akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

SOG - Zagęszczenie roślin i odmiany.

Wyszukiwarka Forumowa:

Citrus

Well-known member
Buchów
0
Cześć, kilka pytań na temat Sea of Green (poradniki gubią się w zeznaniach,więc...).

Mam do dyspozycji naprawdę małą powierzchnię - 45 x 60 cm czyli 0,256 m2 czyli 2,758 stopy kwadratowej.Natomiast wysokość jest znaczna 1,70 m i raczej wystarczająca (dla indyjek czystych lub ewentualnie mostly indica,które zamierzam wykorzystać). Prosiłbym tych,którzy mają doświadczenia praktyczne z tą metodą o podpowiedzi w kwestiach następujących :

a) ile tak naprawdę klonów powinienem zainstalować na takiej powierzchni (zakładając,że użyję indyjek - short,squat and bushy) aby zachować optymalne proporcje stosunku : ilość klonów na stopę kwadratową (0,093m2) do wydajności uprawy (zbioru) ? czytałem już tyle różnych wytycznych,że zgłupiałem,teoretycznie ustaliłem,że 1 klon na powierzchni 15cm x 15cm powinien mieć się dobrze (czyli w sumie 12),ale nie chcę spieprzyć,więc pytam (zamierzam wegować klony 2-3 tygodnie i wtedy 12/12)

b) wyczytałem,że kwinącym indyjkom wystarczy w zupełności 2000 lumenów/stopę kwadratową i zamierzam uzyć małej lampy 100 W HPS (10 700 lumenów) czy wystarczy ? (nie będzie wzbogacania w CO2,sama wentylacja)

c) zastanawiam się,która odmianę wybrać,wytypowałem następujące : Hindu Kush, Afghani # 1, Super Skunk, White Widow, K2, Top44.
(bardzo drogie odpadają,jak Chronic czy Bubble Gum od Serious Seeds albo Big Bud od Sensi),co byście doradzali ? Priorytetem jest ilość zbioru.

Pozdro i dzięki za porady.

deep

Well-known member
Weteran
Buchów
2
w sumie uprawiam doniczka przy doniczce power planta,jestem dwa tygonie przez zbiorem (7 tydzień flo),póki co wygląda to nawet ciekawie,główne topy wystrzeliły do góry ,a tak poza nimi to same liście i jakies niedobitki w dolnych partiach,czy wyjdzie więcej materjału jak podczas normalej uprawy ? nie wiem, po ścince wsadzam po dwa klony do doniczki i po tygodniu już daje na 12 ,z czasem zdam relacje co z tego wyszło,powierzchnia 6 m2 ,oświetlenie 4x hps 600 ,80 doniczek 9 L

O

ostry831

Guest
dołączam się do założyciela tematu jeśli chodzi o ilość roślin na taką powierzchnie i jakie odmiany najlepsze na SOG

Dzyndzel

Member
Buchów
0
Miły temat... Też mam 60/45 cm i koło 170 wysokości(stara szafa ;p), do tego HPS 250. W grę wchodzi tylko gleba jeśli chodzi o podłożę, bo to pierwszy grow, a poza tym dostałem od kumpla na urodziny zestaw nawozów hesi i ripena, na dobry początek uprawiania :p. Odmana jaką będę chciał sadzić to big bud bo nie ukrywam że zależy mi na ilości plonów, żeby odbiło mi sie to co wydałem na chodźby HPS'a więc mam kilka pytań:
Lepiej kupić femi czy regular, jaka technika jest najlepsza do takiego boxa, jak długo na początku chodować na świetlówkach(dam ze 4 i do małego boxa na początek), czy dobrą odmiane wybrałem jeśli zależy mi dobrym stosunku jakości do ilości w takim konkretnie boxie? Jest jakaś tańsza alternatywa do tabletek CO2 ?

Ostatnia edycja:
F

fghfgnv

Guest
najlepiej to jakbyś kupił sobie femi i porobił klony. Masz pewność że będą dziewczynki i nie marnujesz miejsca na facetów(jak przy regularach).

Dzyndzel

Member
Buchów
0
No to z jakiej odmiany jest największy zbiur z klonów, tak żeby dochodziło w 2 miesiące i było duużo.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół