ogórki, pomidory, papryka i inne rośliny ogrodnicze pod osłonami i w gruncie zależnie od fazy rozwojowej: 0,2 do 0,3 l nawozu w 100 l roztworu odżywczego – podlewać co 5-7 dni.
W systemach nawożenia kropelkowego stosować 0,2-1 l nawozu /1000 l wody w zależności od zapotrzebowania roślin i dostępności Ca.
Przy sporządzaniu roztworów z innymi nawozami należy zbilansować dawkę azotu i wapnia!

DOLISTNIE

Uprawa

Dawka nawozu

Dawka nawozu

Odstępy między zabiegami

Termin zabiegów

Uprawy szklarniowe

0,5-1 l/100 l cieczy

2-6

10-14 dni

cały okres wzrostu roślin

Drzewa i krzewy owocowe

3-6 l/500-1000 l cieczy

4-8

7-10 dni

po wykształceniu zawiązków owocowych

Truskawki

2-3 l/400-600 l cieczy

3-4

7-10 dni

od końca kwitnienia

Warzywa polowe

2-4 l/500 l cieczy

2-4

10-14 dni

wczesne fazy rozwojowe

Uprawy rolnicze

2-4 l/300 l cieczy

ZASADY SPORZĄDZANIA CIECZY UŻYTKOWEJ:
Bezpośrednio przed opryskiem napełnić zbiornik opryskiwacza wodą do 2/3 obętości i włączyć mieszadło; dodawać kolejno: mocznik, Saletrę Wapniową 17%, środek ochrony roślin rozcieńczony wodą wg instrukcji (jeśli jest przewidziany i zalecany do mieszania), zwilżacz. Dopełnić wodą do przewidzianej obętości i przystąpić do oprysku.

---------- Aktualizacja posta 26-07-2012 13:40 ---------- Czas poprzedniego posta 25-07-2012 17:14 ----------

dziś bylem na spocie żeby zobaczyć czy ten nawóz coś dał, i bylem mile zaskoczony:smokee: planty jak na razi rosną jak na drożdżach następne podlanie tym specyfikiem najwcześniej za 5 dni, zobaczymy co z tego wyjdzie:spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół