akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

spalone liscie?

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
1. Rodzaj oświetlenia (hps, świetlówki, nateżenia światla)
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)

:arrow: 1. 2x świetlówki 23W philips (1500lum)
:arrow: 2. Nasiona
:arrow: 3. ziema torfowo-pruchnicza (6,8-7 PH)
:arrow: 4. co 3 dni
:arrow: 5. BRAK
:arrow: 6. BIOHOMUS (narazie podlane 1 raz:))
:arrow: 7. około 1,5 tygodnia
:arrow: 8. 29C/22.3C

Więc tak,wykiełkowałem roslinkę i stała ona jakis czas na parapecie,rosła powolnie miało bardzo mało słoneczka.Liscie jakies takie marne.Od 2 dni trzymam ją w boxie-30x30x60
świetlówki około 4,5cm od rosliny.zauważyłem w roslinie taki wigor:).Nowe liscie zaczeły nabierac ciemnozieloną barwę i są bardziej soczyste:),natomiast 2 stare zaczęły sie wykręcać i żółkniec.Czym moze to byc spowodowane?,moze to zależy od tego parapetu?
Poniżej foto.

siersciuh

Well-known member
Buchów
0
ja mysle ze lampe masz za blisko daj ja ok 10 cm od rosliny

art610

Well-known member
Buchów
0
Żadne lampe za blisko, to mutacja, słaba jakość nasiona albo coś z tego rodzaju. Żadko sie zdaża taka mutacja w normalnych roslinach a przy tych papuzich;] bardzo często. Miałem takie 3 rosły cały czas z takimi dziwnymi liśćmi wkurzyłem sie i wypieprzyłem. jeszcze miałem takie nasionko z którego jeden z liści wyrastał brązowy na końcu,pewnie uszkodzone.

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
tak,ale jak stała na parapecie to było normalnie,dopiero po włożeniu do boxa...
dzisiaj juz te wyższe listki zaczęły na bokach miec to samo.

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
Moze dales za duzo nawozu i nadmiar odlozyl sie w lisciach tez tak mialem na lisciach wystapily takie kropki jak u ciebie

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
po otwarciu mojego boxa czuć zapach jakby popalonych przewodów:/ moze mam za szczelny box?nie mam wentylacji.Może to szkodzic roslince?

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
No z tego co piszesz to raczej nie sa popalone przez nadmiar nawozu, brak wentylacji oczywiscie moze miec wpylw na jakos roslinki. A powiedz jeszcze, czy jak dotykasz teop liscia to jest on suchy, albo wrecz sie kruszy?

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
jak dotykam to nie jest suchy.jest wiglotny ale zbrązowiały.Może to przez to ze nawóz stoi już 2 lata :thumleft: ??

P

predator

Guest
Kubczak napisał:
około 1,5 tygodnia
Napewno słabe nasiono już chyba nic nie wyrośnie jeśli tak to mały krzak ze słabym paleniem jeśli chcesz moge ci sprzedać nasiono za***istej odmiany mam kilka do wyboru :!:
Peace

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
sonet, nie posówałbym sie do wyciagania tak dalekosieznych wnioskow...
hmm ogolnei pewnie art610, ma racje ze to jakas mutacja, ale nie wydaje mi sie zeby to mialo wiekszy wplyw na jakosc roslinki. Pozdro i nie przejmuj sie tym narazie, jak bedzie sie coś dziać złego to pisz.

K

krolik1811

Guest
JA mam problem
bo moje roslinki sie spalily od lampy bo byla za blisko mają juz 7 dni czy mozna im pomoc?? obciąć te listki czy coś?? za pare godz wysle foto

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
krolik1811, załoz nowy temat, pamietaj aby napisac
1. Rodzaj oświetlenia (hps, świetlówki, nateżenia światla)
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)

Listków nie musisz obcinac. Wiecej bedzie mozna Ci pomoc jak podasz te dane. Pozdrowionka

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
a może ją przelałeś? takie oklapnięte listki mogą być spowodowane nadmiernym podlewamniem. Możliwe też że to wina przenawożenia. zrób płukanie ziemi i posadź je w nowej. Następne listki powinny już rosnąć OK. tym już nie pomożesz ale ich nie obcinaj.

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
napewno nie wina przelania,nie nawoziłem jeszcze,więc to napewno nie od tego.a listki mają sie dobrze tylko ciągle rosły i oklapły,dalej rosną ;/.trzymałem ją 24/0 i teraz zmieniłem na 18:6,niech ma też noc.może to coś da.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół