akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

sposób na regulacje odleglości plant-odblysnik

Wyszukiwarka Forumowa:

zaki

Well-known member
Buchów
0
Witajcie. Mam boxa wykonanego z grubego kartonu o wymiarach 35x50x65cm (dł, szer, wys). Odbłyśnik z pomalowanej na biało blachy do pieczenia, w środku 5 świetlówek kompaktowych. Całość połączona ze sobą opaskami ale chciałbym zrobić coś, dzięki czemu mógłbym opuścić całość do roślinek i potem podnosić w mare ich rośnięcia. Kompletnie nie mam na to pomysłu:pl:. Proszę pomóżcie.

D

delete

Guest
idź do biblioteki i wypożycz trylogię (Ogniem i mieczem, Potop i Pan Wołodyjowski) H. Sienkiewicza. Do tego kilka erotyków na sen i masz przyjemne z pożytecznym ;)
BTW Przydałby się jakiś materiał odbijający światło na ściany i bron boże nie pakuj do boxa nawilżacza :freak2:
Odbłyśnik też nie najwyższych lotów, mógłbyś poprawić. Światełko też wygląda jakoś niemrawie!
powodzenia

zaki

Well-known member
Buchów
0
BTW Przydałby się jakiś materiał odbijający światło na ściany i bron boże nie pakuj do boxa nawilżacza :freak2:
Odbłyśnik też nie najwyższych lotów, mógłbyś poprawić. Światełko też wygląda jakoś niemrawie!
powodzenia

Ściany są po malowane na biało, bo mylaru nie chce mi się kupować. Zdjęcie sciamnilem przysłony więcej aparacie więc może się wydawać trochu "mizerne"

---------- Aktualizacja posta 15:34 ---------- Czas poprzedniego posta 15:26 ----------

ps. wilgotność mam odpowiednią.

Jakiś pomysł na inne (czyt. regulowane) zawieszenie całej iluminacji?

(sorka za post pod postem)

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Jakiś pomysł na inne (czyt. regulowane) zawieszenie całej iluminacji?
)

rozwiązania są dwa i często te najprostsze sa najlepsze:
skoro masz kłopoty z regulacja podwieszenia lampy to reguluj wysokość ustawionych doniczek. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi. Wsadzasz pod doniczkę np. 10 książek i w miarę wzrostu rośliny wyciągasz kolejne sztuki spod doniczki i tym samym szczyt rośliny jest cały czas na tej samej wysokości odpowiednio blisko lampy

a jeżeli chcesz robić regulacje to wywierć dwie dziury w blasze (odbłyśniku) dwie dziury w dachu pudełka, i przeplatasz sznurek , lub łańcuszek, i odpowiednio regulujesz wysokość wiszenia poprzez wiązanie sznurka/łańcucha na górze pudełka

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół