nasiona marihuany

siema siemacie ludzie

Wyszukiwarka Forumowa:

terrorister

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Siemacie się. włas\śnie konstruuję boxa jestem już w połowie budowy. tworzę z tego czego znajdę z blatów ze starych szafek ściany pobieram kieruję się zasadą stabilne wytrzymałe i szczelne!!! wymiary to w sumie 0,90-1m2 oświetlenie hps 400 son t +szyba ok0,5cm. planuję sciany wyłożyc kocami ratunkowymi ale nie wiem którą stroną powinienem złotą czy srebrną lub wymaluję farbą dwa wentylatorki i to mój box!!! sadzę albo northern light albo california orange nawozy to coś z hempa na bank no i zwykła ziemia 5,5-6,5ph i wymieswzam z perlitem i nie wiem czy coś jeszcze mieszać przedtem miałem taki drobny żwirek na spodzie itrochu z ziemią dla lepszego obiegu tlenu. czytałem że powinienem trochu dolomitu dosypać do ziemi ale nie wiem po co bo nigdy tego nioe robiłem jeszcze co to ten kermazyt?? a no i tego bimbrownika co2. teraz takie pytanie wilgotnośc gdzieś 45-50% i jak takową utrzymywać ile gdzieś wody w wiaderku powinno być bo narazie mnie nie sta ć na sprzet do mierzenia tego. chyba tyle jak o coś zapomniałem spytac to dożućcie od siebie
temp planuje gdzieś 25-28stopni na flo 30 i wilgotność jak koleś na filmiku mniejsza
ale do flo sobie miernik kupię to już nie będzie problemu:D

S

sdfsdf

Guest
YYyooPP napisał:
wymaluję farbą
wlasnie wymaluj lepiej farba biale box ze 2 razy to bedziesz mial ladne rozproszenie swiatla
YYyooPP napisał:
ytałem że powinienem trochu dolomitu dosypać do ziemi ale nie wiem po co
dolomit jest po to by podniesc pH gleby. Twoje pH jest dobre wiec narazie nie msuisz sie przejmowac zlym pH choc powinienes sie zabespieczyc w dolomit i co jakis czas dodac do ziemi albo wymieszac w wodzie i podlac tą mikstura. Dolomit w duzych ilosciach nie powinien nic zrobic roslinie wiec nie ma co sie bac.
YYyooPP napisał:
eraz takie pytanie wilgotnośc gdzieś 45-50% i jak takową utrzymywać ile gdzieś wody w wiaderku powinno być
wez na takiego boxa skombinuj sobie zraszacz i co jakis czas mozesz zrosic rosliny. jesli doczytales gdzies ze male kropelki moga w lisciach wypalic plamki to nie martw sie. ja z tego sposobu korzystam i nie zauwazylem NIGDy zadnych odbarwien z tego powodu.
do boxa wloz tez jakas szmatke wilgotna na do badz talerzyk z woda. parujaca woda bedzie utrzymywac wilgotnosc.
YYyooPP napisał:
chyba tyle jak o coś zapomniałem spytac to dożućcie od siebie
gdy nie bedziesz czegos wiedzial to uzyj ocpji szukaj bo na forum jest juz odpowiedz na Twoje pytanie :thumleft:
pozostaje mi zyczyc powodzenia.
pzdr

terrorister

Well-known member
Weteran
Buchów
6
na flo się chyba zwiększa

[ Dodano: 2006-09-27, 22:16 ]
co do zraszania to wiem mam taki po płynie do szyb i przedtem zraszałem wr i nic się faktycznie nie działo nie było żadnych dziurek dzięki za wyjaśnienie co do dolomitu

S

sdfsdf

Guest
przy koncowej fazie flo to nawet roslina powinna miec bardziej suche powietrze i troche podniesiana temperature. a jak bedziesz robil tak jak Ci powiedzialem to nie powinienes sie zawiesc. :) oczywiscie przy ktorejs tam uprawei sam nabierzesz wprawy i bedziesz robil wszystko po swojemu bo opracujesz wlasna taktyke przy uprawie w swoim boxie :)
pzdr!
pozdro!

BlackDeath

Well-known member
Buchów
0
YYyooPP napisał:
wilgotnośc gdzieś 45-50% i jak takową utrzymywać
Wystarczy podlewac roslinke, parujaca woda z doniczki w zamknietym box bez problemu bedzie taka wilgotnosc tworzyla, przeciez w domu masz wlasnie od 35 -55 % wilgotnosci.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół