akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Skręcają się listki

Wyszukiwarka Forumowa:

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
1. Rodzaj oświetlenia hps 250w
2. nasiona,cinnamon fem.
3. ph 6,5, 1/2 ziemi, 1/4 torf, 1/4 takie kamyczki :)
4. podlewana raz na 2-3 dni
5. duży wentylator pokojowy na 2/3 mocy
6. 1 ra biohumus tydzień temu w proporcjach 1:5 z wodą
7. 1 miesiąc
8. nie wiem jaka temp. ale nie za gorąco, box w pokoju

Nie wiem co się dzieje, listki skręcają się ku dolowi, krawędzie są jaśniejsze i bardziej kruche, czego brakuje temu plantowi, pozostałe 2 cinnamon posadzone w tym samym czasie i 1 ww posadzone tydzień później rosną dobrze, choć są na te samej ziemi i tak samo podlewane i nawożone. Jakiego minerału jej brakuje.

ziołolek

Well-known member
Buchów
1
miałem tak samo gdy przesadziłem z podlewaniem. Teraz podlewam mniej i wszystko jest w porządku

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
nie, to co innego, gdy przesadzam z podlewaniem to listki są oklapnięte ale następnego dnia się podnoszą, a tutaj skręcają się i w środku są ciemniejsze, a na krawędziach jasne i obeschnięte, kruche. Nie jest to także wina światła gdyś wygląda to inaczej niż popażenie. Wydaje mi się że brakuje im jakiegoś pierwiastka.

[ Dodano: 2006-04-17, 21:18 ]
Pomóżcie mi bo za pół godziny wychodzę od kolegi i znowu kilka dni nie będę mógł tego przeczytać. :geek:

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
dziękówa

[ Dodano: 2006-04-17, 21:38 ]
jeszcze jedno: pod jaką postacią mam podawać niektóre minerały? Część z nich jest w nawozach, ale niektóre występują w śladowych ilościach albo w ogole. Można kupić poszczególne minerały do roślin pod postacią czystego minerału (tzn. takiego ktory nie jest skladnikiem żadnego nawozu)? Jeśli tak to gdzie mam to kupić?

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Skoro jest go mało w nawozie, to tyle ma być. Jak chciałbyś podac np. siarkę, której w nawozie jest powiedzmy 0,000024g ?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół