• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

stymulator kwitnienia

Wyszukiwarka Forumowa:

Tabakus

Well-known member
Buchów
0
Yo znacie jakiś tani stymulator kwitnienia? bo jak na razie patrze na ceny nie których to aż mi się słabo robi... a potrzebny jest mi bardzo bo moja roślinka musi zacząć kwitnąć

Natural

Well-known member
Buchów
1
odpowiedni fotoperiod to najlepszy stymulator kwitnienia

u mnie w sklepie polecaja shooting powder firmy house and garden
melasa nic nie stymuluje bo to zwykly cukier
w ogole to watpie czy mozna wywolac kwitnienie nawozami.....

leniwiec

Nick Kompostow
Weteran
Buchów
7
kwitnienia nawozami nie wywołasz. dlaczego? bo konopie są fotoperiodyczne.

zaś co do melasy i SP:
wydaje się, że ani jedno, ani drugie to w sumie żadne stymulatory sensu stricto, ale w zasadzie nawozy ze znacznymi dawkami pierwiastków potrzebnych roślinie do obfitego kwitnienia.

melasa to nie tylko cukier, ale spora dawka potasu w najlepiej przyswajalnej dla rośliny postaci, zaś shooting powder to w zasadzie nawóz PK.

innymi słowy, potrzebujesz nie stymulatora, ale porządnego nawozu - na początki wega w proporcjach NPK ~ 1-1-2, zaś w końcowych stadiach 0-1-2.
jest taki nawóz Korzonek superstart, który ma skład 0-8-15 i choć jest dedykowany do ukorzeniania to sądzę, że odpowiednio stosowany mógł by dać dobre efekty w kwitnieniu.

<peace>

Natural

Well-known member
Buchów
1

jak dla mnie to bajki probowalem melasy i zero efektow, widzialem tez nie jeden experyment z melasa i tez zero efektow...

z reszta tu rozchodzi sie o stymulacje kwitnienia a nie o inne parametry ktore moze i owszem melasa poprawia (smak).... w ogole ten tekst, ze nie trzeba robic flushy przy stosowaniu melasy.... nie wiem kto to pisal ale chyba za mocny towar pali :sunny: niezle bzdury....

FrancoLoja

Master at work
Weteran
Buchów
1,183
Odznaki
7
Ja w tamtym roku na oucie leciałem 4 krzaki pakietem planton k + TopMax i 4 krzaki planton k + canna boost.
W tym roku używam na wszystkich planton k + melasa i jak narazie efekty są BARDZO podobne, więc moim zdaniem lepiej kupić 450g melasy za 9.70zł z której zrobisz około 150litrów ''stymulatora'' niż wyj***ć 120zł za litr TopMaxa który ma na butelce magiczny napis STYMULATOR KWITNIENIA a tak naprawde to to samo :lol3::lol3::lol3:<lol2><lol2><lol2>

R

RudyCygan007

Guest
A jak zrobić taki roztwór z melasy jest gdzies to opisane na forum?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół