• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Suszenie plonów - pleśń

Wyszukiwarka Forumowa:

Mogli123

Member
Buchów
0
Witam. Dziś wchodzę sobię by zobaczyć moje ususzone plony (suszą się już okoo 5-4 dni) i wyjąłem je to zobaczyłem pierwsze oznaki pleśni.. Co mam z tym zrobić? Nie wiem czy wszystkie kwiaty są zainfekowane, ale próbowałem je oddzielić i powrzucałem do słoja. Dodam tylko , że nie wiem czy dobrze robię, ponieważ stuff sie nie wysuszył tak jak powinien, więc nie wiem czy słoik to dobry pomysł? Być może pleśń powstała w wyniku ostatnich przymrozków a suszyło się na poddaszu, a poddasze jest nieogrzewane. Możliwe?
Prosiłbym o radę odnośnie tego, ponieważ już raz miałem podobną sytuację i wszystko mi zgniło.. Pozrawiam, Mogli

Ciągle Sie Ucze

Active member
Buchów
0
Out

ty ziomeq słuchaj wiesz co najlepiej porodzielac to mocno tak jak mowiles i pousuwac te kawalki plesni zeby dalszych topow niezainfekowalo czaisz? i dalej to suszyc na dno ryż mozesz dac bo podobno pochlania wilgoć ;]

BlackDeath

Well-known member
Buchów
0
Zainfekowane topy do wywalenia a reszte radze wysuszyc na szybko, bo zarodniki plesni sa juz pewnie wszedzie, takze skoro teraz zaczelo plesniec to za kilka dni siadze na reszte - masz za malo przewiewne pomieszczenie/za niska temp/za wysoka wilgotnosc.
Mozesz wrzucic to do piekarnika na 40-50 stopni na parenascie minut przy otwartej pokrywie, tylko caly czas pod kontrola czy nie za bardzo wysuszysz

Mogli123

Member
Buchów
0
cholera. ok, troche poprzycinałem wszystkiego a później to wysuszę w piekarniku. Mam pytanie tylko czy po takim suszeniu jestem skazany na ch***wy smak czy curring moze w tej sytuacji rowniez zadzialac?

orzech1903

Member
Buchów
0
według mnie lepiej zrobić tak: popakuj wszystko w papierowe torby tylko nie za ciasno i powieś je np. koło grzejnika(ciepłego) lub innego suchego i dość ciepłego miejsca. większa szansa na lepszy smak :bounce::bounce:

Mogli123

Member
Buchów
0
hmm gorzej , ze mamy lato a chalupa nie jest ogrzewana ;/ wie chyba jestem zdany na pierkarnik.. a curring moze wyciagnac z tego jakis smaczek ?

BlackDeath

Well-known member
Buchów
0
Ze wzgledu na krotki wyjazd czesc moich plonow musialem poddac szybkiemu suszeniu w piekarniku. Teraz, po miesiecznym curringu zaczyna bardzo ladnie pachniec, wygladac i smakowac ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół