- Buchów
- 0
Witam. Ostatnio pomyślałem, że może zasadzę sobie mały krzaczek, który przyniósłby niewielkie plony na własny użytek. Myślałem, żeby zbudować growbox, który by mi służył za miejsce hodowli gotowej do spożycia roślinki a nie tylko do konkretnego wzrostu. Mam na to miejsce - drewniana szafka 40cmx40cmx40cm. Z tyłu mógłbym zrobić utwór na kable od światła i żeby była filtracja powietrza. Ale nie będę opowiadał, jak chce to zrobić, bo tematów na ten temat są olbrzymie ilości. Moje główne pytania brzmią, jaka odmiana nada się do takiego growboxa, w którym urośnie już cała roślina, gotowa do spożycia? Chciałbym, żeby szybko urosła. Czy jakaś odmiana ak-47 będzie dobra? Druga kwestia, ile maksymalnie mogę wyciągnąć z takiej roślinki gramów? Nie chcę, żeby rosła 4 miesiące, tylko mniej. Oczywiście nie będę oszczędzał na żarówkach i postaram się kupić jak najlepsze. Cała reszta, czyli jakieś nawozy czy coś, to też sobie ogarnę, nie będę na tym oszczędzał. 20g da się wyciągnąć czy więcej? Pewnie były takie tematy, więc sory