• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Sposób suszenia

Wyszukiwarka Forumowa:

jebaklesny997998999

Well-known member
Buchów
0
witam. dużo się naczytałem na ten temat ale jedni piszą tak a drudzy inaczej.
chciałem się dowidzieć konkretnie czy tak jak zrobiłem to są dobre warunki do suszenia. a zrobiłem tak : w pudełku kartonowym zrobilem dwie duże dziury po bokach, wsadziłem tam na dno kartkę papieru, na niej skórkę od cytryny i troszkę ryżu. No i moje topki leżą własnie w tym pudełku. Zapomniałem dodać że pudełko stoi w piwnicy gdzie jest dosyć chłodno 17-20 stopni i ciemno. jak sądzicie dobre warunki do suszenia?

Gouryella

Member
Buchów
0
Wydaje mi sie ze troszke chlodnawo ale niech wypowie sie ktos bardziej ogarniety...

diabl

Well-known member
Buchów
0
Ja w zeszłym roku suszyłem w pomieszczeniu w ktorym była temperatura rzędu ok 15 stopni i było wszystko ok wiec nic sie nie martw :)

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
Byle bys nie mial za bardzo wilgotno i powinno byc git ew. podwies je jakos w tym pudelku na gazie czy czyms tam zeby nie lezaly bezposrednio na ryzu.

C

Cweluch

Guest
dokladnie,piwnice nieraz bywaja zbyt wilgotne i moze plesniec. ja susze na chacie normalnie w kartonie w pokoju to sie nie martwie

bob_budowniczy

Well-known member
Buchów
0
Ja zrobiłem coś takiego:

Tyle, że karton stał w suchym i bardzo gorącym miejscu i trochę przesuszyłem temat. Także jakiś wentylator komputerowy dla lepszej wentylacji konieczny.

jebaklesny997998999

Well-known member
Buchów
0
Ja w zeszłym roku suszyłem w pomieszczeniu w ktorym była temperatura rzędu ok 15 stopni i było wszystko ok wiec nic sie nie martw :)
a ile czasu ci się suszyło ? bo kumpel suszy w pokoju i po 2 dniach już jest w miare suche a u mnie w piwnicy tak jak opisałem wyżej już 4 dzień leżą i żadnej zmiany, pleśni nie ma ale wcale nie są bardziej suche.

C

Cweluch

Guest
:bounce:dokladnie justi jak kolega wyzej napisal;] Stawiam karton w pokoju,wieszam material i mam powieszony w srodku wiatraczek 80 mm komp ktory dmucha na scianke(nie bezposrednio na krzora) i cacy,papierowa torba,przeschnie i sloik;]

karaska

Well-known member
Buchów
0
weź lepiej stare deski i zbuduj z nich domek dla ptaków. Stare deski żeby domek nie wyglądał na nowy. Wejście zabezpiecz drutem żeby żaden ptak tam nie wleciał. Wkładasz sprzęt do środka i wieszasz gdzieś na drzewie.
Zero przypału.

C

Cweluch

Guest
karaska,watpie zeby to dobry patent byl,w nocy czasem spada temp,ale bardziej sie martwie o wilgoc. popada w nocy to moze byc gorzej niz w piwnicy gdzies....

karaska

Well-known member
Buchów
0
pod daszkiem w domku dla ptaków? Powinno być sucho.

Patriotyczny

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Odznaki
2
weź lepiej stare deski i zbuduj z nich domek dla ptaków. Stare deski żeby domek nie wyglądał na nowy. Wejście zabezpiecz drutem żeby żaden ptak tam nie wleciał. Wkładasz sprzęt do środka i wieszasz gdzieś na drzewie.
Zero przypału.

Twój kolejny bezsensowny pomysł :lol3:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół