• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

SCROG amnesia haze, 0.36m2 i 150hps

Wyszukiwarka Forumowa:

ssakAnon

Member
Buchów
0
Tak więc powoli przymierzam się do profesjonalnego boksa, do tej pory stosowałem głównie LST, czasami fim.
Boxa zamowilem juz miesiac temu i powoli zaczynam myśleć co w niego wsadzić i jaką metodę obrać.
Mam pestki (feminizowane):
-amnesia haze
-2x shaman
-cindy 99

Warunki:
Box o wymiarach 60x60x140
HPS 150W
wentylacja - jak dostane już boxa to zacznę tworzyć wentylację z filtrem.

Po przeczytaniu tego artykułu scrog zastanawiam się nad tym.
w planach miałem wysadzenie 1 rośliny (haze) i mocno stresować ją LST na wegu żeby zająć całą płaską powierzchnię (0.36m2) i wysokość około 1/3 całości, i przejść na flo, jednak też nie jestem pewny czy to dobry pomysł, czy jednak więcej roślin na raz, teraz doszedł pomysł nad tą siatką, z artykułu wynika, że pod hps 150 wychodzi siatka 54x54cm, czyli akurat mniej więcej takiego rozmiaru jak trzeba.

Pytanie mam typu:
-czy 1 roślinka wystarczy, czy wysadzać więcej, czy jedna i najpierw porobić z niej klony(nigdy nie robiłem) czy jeszcze jakoś inaczej?
-robić tego scroga, (i j/w)
-czy wlot pasywny powietrza i wyciąg na górze wystarcza jako wentylacja pod scrog (gdyż jest gęściej niż przy normalnym lst)
-czy może dać te 2 shamany na raz (gdy 1 pestka to za mało, a klonowanie zbyt pracochłonne)

Ostatnia edycja:

manipura

Well-known member
Buchów
0
1 :

do scroga najlepsze sa klony ze wzgledu na to ze wiesz co masz i jak bedzie wygladac roslina. Z pestki masz zawsze ryzyko ze np 2 rosliny takie same, od tego samego producenta a jedna od drugiej o 1/3 mniejsza.

2 - scrog jak najbardziej jesli ogranicza cie wysokosc i chcesz zeby roslina byla stosunkowo nie wysoka.

3 - proponowal bym dac jednak na wlocie na wysokosci podszycia jakis wentylator ze wzgledu na to ze pod siatka czesto jest dosyc wilgotno i ciemno - idealne warunki dla plesni. Chyba ze planujesz przycinac liscie i tak prowadzic rosline aby wszystko bylo w miare przewiewne.

4- lepiej daj 2 rosliny niz jedna :
1 - masz 2 rosliny wiec masz porownanie ktora rosnie lepiej.
2 - masz 2 rosliny wiec jak jedna szlag trafi z powodu choroby, przenawozenia etc to zawsze masz druga.
3 - skracasz weg. przy 2 roslinach osiagniesz podobny wynik w zbiorze a weg bedziesz mial o polowe krotszy
4 - masz mozliwosc sadzenia 2 roznych odmian oczywiscie nie polecam sadzenia jednoczesnie wysokiej sativy i niskiej indiki bo jedna za***ie ci pol siatki a druga bedzei swiecic pustkami. Jesli juz to podobny genotyp

K

KEFIR

Guest
Na male powierzchnie ja polecam V-scrog. Ew na pierwszy raz tradycyjny scrog, ale z jedna roslina z dlugim wegiem. Klony mile widziane, ale z pestek tez mozna bardzo dobre wyniki osiagnac.

Przy takiej uprawie wentytacja to podstawa!!

Wlot pasywny to wg mnie stanowczo za malo. Musisz zachowac dobra cyrkulacje nad i pod siatka.

Przelaczaj na FLO w momencie jak bedziesz mial zapelnione 70% siatki. Rosliny jeszcze sporo przyrosna.

Ja bym na twoim miejscu zrobil 2 rosliny na Vscrogu. prawie maxymalne wykorzystanie powierzchni/wysokosci.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół