• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Spowolniony rozwój? czy dać lampe wyżej?

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
witam a więc mam sobie kobietke prawda wszystko fajnie mam boxa a w nim 4x32W tornado philipsa i szczyt kobietki jest 5-6cm od właśnie takich żarówek. I roślinka przestała mi się rozwijać czy to kwestia tego że właśnie za nisko już lampy są ? czy dać wyżej ? załączam zdjęcie jest też jak widać taka powykręcana do góry temperatura w boxie to 29-31*C

Mjlove

Well-known member
Buchów
0
Elo
Podaj dokladnie co i jak w boxie, jaka ziemia itp.
Ile ona ma wgl?
Czy listki sa poprzypalane ??
Aha i Philips tornado maja 23 W mordo :D

D

delete

Guest
Elo
Podaj dokladnie co i jak w boxie, jaka ziemia itp.
Ile ona ma wgl?
Czy listki sa poprzypalane ??
Aha i Philips tornado maja 23 W mordo :D

http://www.philips.pl/c/-/tornado-3...52DFD7891DAD9DF4.app101-drp3?t=specifications na pewno ? na żarówce i u producenta jest podane inaczej ;) faktycznie są też 23W te mniejsze tak po za tym ziemia to jest uniwersalna kwiatowa listek jest lekko przypalony ale to przez to że przegiąłem z nawozem a ma coś koło 10 dni

D

delete

Guest
Temp powinna oscylować w granicach 28*C , za wysoka temp może spowalniać wzrost.
Nie napisałeś nić o wilgotności w boxie a to również bardzo ważny wskaźnik.
Poza tym który to dzień vega?

niestety nie wiem jaka jest wilgotność bo nie mam jak sprawdzić ale dzisiaj wjechały już mokre ręczniki ;D

---------- Aktualizacja posta 15:12 ---------- Czas poprzedniego posta 10:42 ----------

a i tka jak pisałem 10 dzień vega

Buchów
0
a i tka jak pisałem 10 dzień vega

Nie jest zla jak na 10 dzien

Nie podnos wyzej lamp no chyba ze chcesz ja wyciagnac (bedzie przez to tylko wyzsza).
Spokojnie ruszy niedlugo. Widze ze ma galanta donice wiec pewnie narazie wiekszosc mocy idzie w korzen i jak odpowiednio sie ukorzeni to wtedy hulnie i bedzie rosla w oczach.

jak widać taka powykręcana do góry

Jakosc zdjecia slaba ale ja osobiscie nic takiego tu nie widze. Zdrowa dziwa. Przy zbyt niskiej wilgotnosci krawedzie lisci zadzieraja sie gorze ale na pewno na wegu mokre reczniki jej nie zaszkodza (sa nawet wskazane)

D

delete

Guest
no właśnie przez pare dni było tak że rosły w oczach dosłownie a tu nagle łup koniec stoją nic się nie dzieje
w ogóle przy okazji wpadłem na pomysł fajnego pasywnego nawilżacza

więc tak pierwszy kwadrat wypełniony kolorem jest to szklanka z wodą a drugi jest to szklanka (pusta) która koniecznie musi być niższa a ta czarna kreska jest to materiał który musi być zanurzony w szklance z wodą i opiera się na drugiej szklance dzięki czemu jest cały czas nawilżony ale też nie ma potoku bo woda która by nie wyparowała leci do drugiej szklanki powoli ;) a i to żółte to światło ;) jak wiadomo im ciemniejszy materiał tym lepiej bo tymbardziej on przyciąga światło i lepiej się nagrzewa i bardziej paruje woda :D a i pod tą szmate dobrze jest wrzucić jakiś papierowy ręcznik tak dodatkowo bo ręcznik szybciej się nawilża przez co szmata na pewno będzie ciągle mokra :D ot taka automatyzacja aby nie trzeba było 10 razy dziennie moczyć ręcznika z wodą :D

---------- Aktualizacja posta 17:04 ---------- Czas poprzedniego posta 16:49 ----------

jeszcze chciałem spytać bo mam żarówe UVB Repti Glo 10.0 kiedy powinienem zacząć naświetlać ? dopiero na flo ? czy już na vegu ? np 2 tyg przed przejściem na flo ?

krzakopulos

Active member
Buchów
0
Ma 10 dni a ty przegiołeś z nawozem? Trochę za szybko dawałeś jej papu

D

delete

Guest
minimalnie jest może końcówka jednego listka przypalona na 1mm bo wrzuciłem tą pałeczke co się w ziemie wbija ale po prostu wyciągnąłem ją jak to zobaczyłem ;) więc jakieś tam płukanie nie było potrzebne bo nic dalej się nie działo :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół