akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Sprzedaż lampy 400w - problemy

• Autor wątku Usunięty 82329
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
U

Usunięty 82329

Guest
Witam serdecznie. Miałem niemiłą sytuację i piszę ku przestrodze wszystkich, którzy sprzedają swój używany sprzęt;

-Wystawiłem zestaw hps 400w z zasilaczem gib i mało używaną żarówką, oraz odbłyśnikiem i kablami 2,5mm.

-Gość odebrał osobiście a za dwie godziny mam telefon, że chce mi zwrócić lampę.

-Mówi, że lampę podłączył mu elektryk;) a jak zapytałem jak, to mylił n na zasilanie z l na lampę. Potem dał tak jak mu mówiłem i nie działał.

-Jak podłączyłem zasilacz, to nie wydawał żadnego dźwięku i nie działał a wcześniej był sprawny.

!!!Trzeba pokazać kupującemu w domu, że sprzęt działa i go podłączyć, lub narysować schemat, aby nie doszło do podobnej sytuacji.!!

Prawdopodobnie Gość źle podłączył kable i zasilanie poszło tam, gdzie podpina się klosz.
Co o tym sądzicie? Da się jeszcze odratować zasilacz, czy to już padlina i oddać go na złom?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

OtoPepe

Well-known member
Buchów
289
Odznaki
2
Oddać go kupującemu i niech się goni - tak bym zrobił

U

Usunięty 80839

Guest
Gość zniszczył sprzęt a chociaż zapłacił za niego czy jak?
Trzeba pokazać kupującemu w domu, że sprzęt działa i go podłączyć
No takie są uroki handlu z ręki do ręki, ale to jest oczywista kwestia dla kupującego, że ma sprawdzić czy używany sprzęt, który zamierza kupić jest sprawny. On nie sprawdził, Ty mu nie pokazałeś, transakcja na szybko i wyszła chu*nia. Niestety wina po obu stronach.

U

Usunięty 82329

Guest
Oddałem kupującemu kase, bo ciężko powiedzieć co się stało. Może sam padł jak twierdził, że nie działał od początku i wyglądało to jakbym był winny sprzedając mu zepsuty, dlatego napisałem prawdopodobnie, chociaż moim prywatnym zdaniem mało prawdopodobne, że u mnie działał i nagle w jednej chwili po sprzedaniu sam padł.

U

Usunięty 80704

Guest
Jak zacząłem to czytać, to spodziewałem się najgorszego, jednak nie to co myślałem, ale popsuł i zwraca - bezczelność i chamstwo,

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół