nasiona marihuany

Santa Maria

Wyszukiwarka Forumowa:

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
No hello!
Więc od początku, kilka lat temu kiedy zaczynałem bawić się w growera zakupiłem od ParadiseSeeds takiego niepozornego automata:
Automaria 2
Byłem oczarowany rodzajem haju który występował po zapaleniu tego staffu.
Nie mogłem tego porównać do niczego co wcześniej doznałem.
Mianowicie była to energetyzująca, pobudzająca niemal że psychodeliczna euforia, słowotok i mnóstwo energii.
Po lolku przeważnie siadałem na dupie i piwko czy film, po tym z automarii szedłem grać w piłkę albo na siłownię, a doznania w trakcie sexu to next level doznania.
Moi znajomi również byli oczarowani, a niektórzy chcieli się podzielić tymi doznaniami z swoimi znajomymi i byli gotowi proponować niebotyczne stawki za torebkę tego suszu.
Nie jest to stuff który można kupić na ulicy, wszyscy nak***iają odmiany z przewagą Indie i zawsze wygląda to podobnie.

A teraz do rzeczy:
Dowiedziałem się że wspomniana automaria 2 jest zrobiona na bazie Santa Maria któreś jest odmianą z Brazylii robioną przez NoMercy i ludzie piszą że faza z tego suszu to wręcz mistyczne przeżycie.
Teraz pytanie do was, czy macie jakieś doświadczenia z tą odmianą, wiecie realna plenność łatwość uprawy w i tak dalej, bo na forum nie znalazłem za dużo.
Możecie polecić jakieś sklepy które to oferują? Chciałbym dostać konkretne nasiona a nie Rzekomą SantaMarie
Każdą informacja na wagę złota.
Pozdro.

Ostatnia edycja:

Bonansa

Well-known member
Buchów
1
Paliłem w kofiku w Holandii, chyba w większości można ją znaleźć. Santa Maria od No Mercy. Zdecydowanie trzeba spróbować. Tak jak piszesz, po zapaleniu jest uśmiech na ustach, sporo energii, jak więcej się spali to haj robi się tripowy, jednak bez paranoi, czysty relaks. Zdecydowanie dobra na imprezy. Dzięki, że mi o niej przypomniałeś, na pewno kupie te pestki za jakiś czas.

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
Ta, tylko z pestkami jest ten problem że jedyne jakie znalazłem online to jakieś krosy a jak już konkretnie to czego szukam w miarę bezpiecznie wyglądającym sklepie to tylko reg.
Ja tam pier***ę regularne, tylko fem... Ale jak nie znajdę niczego innego to ch*j, z braku laku kit dobry.
Najwyżej wybiorę 2 najdorodniejsze krzaki, sklonuje po czym jednego shermie i będzie fem. Skoro wszyscy piszą że to f8 to nawet totalnemu amatorowi powinno się udać uzyskać zdrowe nasiona o cechach rodziców.
Z drugiej strony z tego co czytałem oni robią swoje nasiona wyłącznie z klonów na zasadzie:
F2 x F3 daje F4... i tak dalej. Więc nie wiem jak zapylenie roślin f8 pyłkiem z f8 wpłynełoby na fenotyp.
Na chłopski rozum powinno to jeszcze bardziej ustabilizować cechy dominujące... Ale zemnie żaden expert więc fajnie by było jakby ktoś kto zjadł na tym zęby się wypowiedział.

A

Ayho

Guest
A gdzie??

A gdzie znalazłeś reg? Bo myślę by sobie na jesień coś takiego posadzić.

D

DarkMessiah

Guest
F2x matka =f3 x mstka = f4 itd jak się nie mylę. Nie ma fem nasion tylko reg. Auto fem tylko z tego co wyczytałem.

Strain: Santa Maria
Breeder: No Mercy
Type: mostly sativa
Flowering: ~60 days
No feminized seeds. No Mercy Supply - Santa Maria
Aka: Planck

History:

* SM F1 = Santa Maria Clone x [{Santa Maria Clone x (Silverpearl x Mexican Haze)} F4]
* SM F2 = (Santa Maria Clone x SM F1)
* SM F3 = (Santa Maria Clone x SM F2)
* SM F4 = (Santa Maria Clone x SM F3)
* SM F5 = (Santa Maria Clone x SM F4)
* SM F6 = (Santa Maria Clone x SM F5)
* SM F7 = (Santa Maria Clone x SM F6)
* Santa Maria F8 = (Santa Maria Clone x SM F7)

Ostatnia edycja:

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
No mercy na swojej stronie oferuje reg.
Tyle że mają jakąś z***aną politykę firmową i na stronce widnieje napis: price on request

Ponadto znalazłem kilka stron które oferują 10 reg. Za 32 ojro
Ale ch*j wie czy to legitnie strony.

Dzisiaj albo jutro naskrobie maila do NoMercy i się dowiem o co chodzi.

---------- Post Zaktualizowany 14:43 ---------- Data pierwszego postu 14:35 ----------

No sorry Napalm, ale pisałem to o 6 rano po pracy i nie chciało mi się wchodzić w szczegóły, faktem jest że robią krosy kolejnych pokoleń z oryginałem a to oznacza że oni klony matki robią od 20 lat(!)

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
17,143
Odznaki
1
faktem jest że robią krosy kolejnych pokoleń z oryginałem a to oznacza że oni klony matki robią od 20 lat(!)

Faktem jest, że wiesz tylko to, co napiszą na stronie, a napisać mogą co tylko chcą.

Jak masz takie ciśnienie, to ja mam te nasiona, Santa Maria F8, z tym że regi oczywiście, jak bardzo chcesz, to ci wyślę. User Ponury Żniwiarz je uprawiał, to znajdź jego grow loga, albo podbij do niego.

---------- Post Zaktualizowany 15:58 ---------- Data pierwszego postu 15:55 ----------

* SM F1 = Santa Maria Clone x [{Santa Maria Clone x (Silverpearl x Mexican Haze)} F4]
* SM F2 = (Santa Maria Clone x SM F1)
* SM F3 = (Santa Maria Clone x SM F2)
* SM F4 = (Santa Maria Clone x SM F3)
* SM F5 = (Santa Maria Clone x SM F4)
* SM F6 = (Santa Maria Clone x SM F5)
* SM F7 = (Santa Maria Clone x SM F6)
* Santa Maria F8 = (Santa Maria Clone x SM F7)

To jest backcrossing, a nie chów siostrzany.

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
Jeśli jesteś gotowy podarować mi ten deficytowy towar to będę się czuł conajmniej zaszczycony. Mam ciśnienie na ten konkretny strain bo nie widzi mi się 10 automarii...
Ale z uprawą będę musiał poczekać do końca sierpnia, a może nawet września kiedy to sprowadzę swój namiot z PL, i dokupię LED'y bo u nas w UK to pod hps strach jak ch*j przez te *****e helikoptery z termowizjo.
A jeśli można spytać... To w jaki sposób wszedłeś w stan posiadania tego nasienia i ile czasu już u ciebie leżakują?

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
17,143
Odznaki
1
Znam parę osób tu i tam, nie wiem ile u mnie leżą, parę lat, nie pamiętam nawet czy ciągle je mam, muszę sprawdzić, ale raczej tak, mam więcej nasion w lodówce niż włosów na głowie, a nie jestem łysy :)

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
W takim razie spokojnie sobie obczaj czy dalej posiadasz, potem daj mi znać co i jak. Tak jak wspominałem na sierpień -wrzesień się nastawiam z tym tematem. Ale ja tak czy siak skontaktuje się bezpośrednio z NoMercy, może nie będą chujkami i sprzedadzą coś.

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
I ponury dostał nasiona f8 od ciebie czy sam skołował?
Napisałem mu PW ale nie wiadomo kiedy się odezwie.
Niezły redaktor z niego muszę przyznać, profesjonalista pełną gębą.
Tylko przez ten tytuł sativy świata czy jak to on tam nazwał gówno znalazłem jak szukałem info...

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
17,143
Odznaki
1
Ogarnij beret.
Dostal ode mnie, napisal to przeciez jasno w pierwszym poscie, dlatego ci linka podeslalem.

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
Sorry, nie czytałem wszystkiego dogłębnie, tylko po łepkach przeleciałem.
W takim razie liczę na ciebie i odezwę się w ciągu 4/6 tygodni.
Pozdro.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół