akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Signum wg 33 kiedy ile

Wyszukiwarka Forumowa:

Gazz

Active member
Buchów
80
Witam. Kupiłem signum wg 33 od sumin zapobiegawczo pleśni dla afow. Wysadzone późno bo w połowie czerwca już zawiązują pąki. Ile tego się daje g na zraszacz 5litrowy i kiedy ? Czy to ten czas ? Należy powtórzyć oprysk ?

Jamrock

Member
Buchów
29
Cześć. Ja pryskam profilaktycznie tylko raz w sezonie i to na samym początku kwitnienia (pierwszy lub drugi tydzień).
Dokładnie tego preparatu dawałem 1 gram na 1 litr wody.

Później już nic nie kombinuję, tylko doglądam roślin. Leci woda i NPK.

Według producenta okres karencji dla niektórych warzyw (marchew przykładowo) wynosi 4 tygodnie, więc bałbym się pryskać drugi raz. Przy wystąpieniu pleśni już wolałbym ściąć to, co mam zdrowe i elo.

Ale to moja opinia, powodzenia.

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
11,687
Odznaki
12
W relacjach od outa ludzie nie raz pisali, że warto zmieniać środki lub pryskać raz jednym raz drugim. I nie tylko na flo lub od flo :)
Nie tylko signum jest w ofercie :) Niektóre mają inny okres karencji więc można je stosować trochę bliżej ścinki.
Jest też polyversum (czy jakoś tak) i jeszcze jeden którego teraz nie pamiętam ale bez problemu do znalezienia na forum.

mamałyga

Well-known member
Buchów
25
jest jeszcze miedzian - kiedyś rolnicy wsadzali pręty miedzi w ziemie by zapobiegać chorobom u roślin, ale u mojego sąsiada średnio się sprawdzało (miał pomidory i dopadła je zaraza)

Eko

997
Weteran
Buchów
26,385
Odznaki
13
Czym byś nie pryskał to i tak tego nie powstrzymasz, zwłaszcza na out! Niechce nic mówić ale te preparaty większa ich część jest do ochrony czego innego niż kwiaty :)

jest jeszcze miedzian - kiedyś rolnicy wsadzali pręty miedzi w ziemie by zapobiegać chorobom u roślin, ale u mojego sąsiada średnio się sprawdzało (miał pomidory i dopadła je zaraza)
NIK zobowiązuję xd

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół