• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Suszenie pochlaniaczem wilgoci

Wyszukiwarka Forumowa:

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
Jezeli zly dzial to z gory sorry.
Wiem ze na forum przewalilo sie pare tematow o tym ale w zadnym nie ma konkretnej odpowiedzi jak to wplywa na smak i czy w ogole jest sens sie w to bawic.
Odrazu mowie ze nie ma opcji na to zebym to suszyl w domu/garazu czy gdzie kolwiek indziej tak zeby moglo sie to kisic przez tydzien w spokoju.
A teraz wracajac do pytania, chce kupic plastikowy pojemnik jakis taki wiekszy, zamykany od gory i z gumowa uszczelka. W srodku chce zrobic prowizoryczne pulki zeby to nie lezalo bezposrednio na sobie i ustawic w tym pochlaniacz wilgoci (z tego co patrzylem to rzucil mi sie w oczy HUMISTOP, w miare tani wiec pewnie szalu nie robi ale pudelko powinien ogarnac)

I teraz pytanie czy cos takiego ma sens, czy ktos tak probowal itd?

Myslalem ze na ogarniecie tego bede mial jeszcze ze 2 tygodni ale taka bucowa z pogoda sie zapowiada ze chyba musze sciac wczesniej wiec raczej juz nic innego nie wymysle chyba ze ktos ma jakies inne ciekawe sposoby (odrazu mowie ze WC odpada)

sadowniczka

Well-known member
Buchów
0
pochłaniacz wilgoci który miał służyć do 3 miesięcy w pomieszczeniu do 20m2 w moim boxie 50x60cm dał radę jakieś 4 dni i po wkładzie a i przez te 4 dni wilgotność jakoś szałowo nie spadła, choć woda siew pojemniku zbierała..

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
Zawsze mozna wysypac dol pojemnika ryzem albo jakims granulatem pochlaniajacym wilgoc, na allegro jest tego troche z tego co patrzylem. Tyle ze najbardziej interesuje mnie smak ziola, czy nie siada plesn itp, po tym zabiegu i tak mam zamiar zrobic jeszcze curring.

Beginers

Well-known member
Buchów
0
Umnie sytuacja wygladala tak ze mialem duuzy problem z wilgocia kupiełm na poczatek te pojemniki z proszkiem rozstawilem ich chyba z 3,4 w boxie i wilgotnosc spadła, ale po kilku dniach uzywania tego zaczely mi wszystkie planty i caly box śmierdziec tym proszkiem ktoryy wydaje specyficzny zapach, niechcac spieprzyc sobie pomidorków poleciałem do sklepu i kupiłem elektroniczny osuszacz powietrza ktory nie wydaje zadnego zapachu tylko zbiera wode... (troche drogi ten osuszacz) <lol>

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
Elektrycznego niestety uzyc nie moge bo nie mam jak podprowadzic pradu. Wiec w gre wchodza jedynie jakies granulaty, pasty, pojemniczki. W sumie to czy to bedzie schlo 2 dni czy tydzien nie robi mi jakiejs roznicy, byle by nie siadla plesn, pojemniki i tak planuje otwierac 1 dziennie.

NajaranyBonk

Well-known member
Buchów
0
Elektrycznego niestety uzyc nie moge bo nie mam jak podprowadzic pradu. Wiec w gre wchodza jedynie jakies granulaty, pasty, pojemniczki. W sumie to czy to bedzie schlo 2 dni czy tydzien nie robi mi jakiejs roznicy, byle by nie siadla plesn, pojemniki i tak planuje otwierac 1 dziennie.

wpisz na allegro Elektryczny pochłaniacz wilgoci jest on bezprzewodowy jeśli ktoś go testował niech się wypowie

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
Na necie z opiniami slabo troche, ale z tego co pisza powinien bez problemu ogarnac pudelko, a nie zna ktos jakiegos granulatu co pochlania wode i jest przy tym bezwonny?

Koem

Well-known member
Buchów
0
Przeczytałem tu masę tematów jak wysuszyć palonko na outdoor i większość ludzi pisała, że bez przewiewu nie da rady, ale raczej nie spotkałem się z tym żeby ktoś w ogóle próbował to zrobić.

Szczerze powiedziawszy też myślę od tym sporadycznie od paru miesięcy i w ciągu dwóch następnych będę musiał się na coś zdecydować, więc mam nadzieje, że Ci się uda :)

Z fartem <joint>

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
Kto nie sprobuje ten sie nie dowie ;P Jakos na dniach to ogarne bo pogoda daje w du*e, co prawda zrobilem juz 2 opryski na plesn ale przy takiej wilgotnosci moga one nie wiele dac... Zapodam tutaj fotki jak to juz skonstruuje i zobacze czy w ogole cos z tego bedzie.

---------- Aktualizacja posta 20-07-2012 21:33 ---------- Czas poprzedniego posta 17-07-2012 11:05 ----------

A wiec tak, ogarnolem wszystko kupilem, elektrycznego pie****nika, niestety nie udalo mi sie dorwac pudelka z gumowa uszczelka ale kij z tym.

displayimage.php
displayimage.php
[/url][/IMG]

---------- Aktualizacja posta 21:35 ---------- Czas poprzedniego posta 21:33 ----------

image.gif
https://www.forum.haszysz.com/solarr/images/image.gif?id=101013447619 link do zdiecia bo miniatura cos nie wychodzi ;P

---------- Aktualizacja posta 21:37 ---------- Czas poprzedniego posta 21:35 ----------

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/63451/DSC04213.JPG

Ten dziala, jakby jakis mod mogl troche ogarnac tego posta....

Koem

Well-known member
Buchów
0
W czym to trzymasz? I gdzie, rozumiem, że gdzieś na out? :)

Pod tą gazą jest wysypany jakiś pochłaniacz wilgoci?

Ostatnia edycja:

Atomowy Klaun

Member
Buchów
0
Dol jest wysypany ryzem, a pod gaza jest kolejna partia topow. Puki co pojawila sie opcja u kumpla i u niego stoi, ale zaraz leci Lemon do sciecia i jak tylko dorwe jakies pozadne kuwety to ogarne to na oucie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół