• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Suszenie na dworze - jakie macie sposoby?

Wyszukiwarka Forumowa:
P

Phineash

Guest
Zakladam temat o waszysz sposobach suszenia OUT. Ja za jakies 2-3 tyg pewnie bede mial scinke , a jeszcze nie wymyslilem nic na temat suszenia.
Ktos na forum mial sposob z ucietymi butelkami wiszacymi na drzewie , inni jakies boxy , szopy.
Podyskutujmy o alternatywnych spoaobach suszenia , nie tylko mi sie to przyda. Jesli macie jakies pomosly ,schematy , cos do powiedzenia w tym temacie zachecam - wszak teraz wielu zbliza sie czas kosy , a nie spotkalem sie na forum z podobnym tematem.
Ja osobiście mam do dyapozycji lasy , laki , pola i stare budynki (ruiny), a do suszenia mam 4 ladne aitomaty + jeden regular.

PomoZcie wszystkim w potrzebie , wszystkim tym co nie moga suszyc w domu.

G

Gość

Guest
Wg. mnie ponadto otwarte przestrzenie nie są zbyt dobrym pomysłem, opady deszczu, wiatr, wichury itp, po paru dniach mozemy stracic pewna czesc suszu... lepsza alternatywa bedzie jakas miejscówka pod dachem, w Twoim wypadku ruiny jak mowisz, tylko ze musisz zorientowac sie czy czasem w nich ktos nie pomieszkuje, nie robi jakis styp bo szkoda by stracic teoretycznie gotowe palonko... ja preferuje karton z przewieszonym w srodku drutem i porobionymi dziurami, mniejszy przewiew co za tym idzie dluzsze suszenie ale nic nie potracimy :D

S

SafiraAlone

Guest
hmmm ja dziś ścinam jednego angelmatica , gałązki porozwieszam w kartonie na sznurku 'oczywiście po bokach dla przewiewu zrobię dziury' i na dno kartonu ryż aby pochlaniało wilgotność . tydzień maks półtora tygodnia i wszystko na ten temat:spalony:
również czekam na odpowiedzi innych growerów :freak:

D

delete

Guest
W jakimś temacie ktoś wspomniał o folii paroprzepuszczalnej (przepuszcza parę w jedną stronę a woda po tym spływa i nie przedostaje się do środka), którą stosuje się w konstrukcji dachów. Fajnie jakby ktoś to stestował i napisał na forum co i jak. Taka folia potrafi przepuścić nawet 10l wody/m2/24h zależnie od rodzaju bo są różne oczywiście. Jedyna wada to oczywiście brak przewiewu i jestem ciekaw czy rośliny się nie ukiszą. W każdym razie warto sprawdzić.

P

Phineash

Guest
Co do tych ruin jestem pewny ze tam nic sie nie dzieje , sa pewne na95% :).
Taki karton ktory by stal w pomieszczeniu zdal by egzamin? To nie splesnieje? Moze od razu przygotowac cos zapobiegawczo na plesn?

karaska

Well-known member
Buchów
0
Idź na dach wieżowca i zawieś sprzęt na żyłce, a żyłkę opuść do komina wentylacyjnego tylko takiego z daszkiem. Taki jest cug że w 2 dni ci się wysuszy aż będzie strzelać i trzaskać z radości.

SzalonySzaleniec

Well-known member
Buchów
0
Co do tych ruin jestem pewny ze tam nic sie nie dzieje , sa pewne na95% :).
Taki karton ktory by stal w pomieszczeniu zdal by egzamin? To nie splesnieje? Moze od razu przygotowac cos zapobiegawczo na plesn?

Ja na Twoim miejscu bym w tych ruinach najpierw suszył towar na "raty" (bo jakby okazało sie przypałowo, to nie straciłbyś wszystkiego). A co do przechowywania tego nie suszącego sie tematu to możesz zapakować w reklamówke, potem do szczelnego pojemnika i na sam koniec do zamrażarki albo jak nie da sie w ten sposób to możesz inaczej kombinować :p

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół