Skąd nasiona?

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.
R

rafgra2

Guest
Mam już box'a z oświetleniem (świetlówki) i wentylacją (2 wentylatory od komp.)
lecz nie mam nasion. Diatego mam 2 pytania:
Czy dla początkującego wystarczą nasiona z karmy dla ptakow (chodzi oto żeby się troche podszkolić i zacząć od gorszego gatunu)?
Jeżeli tak to czy we wszystkich karmach dla ptaków jest konopia czy w niektórych (jakaś nazwa)?

Dzięki za pomoc :D

Byczek

Well-known member
Buchów
0
W karmie dla ptaków znajdziesz jedynie ziarna konopii przemysłowej którą się nie zjarasz...
Niektórzy trenują sobie właśnie na przemysłówce, ale nie jest to opłacalne biorąc pod uwage sam zużyty prąd.
Najlepiej zacząć od razu od konopii indyjskich ;) cannabis.fr.pl i jazda - życze udanej uprawy :flower:

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Konopia ktora jest w karmie dla ptakow to konopia przemyslowa (wloknista). THC zazwyczaj ponizej 1% a najczesciej 0,3%! ma troche wiecej CBD wiec po spaleniu kilku (kilkunastu) jointow z tej rosliny bedziesz czul sie otepialo i spiaco. Nie polecam uprawy konopi przemyslowej. Strata czasu. Poza tym ona nie nadaje sie do boxa bo rosnie bardzo wysoka! Na twoim miejscu zaczalbym od czegos normalnego. Nasiona: cannabis.fr.pl! Peace!

R

rafgra2

Guest
Chodzi oto żeby poćwiczyć narazie na czymś tańszym (jak konopia przemysłowa) bo jak coś sknoce to będzie mniejsza strata. Jak nabiore doświadczenia i roślinka nie uschnie to zabiore się zacoś powarzniejszego.

[ Dodano: 2006-06-17, 00:01 ]
hbsh napisał:
[...]Poza tym ona nie nadaje sie do boxa bo rosnie bardzo wysoka![..]

zawsze można przyciąć do odpowiedniej wielkości (no chyba że nie można)

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Czlowieku to najlepiej potrenuj sobie na tulipanach :thumright: Trudno jest cos sknocic! Poczytaj duzo a na pewno sie uda! Ja odrazu zaczynalem od prawdziwej gandy i wyszlo git! PEACE

P

pxr

Guest
A ile chcesz tego posadzić? Oczywiście możesz trenować na przemysłówce, ale to moim zdaniem strata czasu/prądu przy obecnej konkurencji polskich seedbanków - na seed.pl jest fajna opcja zakupu 5 sztuk nasion regular (gdzie najtańsze masz za 28zł).

R

rafgra2

Guest
pxr napisał:
A ile chcesz tego posadzić? Oczywiście możesz trenować na przemysłówce, ale to moim zdaniem strata czasu/prądu przy obecnej konkurencji polskich seedbanków - na seed.pl jest fajna opcja zakupu 5 sztuk nasion regular (gdzie najtańsze masz za 28zł).

4 roślinki i jeszcze luz będzie, wiem ale 28zł to zbyt dużo a jak coś niewyjdzie i roślinka uschnie? Lepiej staracić coś mało wartościowego tymbardziej że dopiero zaczynam jeśli chodzi o czas to nawet czasami się nudzę więc z tym nie będzie problemu, a prąd coż komputer chodzi 24 godz. dzień w dzień i jakoś nie ma problemu 2 świetlówki dodatkowo niepowinny chyba nic zmienić

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
pod 2 swietlowkami to mozesz sobie chu*a uhodowac i jak 28 zl za nasiona to duzo to lepiej wogole nie zaczynaj

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
załatw sobie nasionka od kolegi.Lepsza siejka niż przemysłowka.

R

rafgra2

Guest
ok zostawmy karme dla ptaków bo z tego co czytam raczej jest to zły wybór
Jezeli chodzi o nasiona to moge załatwić od kolegi (White Window) tylko czy dam sobie rade z tym jakie to ma wymagania (wiem ze 2 świetlowki to zamało)

[ Dodano: 2006-06-17, 01:02 ]
Świetlówki.

Popularne w latach 70 i 80, obecnie są rzadko stosowane. Wykorzystywane najczęściej przy klonowaniu i wczesnej fazie wzrostu.
Jeżeli zakładacie małą zamkniętą plantację, to będą prawdopodobnie najlepszym wyborem. Stosowane są również w przypadkach gdy niedostateczna wysokosć lub nieodpowiedni kształt pomieszczenia do uprawy, uniemożliwia zastosowanie lamp HPS i MH.

hymm... właśnie czytałem sobie artykuł o oświietleniu i wynika z tego że świetlówka się nadaje do małych upraw

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół