• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Suszenie tylko i wyłącznie w słoiku ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Acodin

Active member
Buchów
0
Witam
Ogarnąłem już ze swoją małą co i jak, ale następuje tu kolejny problem.
Ciężko mi ogarnąć jakąś miejscówę gdzię mógłbym suszyć całą roślinkę tak jak powinno to się robić gdzieś przez tydzień.
Czy jeżeli zrobię roślince manicure i wsadzę topy prosto do słoja to dużo stracę ?
a) na mocy
b) na smaku
c) jaka jest szansa, że dopadnie ją wilgoć ?
Lepiej będzie walić prosto do słoja czy suszenie w mikrofali/piekarniku.Gdybym miał możliwość to oczywiście zrobiłbym poprawne suszenie tak jak na wiki lecz na tą chwilę nie jestem w stanie tego zrobić. Co proponujecie bo za 2-3 tyg ścinka a tu taki "mały" problemik?

breathe the pressure

Well-known member
Buchów
0
Da radę, ale ryzykujesz pleśnią (mocno). Poza tym musisz kilka razy dziennie wysypywać zawartość słoika żeby się przewietrzyło, bo inaczej pleśń murowana. Suszenie w mikrofali i piekarniku powoduje spadek mocy.
Poczytaj o water curringu. Trwa to tydzień, ale i materiał mocniejszy i nie ***ie ziołem a i na spocie dasz radę to zrobić, tylko musisz wykopać dół w którym zmieścisz pojemnik z wodą (żeby dostępu światła nie było), no i codziennie wodę wymieniać. A potem po wyjęciu z wody możesz suszyć normalnie w szafie czy w pudełku po butach i będzie to bezzapachowe suszenie, a co za tym idzie - bezprzypałowe. Poza tym po water curringu materiał jest dużo zdrowszy dla płuc.
Więcej tutaj: http://www.wiki.haszysz.com/index.php/Water_curring/Curring_w_wodzie

K

KEFIR

Guest
Mokre do słoja - zapleśnieje
Piekarnik i inne metody na szybko - ch***wy smak, bardzo traci na jakości

Proponuje papierową torbe(y), może jakieś pudło(a)

Acodin

Active member
Buchów
0
Ale do tej papierowej torby proponujesz wrzucić świeże topy ? Przejdzie takie coś?
Myślę, że taką torebkę papierową jestem jeszcze w stanie gdzieś schować aby nikt nie znalazł, tylko boję się trochę zapachu ? Pomysł na dobry neutralizator zapachu ?

Z tym WC też dobry pomysł. Myślę aby rozdzielić po połowie temat i suszyć 50% torba - 50% WC

saguaro636

Active member
Buchów
0
najlepsza opcja na suszenie na dworze jak jeszcze jest w miare cieplo to tak: bierzesz pudełko po butach stawiasz je pionowo wbijasz tam jakis patyk do srodka zeby mozna bylo na nim powiesic topki wszystko obwijasz czarna folia robisz dziury dosc duze zeby byl spoory przewiew i naciagasz na to ponczoche, troche ryzu na dno mozna rzucic (ja tak robilem), calosc wieszasz na drzewie dosyc wysoko, ja tak robie z automatami i zawsze palonko jest suche i bardzo dobrze kopie :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół