- Buchów
- 6
Siemacie się. włas\śnie konstruuję boxa jestem już w połowie budowy. tworzę z tego czego znajdę z blatów ze starych szafek ściany pobieram kieruję się zasadą stabilne wytrzymałe i szczelne!!! wymiary to w sumie 0,90-1m2 oświetlenie hps 400 son t +szyba ok0,5cm. planuję sciany wyłożyc kocami ratunkowymi ale nie wiem którą stroną powinienem złotą czy srebrną lub wymaluję farbą dwa wentylatorki i to mój box!!! sadzę albo northern light albo california orange nawozy to coś z hempa na bank no i zwykła ziemia 5,5-6,5ph i wymieswzam z perlitem i nie wiem czy coś jeszcze mieszać przedtem miałem taki drobny żwirek na spodzie itrochu z ziemią dla lepszego obiegu tlenu. czytałem że powinienem trochu dolomitu dosypać do ziemi ale nie wiem po co bo nigdy tego nioe robiłem jeszcze co to ten kermazyt?? a no i tego bimbrownika co2. teraz takie pytanie wilgotnośc gdzieś 45-50% i jak takową utrzymywać ile gdzieś wody w wiaderku powinno być bo narazie mnie nie sta ć na sprzet do mierzenia tego. chyba tyle jak o coś zapomniałem spytac to dożućcie od siebie
temp planuje gdzieś 25-28stopni na flo 30 i wilgotność jak koleś na filmiku mniejsza
ale do flo sobie miernik kupię to już nie będzie problemu
temp planuje gdzieś 25-28stopni na flo 30 i wilgotność jak koleś na filmiku mniejsza
ale do flo sobie miernik kupię to już nie będzie problemu