nasiona marihuany

Skąd ziemie na outdoor??

Wyszukiwarka Forumowa:

Mati:P

Active member
Buchów
0
A co z podlożem na outa??? je tylko nawieźć czy wykopac doł i tam nasypac siemi i dopiero posadzić??? pomozcie

sd

Well-known member
Buchów
20
Jeżeli ziemia na miejscu nadaje się mniej więcej czyli niejest to bagno[zbyt mokro]. Czyli miejscówka znajduje się gdzieś na polu ziemie wystarczy odpowiednio przygotować.

1. Przekopać ziemię gdzieś na głębokość szpadla [30cm].

2. Ziemia która znajjduję się na miejscu napewno jest raczej zakwasna lub poprostu ma nieodpowiednie ph więc należy zasypać 1m2[ 1m kwadratowy] ziemi 5 szklankami dolomitu [3 - 4zł w ogrodniczym worek 5L]

3.Do ziemi dodajemy jeszcze krowiego obornika 3 pokruszone krowie[placki] na 1m2.

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
:D pokruszone krowie kupy :D bkowo to brzmi :> Ja myślę właśnie żeby zrobić tak jak SCuN mówi :D ale bede mial do dyspozycji 2 wielkie wiadra to je wypelnie uniwersalką i porobie w nich pełno dziur :D do tego dolomit i perlit :> pieknie przygotowane podloze :>

L

luksan

Guest
A macie na sprzedaż pokruszone krowie kupy?
Bo ja chce chodować na wsi u babci:D ale ona już krów nie choduje.
Chyba że będe kurze kupy zbierał i złapie ptasią Gripe :D

Pozdro

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
hoduje :p a ptasie tez moga byc :)
najlepiej nie jedz miesa przez jakis czas i daj swojej :alien:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
luksan napisał:
Chyba że będe kurze kupy zbierał

Uwazajcie z ptasimi kupami. I nie chodzi tylko o chorobe... ptasi nawoz jest bardzo mocny i nadmiernie uzywany moze uszkodzic rosliny.

C

Canabis_16

Guest
No,no miś ma racje kurzy shit jet za mocny uwarzajcie z nim bo mozna rosline spalić.

S

SZALONY KNOB

Guest
Według mnie jsednoska "kupa" jest mało dokładana przecierz krowa niema w dupie dozownika ;] A pozatym jak to jest z kupom w przeliczeniu na litry ziemi ile jej trzeba dac ?

M

Master

Guest
"szalony knob"

buuhahahaaa rozwaliles mnie tym DOZOWNIKIEM w dupie hehehe

a wracajac do tematu to ja bede uzywal ptasiej kupy (kuraka) bo mam do niego bardzo latwy dostep mam za soba 2 sezony i zawsze nim podsypywalem krzaki a jak znajde jakas kupe konia lub krowy to tez nie pogardze :D :D :D

lee_knox

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Ja sprzedaje wysyłkowo kupe krowy 10 zł za kilogarm :tongue:

kayaman

Well-known member
Buchów
0
Czesc mam 2 pytania :
pierwsze .Koło mnie jest pełno torfu , ale torf nie jest za dobry , czyli jak bym przekopał ziemie i nasypał tam dolomitu to czy dało by rade cos tam wyrosnąć ?
drugie . moj tata ma taki nawóz do żyta albo przenicy , jest on w granulkach , czy on jest dobry , czy zamiast gówna moge go uzyć , w czasie przekopywania ziemi sypnąc warstwami , czy on będzie dobry , on jest owiele mniejszy i łatwiej go dostarczyć na miejsce .
Czyli jak bym przygotował miejscówke tak jak w punktach powyżej to czy było by dobrze , czy spot byłby dobrze przygotowaby ? Odpiszcie narazie

C

Canabis_16

Guest
Po co urzywać torfu jeśli nie wiemy cz będzie dobry...... Najlepiej jeśli zastosujesz sprawdzone sposoby. Kup zwykłą ziemie moja matula dziś kupiła do kwiatów za worek 10l zapłaciła 2,80zł to za***iście tanio taki worek 10l to spokojnie starczy na 1 rosline a ziemia jest już z nawozami, ale mozesz ją jeszcze dopieścić jakimiś sposobami.....A 2,80 to tic poruwnując czym odpłaci sie nam roślina..... Zastanów sie nad tym....Peace.

kayaman

Well-known member
Buchów
0
Ale pieniądze to jest nic , jeszcze te 2,80 jak mówisz . Przeciez to trzeba zawieś na miejsce , nie moge sie bawiś z ziemią ani z niczym zeby nie było widać , juz kiedyś mi za***ali i wogule nie chce zeby ktoś widział i wiedział ze coś tam robie . Przeciez takie coś sie rzuca w oko

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
to juz nie nasz problem stary :salut:
jedz o 4 rano,chyba cie nie zobaczą.Albo poproś o pomoc Chucka Norrisa.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół