nasiona marihuany

samotna MJ-co robić?

Wyszukiwarka Forumowa:
Ł

łogerro

Guest
Tak się składa ,że jadę sobie na tydzień w góry a mam 2 tygodniowego LR-a w boxie i nie wiem czy wsadzić go do za***istej donicy i dobrze podlać ,czy pożegnać się z roślinką?-Poradźcie,co lepsze.

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
[ Dodano: 2006-08-28, 16:49 ]
Spróbuj może jakiśpo jemnik z wodą ustawic wyżej i daj wąski wężyk między pojemnikiem a donicą prawie na dno donczki .Niech ktoś poradzi jak ma lepszy sposób,ja bym tak zrobił.Aha spróbuj pare razy na pustej donicy z ziemią woda ma ledwo co zwilzac ziemie w donicy proponował bym wręcz napchac w wężyk waty aby spowolniła dostarczanie H2O,uważaj żeby się nie przelały.Będzie dobrze.Peace.

G

GrowFather

Guest
ja to bym dał klucz od domu jakiemuś mojemu ziomkowi i by mi pilnował jeśli nikogo innego nie będzie w domu a jak niemasz takiego ziomka któremu możesz zaufać to już twój problem.pzdr

B

blancik

Guest
łogerro napisał:
Tak się składa ,że jadę sobie na tydzień w góry a mam 2 tygodniowego LR-a w boxie i nie wiem czy wsadzić go do za***istej donicy i dobrze podlać ,czy pożegnać się z roślinką?-Poradźcie,co lepsze.

Wsadz do wiekszej donicy, tak jak napisaleś, obficie podlej, lampe jeżeli masz regulowaną to podnieś wyżej i zostaw ją wlączoną. Inaczej tego nie widzę. Stu procentowej gwarancji niema że da rade, bo to bardzo mloda roślina, ale myślę że jakieś 80% ma szanse na przeżycie.
Powodzenia :)

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
ale problem tydzień bez podlewania rośliny przeżyją na luzaku> Podlej przed wyjazdem i tyle.

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
kikijones napisał:
Dodano: 2006-08-28, 16:49 ]
Spróbuj może jakiśpo jemnik z wodą ustawic wyżej i daj wąski wężyk między pojemnikiem a donicą prawie na dno donczki .Niech ktoś poradzi jak ma lepszy sposób,ja bym tak zrobił.Aha spróbuj pare razy na pustej donicy z ziemią woda ma ledwo co zwilzac ziemie w donicy proponował bym wręcz napchac w wężyk waty aby spowolniła dostarczanie H2O,uważaj żeby się nie przelały.Będzie dobrze.Peace.
tym sposobem woda wyparuje i niezdązy dojsc do korzeni
lubo napisał:
ale problem tydzień bez podlewania rośliny przeżyją na luzaku> Podlej przed wyjazdem i tyle.
ja podlewam mco 2-3 dni bo mam temperature 30-35*C ale jak niemaiłem hps to temperatura było od 15 minimum do 35 maximum srednio 27*C miałem duża donnice i podlewałem raz na tydzien norma
pozdro

Ł

łogerro

Guest
ja mam 28 stopni przy 3 świetlówkach ,doniczka teraz stoi na pudełkach by roślinka miała bliżej do światła więc miejsce jest ,bankowo wejdzie urżnięta 5 litrowa butelka po wodzie mineralnej-wystarczy ,czy kombinować większą?.

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
jak mailem podobny problem zrobilem tak... na ogol mam folie rozlorzona na calym boxie, dnie (czarna budowlana) i moge wlac na powierzchnie boxa wode, cos na zasadzie duzej podstwaki...przed wyjazdem wlac odpowiednio duzo wody....dobrze dwa razy sprawdzic czy nie ma zadnych przeciekow...ja na box 0,4m2 wlewalem niecale 10l...pamietam jak przyjecahelm po 11-12 dniach ziemia byla jeszcze wilgotna....

nie mozna za duzo wody wlac...tak zeby za 4-6 dni wyparowala z basenika, podstawki...potem pare dni 2-4 ziemia bedize dalej wilgotna...a od tego momentu spokojnie tydzien przezyje

na lr optymalna doniczka to 5-6l...ja masz duzo mniejsza a masz miejsce byc dac takowa to przesadz...

uwazaj zeby w glownej mieszance miec ziemie dobra czarna a nie substart kokosowy...substart szybko sie przesusza, nie trzyma wilgoci

pozatym mozesz tez na powierzchnie doniczki wysypac jakis zwirek zeby trzymal wilgoc w doniczce

nie ma sie co martwic...podlejesz mocniej nalejesz do glebszej podstawki wody roslina sama bedize pobierac wode...ale tez nie mozna przesadzac...bo latwiej przelac rosline niz ja wysuszyc

jak duza jest w ogole planta?

Ł

łogerro

Guest
plant ma 5 centów ,ale jak zmieniłem sposób oświetlenia to z każdym dniem ma więcej liści(są już u góry 5-listne),a jej wzrost w górę przychamował(wcześniej była jedna świetlówka pod kątem a teraz są 3 "na leżąco".Ziemie mam tą do juk i dracen-ph w porządku-pisze ,że ma perlit.Do ziemi dodałem keramzyt w proporcji 1:1.Nie wiem czy to normalne ,ale nowe listy są zielone i idealne ,a te starsze trochę powykręcane-to normalne?

Riddick

Well-known member
Buchów
1
kikijones napisał:

Ten sam patent tylko z kroplowka (ze szpitala) daje rade cos takiego :safe:
[center:5187264479] :salut: :smurfin: :salut: [/center:5187264479]

Ł

łogerro

Guest
Riddick napisał:
kikijones napisał:

Ten sam patent tylko z kroplowka (ze szpitala) daje rade cos takiego :safe:
[center:4ae27b63a8] :salut: :smurfin: :salut: [/center:4ae27b63a8]
dziś przesadzałem roślinkę i już nigdy nie dam perlitu w stosunku 1:1-odleciał mi kawałek ziemi i zerwały sie cienkie korzenie-narazie roślinka się trzyma ,ale zobacze jutro rano.
Znalazłem też podstawkę pod tą doniczkę i po prostu podleje na maxa planta i wleje wodę na podstawkę.Dzięki za pomoc

B

blancik

Guest
łogerro napisał:
już nigdy nie dam perlitu w stosunku 1:1-odleciał mi kawałek ziemi i zerwały sie cienkie korzenie

A kto Ci kazal zmieszać perlit w stosunku 1:1 co???
Trzeba bylo poczytać :sunny:

Ł

łogerro

Guest
Naszczęście mój LR ma się dobrze po przesadzaniu ,a mieszankę 1:1 tak z własnej inwencji zrobiłem :)

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
tym sposobem woda wyparuje i niezdązy dojsc do korzeni
Wężyk wsadzic w donice ,wepchnąc go w glebe.Sprawdzone, pod warunkiem precyzyjnosci w wykonaniu :pr:

B

blancik

Guest
ta precyzja? kikijones czy móglbyś temacik przybliżyć?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół