no właśnie przez pare dni było tak że rosły w oczach dosłownie a tu nagle łup koniec stoją nic się nie dzieje
w ogóle przy okazji wpadłem na pomysł fajnego pasywnego nawilżacza
więc tak pierwszy kwadrat wypełniony kolorem jest to szklanka z wodą a drugi jest to szklanka (pusta) która koniecznie musi być niższa a ta czarna kreska jest to materiał który musi być zanurzony w szklance z wodą i opiera się na drugiej szklance dzięki czemu jest cały czas nawilżony ale też nie ma potoku bo woda która by nie wyparowała leci do drugiej szklanki powoli

a i to żółte to światło

jak wiadomo im ciemniejszy materiał tym lepiej bo tymbardziej on przyciąga światło i lepiej się nagrzewa i bardziej paruje woda

a i pod tą szmate dobrze jest wrzucić jakiś papierowy ręcznik tak dodatkowo bo ręcznik szybciej się nawilża przez co szmata na pewno będzie ciągle mokra

ot taka automatyzacja aby nie trzeba było 10 razy dziennie moczyć ręcznika z wodą

---------- Aktualizacja posta 17:04 ---------- Czas poprzedniego posta 16:49 ----------
jeszcze chciałem spytać bo mam żarówe UVB Repti Glo 10.0 kiedy powinienem zacząć naświetlać ? dopiero na flo ? czy już na vegu ? np 2 tyg przed przejściem na flo ?