Prociu napisał:też mam zamiar obłożyć folią aluminiową i wg mnie to najlepszy sposób na obłożenie ścian
Silent_Bob napisał:Ciekawym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie na ścianach boxu systemu pryzmatów - czyli po prostu luster. Nie jest to tania rzecz, więc mogłoby się sprawdzić przy mniejszych boxach w których uprawiane są niższe odmiany. Nie próbowałem tego, ale za jakiś czas zobaczę jak to może się spisać
geez napisał:Moj pierwszy box byl wylozony folia aluminiowa , bylem zadowolony , roslinki rosly i wszystko bylo ok . Po jakims czasie zmontowalem drugiego boxa (bardziej fachowa konstrukcja) , tym razem pomalowalem go biala pol-matowa farbo (2razy) , i moge powiedziec ze roslinki rosna duzo szybciej , no a chyba o to wlasni nam wszystim chodzi :queen:
solarr napisał:geez napisał:Moj pierwszy box byl wylozony folia aluminiowa , bylem zadowolony , roslinki rosly i wszystko bylo ok . Po jakims czasie zmontowalem drugiego boxa (bardziej fachowa konstrukcja) , tym razem pomalowalem go biala pol-matowa farbo (2razy) , i moge powiedziec ze roslinki rosna duzo szybciej , no a chyba o to wlasni nam wszystim chodzi :queen:
Jak poznałeś ,że roślina rosła szybciej dlatego że pomalowałeś boxa farbą?
![]()
geez napisał:Sugerowalem sie pierwszymi piecioma dniami ,ktore konopie spedzily w boxie (z wyposarzeniem ze starego boxa) , wzrost klona byl po prostu zdumiewajacy , a mamusia "oblala" sie cala kwiatami . W starym boxie , mialem wrazenie ze roslinki stoja w miejscu.
Pozdro .
solarr napisał:Miałem 2 nasiona ,obydwa w tym samym boxie ,obydwa pobrane z tej samej rośliny.Jedno nsionko
tak szybko przybierało na wzroście ,że różnica pomiędzy plantami wynosiła 15 cm,a warunki miały jednakowe.