• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Slaby wzrost

Wyszukiwarka Forumowa:

freeman

Well-known member
Buchów
0
Mam 4 roslinki AK48. Maja 2 tyg. Oswietlam za pomoca: 2 swietlowki-rury po 20W, 2swietlowki energooszczedne 18W i 20W. Zamontowane sa 2 wentylatorki. Byc moze jest za suche powietrze, ale postawilem talerz z woda + ekstrakt z drozdzy.
Mimo tych wszystkich udogodnien jakie stwarzam roslinkom, one bardzo slabo rosna. Maja wszystkie do 5 cm wysokosci i tylko jedna z nich jest dosc ladnie rozgaleziona.
zaczyna brakowac mi pomyslow wiec prosze o pomoc.

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
moze zapodaj fotki :) obadamy, pomyslimy i pomozemy :D a co do talezyka to lepiej porozwieszac mokre szmatki w boxie :thumleft: Pozdro :tongue:

freeman

Well-known member
Buchów
0
Mokra szmatka tez jest lezy na powierzchni. Tak myslalem ze bedziecie chcieli zdjec. Moze jutro cos mi sie uda skombinowac.
Peace

P

predator

Guest
Trudno powiedzieć dlaczego musisz napisać jaki nawóz używasz itp jak nie dodajesz dolomitu lub kredy to polecam dobrze zrobi dla roślinki :thumright:

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
freeman napisał:
Mam 4 roslinki AK48. Maja 2 tyg. Oswietlam za pomoca: 2 swietlowki-rury po 20W, 2swietlowki energooszczedne 18W i 20W. Zamontowane sa 2 wentylatorki. Byc moze jest za suche powietrze, ale postawilem talerz z woda + ekstrakt z drozdzy.
Mimo tych wszystkich udogodnien jakie stwarzam roslinkom, one bardzo slabo rosna. Maja wszystkie do 5 cm wysokosci i tylko jedna z nich jest dosc ladnie rozgaleziona.
zaczyna brakowac mi pomyslow wiec prosze o pomoc.

jaka powierzchnia boxa ?

freeman

Well-known member
Buchów
0
Roslinki o ktorych tu pisalem niestety zmarly. Po przesadzeniu nie chcialy ruszyc. Moze to wina jednak slabych nasion bo byly pokolenia f2. Zasadzilem nowe nasiono. Rosnie lepiej ale tez jest maly problem, ktory przedstawilem w temacie zalozonym w ''choroby''.

G

gio

Guest
bardzo mozliwe ze nasiona były jakieś niepewne bo warunki miałes ok a konopia to silna roslina

siersciuh

Well-known member
Buchów
0
albo hu**wo hodujesz przelewasz albo cos bo jak ma juz ze dwa pietra to juz jest ja trudno zabic niechccacy

[ Dodano: 2006-03-22, 01:56 ]
najgorszy jest poczatek bo jak jest wieksza to juz spoko

freeman

Well-known member
Buchów
0
siersciuh, brawo za wypowiedz bardzo mi pomogles.

Jakie moga byc przyczyny za malej wilgotnosci powietrza??

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
abyt duza temp. iz a szybka cyrkulacja powietrza

wstaw miseczke z zimną wodą do boxa, wizgotnośc sie zwiekszy

freeman

Well-known member
Buchów
0
Miseczke mam. W srodku spodka z woda jest podstawka a na niej stoi doniczka tak ze jej dno nie stoi w wodzie.

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
mozesz tez spryskiwac rosline ze spryskiwacza, chyba najlepiej wodą gazowaną

freeman

Well-known member
Buchów
0
Tez to robie.
Zaczalem teraz podlewac prosto woda z butelki a nie tak jak wczesniej spryskiwaczem. Jak jest lepiej??

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
jaka jest różnica w pryskaniu wodą zwykłą a gazowaną?

sorki za offtopa ale po co następny temat :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół