akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

SCROG i nie tylko nurtujące pytania

Wyszukiwarka Forumowa:

Neo27

Member
Buchów
0
Witajcie
Podchodzę do indoora po raz 3. Tym razem padło na og kusha od rsq.
Mój Growbox to 40x40x120, cfl 125w, 4 wiatraczki itp.

Rośliny po wykiełkowaniu ok 2tyg temu poszły do 11l donicy i troche wolno rosną ale już wyczytałem, że budują korzeń.

Zastawiam się powoli nad SCROG. Szukałem ale nie umiem znaleźć kilku rzeczy.

1.Siatkę montuję kiedy? jak roślina będzie wysoka na ok 20cm od donicy?
2. Czytałem, że siatka ma być blisko lampy a inne źródło mówi, że ma być ok 20-30cm od donicy oddalona? Co jest właściwie?
3. Do SCROG-a zalecają przycięcie końcówek lub fim? powinienem to ciąć?

4. Czy bimbrownia cukier+drożdże lub soda+kwasek ma sens jesli mam wiatrak na wlocie i 2 na wylocie?

placenty

Heil Hydro
Weteran
Buchów
2
Witajcie
Podchodzę do indoora po raz 3. Tym razem padło na og kusha od rsq.
Mój Growbox to 40x40x120, cfl 125w, 4 wiatraczki itp.

Rośliny po wykiełkowaniu ok 2tyg temu poszły do 11l donicy i troche wolno rosną ale już wyczytałem, że budują korzeń.

Zastawiam się powoli nad SCROG. Szukałem ale nie umiem znaleźć kilku rzeczy.

1.Siatkę montuję kiedy? jak roślina będzie wysoka na ok 20cm od donicy?
2. Czytałem, że siatka ma być blisko lampy a inne źródło mówi, że ma być ok 20-30cm od donicy oddalona? Co jest właściwie?
3. Do SCROG-a zalecają przycięcie końcówek lub fim? powinienem to ciąć?

4. Czy bimbrownia cukier+drożdże lub soda+kwasek ma sens jesli mam wiatrak na wlocie i 2 na wylocie?

Odpowiedz:

1. Siatke montujesz nad pannami tak jak pisales na wysokosci ok 20cm od donicy i wtedy jak wyjdzie roslina poza siatke to ja trenujesz.
2. Wszystko zalezy jaka masz lampe. CLF nie daja zbyt duzo ciepla i nie przypala ci rosliny. Siatka w twoim przypadku powinna byc oddalona ok 20 cm aby wiecej swiatla na rosliny dac.
3. W scrogu nie musisz robi topingu. mozesz zrobic fim jak chcesz ale ja bym nie ruszal planta. poto masz siatke aby tak zrobic by wszyskie szczyty byly mniejwiecej na tej samej wysokosci.

4. Co do bimbrowni to sie nie wypowiem bo nieznam tematu.

pozdrooo

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół