• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Suszenie w dość nietypowym miejscu

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam. jako, że w tym roku mam remont domu i boje się, że robotnicy wyczują zapach maryśki, a za 2 tyg robię harvest pierwszych 5 AF wpadłem na pomysł. jako, że moja działka jest dość duża i ok 20 m od domu mój pies ma budę. Czy to jest dobre miejsce na wysuszenie ? Buda jest drewniana, jedynie dach AMELINOWY, lub metalowy. Wywalę psa na te 7 dni do garażu. To dobry pomysł ?

PS: A po za tym, moja narzeczona jest strasznie uparta w tym, że już kilka lat suszę w domu i cała chata śmierdzi :D

D

delete

Guest
Prawdę mówiąc to czemu by nie <joint> sucho ciepło i ciemno
Lecz obawiałbym się deszczu i wilgoci, chyba że zatkasz wejście dla pupila
Jeśli przeszkadza to małżonce, może by tak piwnica lub strych prędzej ?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Wywalę psa na te 7 dni do garażu. To dobry pomysł ?

Nie wiem co na to twój pies ;) ...drewniana buda powinna być okej oprócz tego że pewnie wali w niej "sierściuchem",ale na pewno nie jest szczelna w 100% wiec przewiew do suszenia tam będziesz miał.
Oczywiście zakładam, że wilgoć jest tam zminimalizowana.

oleander

Well-known member
Buchów
0
Czemu nie ?Tylko po pierwsze : nie wiem czy nie rozwinela by sie plesn( u mnie ciagle pada i powietrze jest ciezkie , willgotne . Po drugie jak bardzo jest oddalona ta buda od drogi , ulicy ktora chodza ludzie?(wiadomo ze nie chcesz by nieporzadany" kinol " cos zwachal . Pozdro

G

Gość

Guest
Buda jest ok 40 m od drogi, z tyłu domu mam las więc nikt nie wparuje. Piwnica odpada, wiesz jaka tam panuje wilgotność, pleśni by tam na następny dzień się pojawiła. A budzie jest dość sucho, nie wali psem bo regularnie go myję etc. Wejście zatkam pojemnikiem. Deszcz chyba nie groźny ponieważ pies by się już dawno skarżył, że ma mokro a poza tym dach jest pochyły i wszystko spada. Czyli w budzie będę suszył. Jakie są wasze sugestie, żebym zabezpieczył budę przed nadmierną wilgocią ?

PS: Przewiew jest tam super, nie za mocny, nie za słaby więc idealny :D

Pain

Active member
Buchów
0
Buda jest ok 40 m od drogi, z tyłu domu mam las więc nikt nie wparuje. Piwnica odpada, wiesz jaka tam panuje wilgotność, pleśni by tam na następny dzień się pojawiła. A budzie jest dość sucho, nie wali psem bo regularnie go myję etc. Wejście zatkam pojemnikiem. Deszcz chyba nie groźny ponieważ pies by się już dawno skarżył, że ma mokro a poza tym dach jest pochyły i wszystko spada. Czyli w budzie będę suszył. Jakie są wasze sugestie, żebym zabezpieczył budę przed nadmierną wilgocią ?

PS: Przewiew jest tam super, nie za mocny, nie za słaby więc idealny :D

Nie wiem czy wiesz, ale im częściej myjesz psa tym bardziej on śmierdzi.
Musi być szczelnie żeby wilgotne powietrze się nie dostawało, ale wtedy powietrze w ogóle nie będzie tam dało rady dojść więc to trochę błędne koło.

D

delete

Guest
Ze ścianami budy najlepiej nic nie rób dla dobrego przewiewu. Dobrze że dach jest stromy, woda będzie obciekać do dziur wokół budy , których porobisz całkiem sporo, kawałkiem metalowego drutu lub czym innym twardym, co pozwoli wodzie spływać pod ziemię jednocześnie blokując możliwość tworzenia się wilgoci poprzez wodę która stałaby długi czas wokół obiektu.:yeahh:

G

Gość

Guest
Pytanie tylko, czy wbić gwoździe i zawiesić sznurek, czy do pudełka po np: butach wyłożonym papierem, albo gazetą wsadzić zielsko ?

oleander

Well-known member
Buchów
0
Ja wiem powinno dac rade jak nie bedzie padac (podobno maja byc upaly) .Mozesz dac jakis pochlaniacz wilgoci. O albo wstaw sloik z sola(otwarty ) i jak sol bedzie mokra rozplywala sie to znaczy ze bedzie za wilgotno(wkoncu harvest za ok 2 tyg wiec masz czas przetestowac.Pozdro

D

delete

Guest
harvest za ok 2 tyg wiec masz czas przetestowac
Najlepiej na owocach:colors: Musisz się też liczyć że może ci zrobić to i owo w tym garażu

Ciapovski

Well-known member
Buchów
0
a może po prostu zrób na odwrót, susz w garażu i psiakowi daj spokój :p wszystkim to powinno wyjść na dobre, chyba że masz chujową atmosferę w garażu ;)

G

Gość

Guest
1. garaż będzie zajęty przez robotników, muszą gdzieś cały sprzęt rozłożyć
2. garaż jest zaraz obok domu jakieś 10 m od drogi, będzie ***ało nieziemsko :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół