• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Skromny OUT by Nicck

Wyszukiwarka Forumowa:

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Witam. Skromny bo 6 krzaków (było 7, jeden męski).

Ziemia : pół na pół, czyli pół uniwersalnej i pół spotowej.
Pechy : pechy z krzaków z tamtego roku (niekontrolowane zapylenie).
Nawozy
: dolomit, Asahi SL, Biohumus, HESI Bloom complex oraz Phosphor plus.

Wysiane około 10 czerwca. Jak do dnia dzisiejszego 3 opryski Asahi. Biohumusem pare razy podlane, ponieważ deszcz cały czas padał.

Zdjęcie spota

(tam w środku)

Foto roślin

23.06

26.06

04.07

10.06

20.06

ch***wy czas wysiania, chu**wa pogoda :/

Ostatnia edycja:

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
czyba miałes na mysli 04.07 bo watpie zebys przesunął sie w czasie a rosliny dalej ładnie rosły :)
a jak na lekko ponad miesieczne totwoje krzuny sa naprawde szybkie ładne rozrosniete az sie nie chce mi wiezyc ze to od 10 czerwca
oby tak dalej

_________________-edit
c o do tych pestek grejfruta to sie nie znam nie uzywałem ale moge polecic ci topsina amistar i miedzian wp50 tamtym roku mix miedziana z topsinem jako jeden r-r i było 0 problemów w tym roku mam topsin i tedor(cos takiego) zobaczymy ale mysle ze tez dadza rade. a asashi mozna smiało jeszcze prysnac ja u siebie nie widziałem zadnych pozytywów po nim a wszyscy chwala

Ostatnia edycja:

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Tak. 04.07 - pomyłka. Myślicie, że dojdą spokojnie? Nie wiem czy nie kupić czegoś na pleśń, myślałem o tym naturalnym środku z wyciągu z pestek grejfruta ale nie mam go gdzie kupić chyba, że na allegro. Pryskać jeszcze Asahi? A może jakąś większą dawką?

ramboraf1

Well-known member
Buchów
0
Tak. 04.07 - pomyłka. Myślicie, że dojdą spokojnie? Nie wiem czy nie kupić czegoś na pleśń, myślałem o tym naturalnym środku z wyciągu z pestek grejfruta ale nie mam go gdzie kupić chyba, że na allegro. Pryskać jeszcze Asahi? A może jakąś większą dawką?

witam kup jakis nawuz jeszcze i podlewaj korzenie biochomus czy jakis inny i asahi tez uzywaj bo troche male sa i malo towaru wychaczysz albo nie dojda z faartem :jaraczz:

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Podsypałem azofoską bo tak jak mówiłem... Cały czas leje i leje... Przy niektórych plantach niektóre liście robią się żółte (te najniższe). Wiem właśnie, że mało palenia będzie... Jeżeli te 5 krzaków to byłyby panienki to ile jestem w stanie osiągnąć plonu? Załóżmy, że pogoda będzie przeciętna.

---------- Aktualizacja posta 24-07-2012 14:02 ---------- Czas poprzedniego posta 21-07-2012 11:54 ----------

24.07

Dzisiaj planty dostały lekki oprysk Asahi. Wyjdzie 100+ gram z tych 5 plantów?

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
Wyjdzie 100+ gram z tych 5 plantów?
nie powinienes sie na nic nastawiac ale tyle to powinienes zebrac jak bedzie dalej tak jak jest
________________________:edit
jak pisze upiór daj lst na tych wiekszych na pewno juz naginaj te mniejsze moga jeszcze chwile podrosnać

Ostatnia edycja:

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Są ponaginane tylko że początek łodygi... Jak będę miał czas to wezme jakieś kołki, powbijam i ponaciągam.

Myślicie, że warto lać ripen i mieć więcej ziółka czy nie lać i wybrać smak? Ripen bardzo go psuje?

---------- Aktualizacja posta 29-07-2012 17:24 ---------- Czas poprzedniego posta 24-07-2012 15:37 ----------

29.07

Oto krzaki (zostały we 4)

----------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------

2 z roślin powoli kwitną (preflowery). Następnym razem podleje bloom complexem ;)

Oby jak najwięcej w plonach :D

A oto dzisiejsze żniwa :sunny: (męskie krzaki)

---------- Aktualizacja posta 31-07-2012 18:10 ---------- Czas poprzedniego posta 29-07-2012 17:24 ----------

Dzisiaj byłem na spocie. Zostały 3 krzaki (jeden odpadł bo męski). Wszystkie 3 puściły preflowery. Dzisiaj dostały dawkę bloom complexa (7 ml bloom / 1,5l wody).

PS.
Fajnie by było jakby ktoś coś napisał... Skrytykował, ocenił sytuacje, podpowiedział co zrobić żeby był większy plon...

Ostatnia edycja:

GEMINI

Well-known member
Buchów
0
chodziło ci zapewne o dzień 29.07 a nie 29.04. A tak to dasz rade całkiem nieźle. Zapraszam do mnie.

Z fartem :pr:

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Jeżeli nie będzie przypału to za rok odk***imy z qumplem projek y :D STS zgarnąłem w openie więc mam nadzieje, że wszystko pójdzie po naszej myśli. Miejscówka zostanie przygotowana w jesień - nie w maju na ostatnią chwile. Dużo nie chcemy. Tylko tyle żeby stykło do końca nowych zbiorów :D

Niestety 3 krzaki tylko... W tamtym roku z jednego krzaka (o 2 razy większy o tego największego) było coś koło 100g. Mam nadzieję, że z tych 3 wycisne przynajmniej 150. Uda się? Nawozy : bloom complex na flo i phosphor plus na końcowe stadium życia roślin. I nie wiem ale pomyśle nad ripenem. Co sądzicie o ripenie? Czy flush na tydzień przed ścinką załatwiłby ch***wy smak ripena? Czy w ogóle nie da się go wyeliminować?

---------- Aktualizacja posta 03-08-2012 16:21 ---------- Czas poprzedniego posta 31-07-2012 23:50 ----------

03.08

--------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------

Dzisiaj dostały 7,5ml bloom complex / 1,5l wody + trochę biohumusa. Słoneczko ładnie napie****a, mam nadzieję, że już do końca ;)

Z fartem :smokee:

---------- Aktualizacja posta 08-08-2012 23:18 ---------- Czas poprzedniego posta 03-08-2012 16:21 ----------

08.08

Tu niestety jeden odrost został u***any przy naginaniu (w***ałem go do ziemi i spryskałem Asahi, jest możliwość że puści korzeń?)

Krzak, którego topy wydają się najdojrzalsze

Dzisiaj wszystkie 3 krzaki dostały oprysk STS';em (każdy krzak po jednej odnodze w stężeniu 1;3). Nie wiem jednak czy STS zrobiłem prawidłowo (AgNO3 nie rozpuściło się całkowicie). Oto foty po zmieszaniu składników (10ml wody destylowanej z AgNO3 + 40 wody zwykłej tiosiarczanu sodu pięciowodnego). Foty :

Takie coś zostało po zmieszaniu wody destylowanej z naczynia 1 z normalną wodą z naczynia 2 wlewając wszystko do naczynia 3 (tej szklaneczki)

Oraz 8 ml bloom complex / 1,5l wody (na każdego krzaka pół l wody, ponieważ ostatnio była ulewa).

Z tym STS wszystko w porządku? AgNO3 nie rozpuściło się w wodzie destylowanej, jedynie rozbiło je na malutkie części z paru dużych.

D

delete

Guest
Dziwne, powinno się wszystko rozpuścić, czym mieszałeś składniki?

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Dziwne, powinno się wszystko rozpuścić, czym mieszałeś składniki?

Plastikowym nożykiem. Woda wylana z akumulatora bo innej nie miałem.

---------- Aktualizacja posta 13-08-2012 15:37 ---------- Czas poprzedniego posta 10-08-2012 01:18 ----------

13.08

Witam. Foty z dnia dzisiejszego :

Szczyt spryskany "STS'em" :sunny:

Szczyt

Oprysk "STSem" odnogi

U***ana odnoga (u***ana 5 dni temu) i wsadzona w ziemię. Chyba żyje skoro nie zwiędła cała.

-------------------------------------------------------------------------------

Dzisiaj wszystkie odnogi popryskane "STS" dostały oprysk Asahi. Odnogi chciałbym spryskać prawidłowym STS. Czy to dobry pomysł czy może inne spryskać?

Nie wiem czy ktoś nie czai się na planty bo od mojej scieżki, którą chodzę (jest wydeptane tak, że idzie rozpoznać, że ktoś regularnie chodzi) była inna ścieżka tylko jakaś dziwna... Być może to zwierzęta, być może człowiek. Jak mogę sprawdzić czy ktoś bywa na moim spocie? Myślałem o rozłożeniu jakichś nici na wysokości metra tylko przy większym wietrze pewnie je inne krzaki przerwą... Tak czy siak mam nadzieję, że do końca bez przypału.

Najlepiej byłoby zamontować jakąś kamerke :D Gdyby planty zniknęły wiedziałbym kto je za***ał i na pewno bym tak tego nie zostawił ;]

Klamca_88

Well-known member
Buchów
0
Hehe ja też takie rzeczy rzkminiam. Wymyślłem upuścić "piake" w okolicy krzaka, ale nei tak na maksa bezczelnie. Jak sięktos skusi to wiadomo, a jak bedzie nieruszona to w sumie nic to nie oznacza... Ehh...

D

delete

Guest
Woda wylana z akumulatora bo innej nie miałem.

... to możliwe, że była to woda z kwasem również :crazy: ale dowaliłeś do pieca teraz...
Kupuje się 5L demineralki za przysłowiowe 3zł, jak robiłem roztwór, to w ogóle ciemny nie był. Dopiero po odstaniu ponad 2 tygodnie zaczął nieco szarzeć.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół