nasiona marihuany

sprzedawanie ziela dilom

Wyszukiwarka Forumowa:
M

Morir

Guest
Jak w temacie... Na pewno niejedno z was sprzedawalo dilom "nadmiar" wytworzonego przez was towarku. Byc moze niektorzy nawet sami tym dilowali (fuj, na detalu IMO za latwo wpasc...).
I tu pytanie: Czy nigdy nie mieliscie z tego tytulu problemow? Nie mowie tu o psach, tylko o... no nazwijmy to lokalnej "mafii" albo "pseudomafii" - innymi slowy - czy nie mieliscie sytuacji takich ze komus nie pasowalo ze wbijacie mu sie w rynek?
Ja mieszkam w dwoch miejscach, w miescie wiekszym (studia) i nieco mniejszym, a raczej jego "dzielnicy" ktora jest w sumie osobna wiocha - tam bywam w weekendy. Tu i tu mam kontakt z wieloma osobami, ktore diluja, i nie wiem czy jest sens im proponowac kupno moich "nadmiarow" - oczywiscie na zasadzie "wujek kolegi kumpla kuzyna kumpla mojego brata hoduje i mam do tego tani dostep, nie chcesz moze na dil?" - Boje sie po prostu takiej sytuacji ze ktos, od kogo wczesniej bral taki delikwent (albo nawet on sam) uzna mnie za konkurencje i dostane za to w morde... A nie usmiecha mi sie taki scenariusz.
Co wy na to? Mieliscie moze juz jakies przygody tego typu? Albo moze wiecie jak to srodowisko wyglada od tamtej strony (ja nie wiem, zawsze bylem tylko "konsumentem")?

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
u mnie w Usa na South side jest tylko jeden dill, jak chcesz byc dilem to mozesz byc (nic ci nie zrobia) ale i tak nie bedziesz najlepszy ;]

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
osobiście znam tylko jeden przypadek, że koleś wbił się na osiedle ze swoim stuffem po bardzo promocyjnych cenach. Potem miał kłopoty.. przez jak to nazwałeś osiedlową mafię hehe. Dilować każdy może.. jeden lepiej drugi gorzej. Jeśli będziesz nieostrożny lub pokłócisz się z dilem być może dziewczyna/żona będzie Ci już przynosić pomarańczki za kratki. Nie powinieneś ryzykować z nieznanymi tobie osobami, jak już opchnąć nadwyżki to tylko w znajomych kręgach. Pamiętaj, że możesz sobie za to posiedzieć kilka latek bo o zawiasach to raczej zapomnij.. no chyba, że masz niezłego adwokata w razie czego :).

W NY jest multum dilów tzn. płotek stojących na ulicach i w parkach, jest w czym wybierać ceny również różne.. dla różnych ludzi jak sie przekonałem :).
Znajomy od którego miałem MJ opowiadał mi o wojnach gangów o dzielnice... zarzynają się jak świnki a gliny się cieszą bo giną jedynie ludzie z gangów.

M

Morir

Guest
.::ARKAN::. napisał:
Nie powinieneś ryzykować z nieznanymi tobie osobami, jak już opchnąć nadwyżki to tylko w znajomych kręgach.
E no to sie rozumie samo przez sie, jak mowilem jesli juz bym mial z tym wejsc to do znajomych dilow z tym, niech bierze hurtem i sie dalej martwi...

Jaka odmiana najlepsza do komerchy? Wiem ze Big Bud :p ale nie chce mi sie z facetami bawic, chce wziac feminizowane - biore 3 odmiany z czego jedna na komerche chcialbym, co polecacie? Oczywiscie z asortymentu Femaleseeds z cannabis.fr.pl.

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Morir napisał:
Jaka odmiana najlepsza do komerchy? Wiem ze Big Bud

Moze i zbiory ma spore ale moca nie zachwyca a to tez jest wazne jesli chcesz miec dobry zbyt :tongue:

B

bobman2

Guest
Shogo napisał:
u mnie w Usa na South side jest tylko jeden dill, jak chcesz byc dilem to mozesz byc (nic ci nie zrobia) ale i tak nie bedziesz najlepszy ;]

Nic ci nie zrobią co ty ku**a.......... dostaniesz wpie**** i zabiorą ci wszystko a jak im cos od***ie to będą ci kazać sadzić dla nich co roku i dostaniesz z tego jakieś 20%

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
wez skunka. Na ulicy jest zasada "Im mocniej śmierdzi tym lepszy". Żałosne, ale prawdziwe.

B

bobman2

Guest
Ja miał coś takiego jak byłem w liceum dilowaliśmy własnym zielskiem przez jakieś 3 miechy mieliśmy "zycie jak w madrycie" :joker: ale tutejsza mafia :farao: wpadło kilku karków i......... dostalismy wpie**** i kazali wszystko dać bo nie dadza nam spokoju. daliśmy im jakąs mniejszą połowe i dali sobie spokoj. Jakby tego bylo malo chcieli zebysmy sadzili dla nich i dilowali ich zielskiem i dragami. Ale od czego są koledzy :flower: załtawili z nimi i dali sobie spokój ale za rok przyjechali znowu :farao: i wkręcali nam że znowu dilujemy itp. ale nie wyszło im i dali sobie spokoj. A mielismy wtedy szuwax :jocolor:. Nie radze nikomu dilować jeśli nie macie znajomości i nie chcecie wstąpić do miejscowej mafii i dawać poźniej dupy w pierdlu. Lepiej palic i cieszyć się swoim szuwaxem niż bać się wyjść w nocy na pole ido szkoły.

Cambridge

Well-known member
Buchów
0
Może niech sie wypowie ktoś kto sprzedał i wie co i jak. Wiem że na tym forum jest na bank 1 osoba ktora sprzedała swoje nadwyzki, nie bede mowił kto zeby psy sie nie zainteresowały :]

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jestem z miasta <150 tys. i u nas jest wypas jeśli chodzi o interesy. jest oczywiście nieco wpływowych ludzi, od których można wziąć coś hurtem (i to sporym), ale każdy ma na tym zysk więc konkurencja mu nie przeszkadza. wolny rynek, każdy bierze od tego od którego bardziej mu pasuje - zarówno ilość jak i jakość. na każdej dzielnicy idzie dostać stuff. z policją też jest rzadko przypał jeśli chodzi o drobny detal, na nadwyżkach wzbogaciłem się wraz z ziomkiem ok. 700zł więc całkiem nieźle.

jeśli ktoś chce się bawić w to wbardziej to trzeba uważać. nie podawać obcym osobom numeru, a jeśli już to mieć telefon na kartę którą co jakiś czas zmieniać. obcym ludziom, nawet tym którzy noszą szerokie spodnie i wtapiają się w otoczenie nic nie proponować, po prostu nic nie wiesz i nie słyszałeś - tajniaków jest od groma. na osiedlu dziwny dzień się musi trafić żeby jakiegoś wąsa nie spotkać. towaru nie trzymać w domu z powodu wszystkim znanym :wink:

Riddick

Well-known member
Buchów
1
Ile u was za 100G ?? U mnie 1500zl . zaile u was chodzi?

Buddahh

Well-known member
Weteran
Buchów
1
za 2500zł ja mam całe kilo jarania ... wiec troszke drogo masz jak dlamnie

[ Dodano: 2006-09-15, 20:50 ]
dodam ze to takie hujowe zielsko ... bardzo hujowe topy z lisciami zmieszane itd. takie mi kilka miesiecy ziomek proponował i paliłem je co prawda kopie ale wiecie.A tak to sie nie orientuje.Wiem ze Dycha dobrego palenia 120

M

Morir

Guest
dycha po 120??!! To gdzie ty mieszkasz? U nas 10 chodzi po 210 - mowie od dila, bo innych znajomosci w tych kregach nie mam...

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Nic ci nie zrobią co ty k******.......... dostaniesz pier**** i zabiorą ci wszystko a jak im cos od***ie to będą ci kazać sadzić dla nich co roku i dostaniesz z tego jakieś 20%

moj kumpel kupil uncje orangu i diloje bez problemu...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół