Ł
łogerro
Guest
Tak się składa ,że jadę sobie na tydzień w góry a mam 2 tygodniowego LR-a w boxie i nie wiem czy wsadzić go do za***istej donicy i dobrze podlać ,czy pożegnać się z roślinką?-Poradźcie,co lepsze.
łogerro napisał:Tak się składa ,że jadę sobie na tydzień w góry a mam 2 tygodniowego LR-a w boxie i nie wiem czy wsadzić go do za***istej donicy i dobrze podlać ,czy pożegnać się z roślinką?-Poradźcie,co lepsze.
tym sposobem woda wyparuje i niezdązy dojsc do korzenikikijones napisał:Dodano: 2006-08-28, 16:49 ]
Spróbuj może jakiśpo jemnik z wodą ustawic wyżej i daj wąski wężyk między pojemnikiem a donicą prawie na dno donczki .Niech ktoś poradzi jak ma lepszy sposób,ja bym tak zrobił.Aha spróbuj pare razy na pustej donicy z ziemią woda ma ledwo co zwilzac ziemie w donicy proponował bym wręcz napchac w wężyk waty aby spowolniła dostarczanie H2O,uważaj żeby się nie przelały.Będzie dobrze.Peace.
ja podlewam mco 2-3 dni bo mam temperature 30-35*C ale jak niemaiłem hps to temperatura było od 15 minimum do 35 maximum srednio 27*C miałem duża donnice i podlewałem raz na tydzien normalubo napisał:ale problem tydzień bez podlewania rośliny przeżyją na luzaku> Podlej przed wyjazdem i tyle.
kikijones napisał:[ Dodano: 2006-08-28, 16:49 ]
Spróbuj może jakiśpo jemnik z wodą ustawic wyżej i daj wąski wężyk między pojemnikiem a donicą prawie na dno donczki .Niech ktoś poradzi jak ma lepszy sposób,ja bym tak zrobił.Aha spróbuj pare razy na pustej donicy z ziemią woda ma ledwo co zwilzac ziemie w donicy proponował bym wręcz napchac w wężyk waty aby spowolniła dostarczanie H2O,uważaj żeby się nie przelały.Będzie dobrze.Peace.
dziś przesadzałem roślinkę i już nigdy nie dam perlitu w stosunku 1:1-odleciał mi kawałek ziemi i zerwały sie cienkie korzenie-narazie roślinka się trzyma ,ale zobacze jutro rano.Riddick napisał:kikijones napisał:[ Dodano: 2006-08-28, 16:49 ]
Ten sam patent tylko z kroplowka (ze szpitala) daje rade cos takiego :safe:
[center:4ae27b63a8] :smurfin: [/center:4ae27b63a8]
łogerro napisał:już nigdy nie dam perlitu w stosunku 1:1-odleciał mi kawałek ziemi i zerwały sie cienkie korzenie
Wężyk wsadzic w donice ,wepchnąc go w glebe.Sprawdzone, pod warunkiem precyzyjnosci w wykonaniu r:tym sposobem woda wyparuje i niezdązy dojsc do korzeni