- Rejestracja
- Kwi 4, 2014
- Postów
- 121
- Buchów
- 0
Co myślicie o zmielonych na pył skorupek?
To może mi uda się zapoczątkować słowną eskapadę
Moja mama używa pokruszonych skorupek jaj w ogrodzie jako naturalne źródło wapnia. Powiedział że sypie skorupek na oko i przekopuje z ziemią, ale robi to chyba na jesień, żeby rozpuściły się.
Ja sam mam zamiar przetestować je w uprawie doniczkowej i na jedną doniczkę 5l wystarczyć mają ponoć skorupki z 1-2 jajek, ale prosiłbym, żeby ktoś się wypowiedział jeszcze na ten temat.
Różnica jedynie taka, że w moim przypadku będę musiał zmielić je najdrobniej jak się tylko będzie dało.
Ogólnie mam w planach testy na klonach przeróżnych nawozów organicznych jak i mieszanek glebowych, a wyniki udostępnię na forum.![]()