• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Sterowanie fotoperiodem na zewnątrz.

Wyszukiwarka Forumowa:

Magik14

Well-known member
Buchów
0
Witam! To jest mój pierwszy post na tym forum mimo, że śledzę je regularnie już od bodajże 3 czy 4 lat :sunny:
Ostatnio zastanawiam się co zrobić, by móc doprowadzić odmiany długokwitnące do końca w naszym kochanym kraju np. amnesie xD Wpadłem na pomysł, by odpowiednio wcześnie zaciemniać rośliny na 12h w celu zmiany fotoperiodu i zaindukować kwitnienie tak, aby roślina mogła w pełni dojść w naszym klimacie. (robi się tak bodajże z truskawkami. Rozkłada się czarne płachty nie przepuszczające światla. Wiecie o co mi chodzi?) Gdyby to się udało i roślina zaczęła by kwitnąć to po jakimś czasie (jakim?) można by przestać zakrywać roślinę? Po kilku dniach takich zabiegów czy dopiero wtedy kiedy roślina w normalnych warunkach zeczęłaby kwitnąć (dzień odpowiednio krótki)? Oczywiście roślina poddana zostałaby odpowiednim treningom, aby była jak najniższa i jak najłatwiej byłoby ją zakryć plachtą. Jeszcze trzeba by pomyśleć nad zmiejszeniem wilgotności bo pod taką płachtą musiałoby być baardzo wilgotno. Co o tym sądzicie? Taka opcja wchodzi w grę? Próbował ktoś?:crazy: Pozdro :yeahh:

C

cwelowicz

Guest
Ta technika jest juz stosowana od dawna np. w szwajcarii.
Przestajesz ja zaplaszczac<lol> przykrywac ciemna plachta dopiero wtedy jak sie zmienia godziny swiecenia slonca na flo , czyli sativa przy 14 h zaczyna kwitnac

G

Gość

Guest
chu*a czytasz, bo bylo juz kilka tematow tego typu... a co do tematu... musial bys je przykrywac dzien w dzien az do... wrzesnia?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół