akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

szafa wyłożona folią aluminiową

Wyszukiwarka Forumowa:
J

justynka

Guest
mam pytanko jak wylozylam szafe pazlotkiem aby odbijalo swiatlo to dobrze??

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Obloz i szafe i doniczki. Pazlotko odbija swiatelko i dzieki temu twoje roslinki lepiej rosna zlotko.

G

greenlife

Guest
owijanie doniczek wydaje sie byc zbedne tylko folia sie drze gdy je przesowasz i niechcacy zachaczysz o inna

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Ale swiatlo lepiej odbija.. i sa folie 3 razy mocniejsze od innych. hehe... pan lucek czy jakos tak :p Te sie nie drą... :alien:

[ Dodano: 2005-08-23, 23:35 ]
Sprawdzone... do kanapek.

[ Dodano: 2005-08-29, 00:43 ]
Po przemysleniu uwazam, ze powinnas po prostu wewnetrzne sciany boxa pomalowac biala farba z kilka razy. Bedzie swietnie odbijalo swiatlo a takze nie bedziesie niszczylo.

Ostatnio widzialem fotke jak koles hoduje w... UWAGA... smietniku. Takim malym pokojowym. Czego to ludzie nie wymysla co? :alien:

virus895

Well-known member
Buchów
0
mam pytanko jak zamówiłem sobie nasiona shiva shanti 2 ta odnmiana nie przerasta 150cm to jakie moga byc najmniejsze wymiary boxa

i czy musza byc 2 wentylatory jeden zeby wtłaczał a drugi wytłaczaj czy tylko jeden wytłaczajacy??

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Zalezy od techniki jaka bedziesz stosowal. Mysle, ze 100cm powinno starczyc.

LST - to zalezy od ciebie na jaka wysokosc je powyginac
ScrOG - siatka musi byc okolo 30cm nad doniczkami wiec pewnie roslinki nie przerosna 60cm.

Dodac do tego musisz odleglosc miedzy lampa a roslinkami. Ile to zalezy od mocy.

virus895

Well-known member
Buchów
0
LST Jak powyginac a jak bedzie na siatce to trzeba przycinac a jak bym nie zastosował zadnej metody to musiałbym zrobic wys 160cm roslina+lampa

od moderatora: prosiłbym o używanie znaków interpunkcyjnych, bo nie mozna zrozumieć sensu wypowiedzi...

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Hodowanie bez zadnej metody jak dla mnie nie ma sensu. Po pierwsze to hodowla by sie nudna stala... samo podlewanie to nie to. No i otrzymalbys roslinke z jednym glownym topkiem. A tak to dzieki LST mozesz ze 3 takie same topi uzyskac.

Bez zadnej metody to wlasnie te 160 cm powinienes miec. Ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze trudno jest zrobic box'a 160cm.

virus895

Well-known member
Buchów
0
spox

ale jak ja powyginac???

albo jak na tej siatce przycinac trzeba jakos??

sorki ale jestem poczatkujacy

zalezy mi na jak najmniejszym boxie to jaka metoda najlepsza

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Na maly box najlepsza jest SOG. Nie znam sie na niej za bardzo. Poczytaj na kanaba.info Poszukaj tam powinno gdzies byc.

Ale z tego co wiem to trzeba wyhodowac rosline matke... czyli amice duza. Najlepiej jakas feminizowana. I z niej porobic klony i te klony sie bardzo gesto sadzi. One nie sa wyzsze niz 50cm.

A jesli chodzi jak wyginac to tylko od ciebie zalezy. Obojetnie jak wygniesz to dobrze bedzie. Roslinka bedzie rosla odwrotnie do tego jak ja wygniesz. Sznurkami sie przywizauje np do scianek.

virus895

Well-known member
Buchów
0
a jak np bym zastosował technike LST to jaka wysokosc boxa potrzebuje wystarczy 1 cm?? a jaka szerokość 50cm??

R

rasta

Guest
Proponuje metodę scrOG. Dugością fazy wegetatywnej można rególować wysokość chwasta. Krotka faza wegetacji 2 tyg spowoduję, że w tym czasie roślinka nieznacznie urośnie lecz podczas kwitnienia podrośnie jeszcze kilkadziesiąt cm. Dziewczynka będzie niska ok 50 cm ale można ją podskubać. będzie miala wtedy dużo sczytów. Zmieścisz ją do box-a o wysokości 60-70cm przy urzyciu świetlówek lub 1 m przy urzyciu hps 100W(lampa 30cm od szczytów i dobra wentylacja).

virus895

Well-known member
Buchów
0
postanowiłem zastosowac metode LST poniewaz bede sadził z nasion a potem przynajmniej jak beda meskie to bede je mógł usunac

[ Dodano: 2005-10-08, 10:42 ]
postanowiłem zastosowac metode LST poniewaz bede sadził z nasion a potem przynajmniej jak beda meskie to bede je mógł usunac wysokosc boxa około 1mczerokosc ok 50cm :wink:

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
co do tej foli to bym się nie męczył. lepiej szafe pomalować na biało, bo to biel najlepiej odbija światło, lepiej od foli aluminiowej! :wink:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół