akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Spalone od lampy czy jakaś choroba ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
Witam, ostatnio podniosłem troche wyżej roślinki do lampy , na nast dzień było coś takiego (zdj. 1) , zniżyłem ale po kilku dniach na drugiej roślińce wyskoczyły plami (patrz roślinka #2). Mam się tym przejmować czy nie zabardzo ?

Foto 1

Foto 2

ROŚLINKA #2

Foto 1

Foto 2

G

Gość

Guest
troche badyle,

Podaj warunki jakie goszczą w twoim boxie bo inaczej panowie Ci nie pomoga,

Jaka temp, wilgotnosc no i oczywiscie jakie lampy

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
W boxie jest ok 26-29C* , wilgotności nie znam, wcześniej miałem świetlówke 150W , teraz gości tam HPS 150W.

---------- Aktualizacja posta 11:57 ---------- Czas poprzedniego posta 11:55 ----------

aha podlewam raz na 5dni biohumusem , 15ml na 1l wody na początek.

RPK1

Well-known member
Buchów
0
Temperatura mierzona u szczytów pomidorów ?.
Moze Lampa za blisko szczytów

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
Temperatura mierzona u szczytów pomidorów ?.
Moze Lampa za blisko szczytów

Lampa nie jest za blisko szczytów , ok 45-50 cm nad szczytami , teraz pomidory są na słońcu wystawione .

---------- Aktualizacja posta 19-08-2012 14:02 ---------- Czas poprzedniego posta 18-08-2012 13:06 ----------

mam jeszcze 1 pytanie. bo od przesazenia pomidory mało co urosły :( wcześniej to z każdym dniem było widać coraz większy wzrost , teraz mało co się rozwijają :( czy mogło zaszkodzić im to że od godziny 6:00 są pod lampą metahalogenową 150W a o 8-9:00 daję je na balkon do słońca aż do 16:00 -18:00 i do 23:00 znów pod lampą ?

RPK1

Well-known member
Buchów
0
Co do tego wzrostu to tak istnieja takie opcje sam sb dobierz :
*Zbyt duza ilość azotu [ po tyg. powinno byc ok.]
*Brak wapnia w ziemi powoduje że grunt staje się zbyt kwaśny. Prowadzi to do niedoboru Mg lub Fe lub bardzo powolny praktycznie zachamowany wzrost. Traktuj przez oprysk z jednej łyżeczki nawozu wapiennego na litr wody, stan się poprawi.

Zapraszam ---> http://www.wiki.haszysz.com/index.php/Tabela_pomagająca_rozpoznać_deficyty

Sam możesz nawet rozpoznać co i jak ; ))

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
dzięki RPK, kupiłem dzisiaj 20l ziemi z ph 5.5-6.0 i przesadziłem oraz podlałem biohumusem forte , zobaczymy co będzie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół