akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Schizofrenia, leki i medyczna marihuana – czy można łączyć terapię?

Wyszukiwarka Forumowa:

Foundno

New member
Buchów
0
itam, od 2019 roku leczę się psychiatrycznie, na początku stwierdzono u mnie zaburzenia osobowości zaburzenia lękowe adaptacyjne depresję. W 2022 trafilem znowu do szpitala już w tym samym szpitalu i tym razem ten sam lekarz psycholog i personel stwierdzili schizofrenię paranoidalna. przyjmuje leki abilify 30mg zolafren do 20mg plus zastrzyk palifren raz na miesiąc. No i tu jest moje pytanie bo chciałem rozpocząć terapie medyczna marihuana już sobie przygotowuje to powoli jeżeli lekarz po stwierdzeniu że się kwalifikuje do terapii medyczna to będzie fajnie. Ale to wiąże się chyba z tym że będę musiał odstawić swoje leki. Czy jednak będę mógł przyjmować leki i medyczna marihuanę ? Jak to wygląda ? Bo boje się że jak odstawieniu leki i zacznę przyjmować tylko medyczną a stan mi się pogorszy to co powiem swojemu lekarzoei który mnie prowadzi już 5 lat (z marnym skutkiem)i nie jest za tym aby leczyć medyczna marihuaną może ktoś miał podobnie co myślicie ? Boje się też że rodzina się dowiedzieć że znów przestałem brać leki i znów mi się pogorszy a ja na razie żyje w różnych stanach lękowych czy urojeniwych
:friend:

Foundno

New member
Buchów
0
To do powyższej odpowiedzi. Mam 24 lata, kiedyś w wieku ok 17-18 na imprezie marihuana połączona z wódką dała mi ogromną euforię.ale zanim weszla euforia to mialem schize że zaraz strace nad sobą i wywroce stol Teraz jak próbowałem popalać co jakiś czas to że strachu że będę miał jakieś jazdy brałem kilka buchow i obserwowałem swoją rzeczywistość tak jakby działa na mnie tak jakby mi mózg odświeża jest jedną myśl z niej się wyłania następna myśl rzeczywistość robi się bardziej odswiezonam. Wiem że niby schiza jest bezwzględna do tego żeby nie stosować. Ja jednak chciałbym się tym leczyć oczywiście w małych dawkach może mi pomóc w ogarnięciu moich myśli spojrzenia z innej strony jednocześnie nie chciałbym rezygnować z leków dla komfortu mojego lekarza i bliskich

Ostatnia edycja:

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
349
itam, od 2019 roku leczę się psychiatrycznie, na początku stwierdzono u mnie zaburzenia osobowości zaburzenia lękowe adaptacyjne depresję. W 2022 trafilem znowu do szpitala już w tym samym szpitalu i tym razem ten sam lekarz psycholog i personel stwierdzili schizofrenię paranoidalna. przyjmuje leki abilify 30mg zolafren do 20mg plus zastrzyk palifren raz na miesiąc. No i tu jest moje pytanie bo chciałem rozpocząć terapie medyczna marihuana już sobie przygotowuje to powoli jeżeli lekarz po stwierdzeniu że się kwalifikuje do terapii medyczna to będzie fajnie. Ale to wiąże się chyba z tym że będę musiał odstawić swoje leki. Czy jednak będę mógł przyjmować leki i medyczna marihuanę ? Jak to wygląda ? Bo boje się że jak odstawieniu leki i zacznę przyjmować tylko medyczną a stan mi się pogorszy to co powiem swojemu lekarzoei który mnie prowadzi już 5 lat (z marnym skutkiem)i nie jest za tym aby leczyć medyczna marihuaną może ktoś miał podobnie co myślicie ? Boje się też że rodzina się dowiedzieć że znów przestałem brać leki i znów mi się pogorszy a ja na razie żyje w różnych stanach lękowych czy urojeniwych
Schizofrenia jest silnym przeciwwskazaniem do stosowania medycznej marihuany, może nasilać stany psychotyczne.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół