akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Stosowanie hormonów roślinnych syntetycznych - auksyny, gibereliny i cytokininy? Jak przygotować?

Wyszukiwarka Forumowa:

Sarus66

Well-known member
Buchów
26
Odznaki
1
Witam kochani, czy ktoś z was miał doświadczenie lub przyjemność stosować jakieś hormony syntetyczne?

Wiem że na polskim rynku wycofano wszystkie hormony z ukorzeniaczy i wg, ale w niektórych dalej pozostały np: Hesi Clonfix - z tego co się dowiedziałam to zawiera NAA choć składu na butelce nie ma ;c

W akwarium dalej są dopuszczone więc AZOO Plant Hormones mają je wszystkie - ale co tam siedzi to nie mam pojęcia nawet - skład nie ujawniony.

A może ktoś z was sam przygotowuje z proszku? Ja aktualnie posiadam 25g NAA, jaby ktoś mógł podzielić się w czym to rozrobić to byłabym wdzięczna.

Nie wiem też za bardzo w jakiej dawce to stosować. Myślałam o stężeniu NAA - 0,04 %
.

U nas dostepne jest cos takiego ---> KWAS NAFTYLOOCTOWY - NAA - 1 mg/ml - 10 ML AUKSYNA oraz 6-BENZYLOAMINOPURYNA - 6-BAP

chociaz to jest chyba zbyt mała dawka - bo to na in vitro ?

Mam ten czysty 5g tylko w czym to rozpuscic... w etanolu, a potem woda destylowana.

Czy ktos stosował to od NO MERCY kwas giberelinowy?

Jak macie jakieś stymulatory i narkotyki dla roślin które mają te hormony to podajcie nazwy tych produktów

Mitsu

Well-known member
Buchów
7
Wydaję mi się że wszystko to co potrzebujesz i znacznie więcej jest w preparatach z wodorostów morskich. Cytokininy, gibereliny, auksyny.

Ja swoją drogą polecam Foliq Ascovigor

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,726
Odznaki
1
Ja stosowałem, wszystko chu*a warte, cudów nie ma.
@sub23 ci poopowiada o tym.

Sarus66

Well-known member
Buchów
26
Odznaki
1
Wydaję mi się że wszystko to co potrzebujesz i znacznie więcej jest w preparatach z wodorostów morskich. Cytokininy, gibereliny, auksyny.

Ja swoją drogą polecam Foliq Ascovigor
@Mitsu - czyli widzisz po nim znaczace rezultaty?

Mitsu

Well-known member
Buchów
7
Stosuję szereg środków i między innymi Foliq Ascovigor. Wszystkie razem na pewno dają bardzo dobre efekty. Same wodorosty na pewno cudów nie zdziałają. Jak chcesz osiągać bardzo dobre wyniki to musisz łączyć wiele preparatów ze sobą. Oczywiście podstawa to dobre oświetlenie bo jeżeli tego nie masz to możesz łączyć wszystko ze sobą i da to marne rezultaty.

Jakie masz oświetlenie ?

Sarus66

Well-known member
Buchów
26
Odznaki
1
nie za dobre zwykłe , ale wiekszosc to outdoor

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół