akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

szafa wyłożona folią aluminiową

Wyszukiwarka Forumowa:

rastuszek

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Oja, przeczytaj sobie jeszcze raz co pokazal Wam uzytkownik "golden1983" :pl: NIE STOSUJCIE FOLII ALUMINIOWEJ :pl: No chyba ze musicie z pewnych powodow :pr:

geez

Well-known member
Buchów
0
Prociu napisał:
też mam zamiar obłożyć folią aluminiową i wg mnie to najlepszy sposób na obłożenie ścian

Raczej chciales powiedziec , najwygodniejszy (dla Ciebie) i najmniej czasochlonny .

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
lepiej oblozyc jest aluminum z puszek jesli ktos nie moze pomalowac farba tak ja np dobrze odbija:) rosliny rosna jak głupie przy nawet nedznym swietle:) :thumright:

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
Ciekawym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie na ścianach boxu systemu pryzmatów - czyli po prostu luster. Nie jest to tania rzecz, więc mogłoby się sprawdzić przy mniejszych boxach w których uprawiane są niższe odmiany. Nie próbowałem tego, ale za jakiś czas zobaczę jak to może się spisać

geez

Well-known member
Buchów
0
Moj pierwszy box byl wylozony folia aluminiowa , bylem zadowolony , roslinki rosly i wszystko bylo ok . Po jakims czasie zmontowalem drugiego boxa (bardziej fachowa konstrukcja) , tym razem pomalowalem go biala pol-matowa farbo (2razy) , i moge powiedziec ze roslinki rosna duzo szybciej , no a chyba o to wlasni nam wszystim chodzi :queen:

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Silent_Bob napisał:
Ciekawym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie na ścianach boxu systemu pryzmatów - czyli po prostu luster. Nie jest to tania rzecz, więc mogłoby się sprawdzić przy mniejszych boxach w których uprawiane są niższe odmiany. Nie próbowałem tego, ale za jakiś czas zobaczę jak to może się spisać

To niejest dobry pomysł. Wykładając ściany boxa bierze się pod uwagę współczynnik rozpraszania światła, a nie odbijania. Urzywająć luster mógłbyś poprzypalać w niektórych miejscach rośliny...

S

SOLARR

Guest
geez napisał:
Moj pierwszy box byl wylozony folia aluminiowa , bylem zadowolony , roslinki rosly i wszystko bylo ok . Po jakims czasie zmontowalem drugiego boxa (bardziej fachowa konstrukcja) , tym razem pomalowalem go biala pol-matowa farbo (2razy) , i moge powiedziec ze roslinki rosna duzo szybciej , no a chyba o to wlasni nam wszystim chodzi :queen:

Jak poznałeś ,że roślina rosła szybciej dlatego że pomalowałeś boxa farbą?
:D

porto

Well-known member
Weteran
Buchów
0
a jakbym obkleił całego boxa białbymi kartkami a4 np ko ksero to było by ok ?

geez

Well-known member
Buchów
0
solarr napisał:
geez napisał:

Jak poznałeś ,że roślina rosła szybciej dlatego że pomalowałeś boxa farbą?
:D

Hehe , dobre pytanie :thumright: , oczywiscie nie moge powiedziec ze szybszy wzrost roslin byl spowodowany tylko bialym wnetrzem boxa . Box jest troche wiekszy , dodalem CO2 i zmodyfikowalem lekko wentylacje .
Sugerowalem sie pierwszymi piecioma dniami ,ktore konopie spedzily w boxie (z wyposarzeniem ze starego boxa) , wzrost klona byl po prostu zdumiewajacy , a mamusia "oblala" sie cala kwiatami . W starym boxie , mialem wrazenie ze roslinki stoja w miejscu.
Pozdro .

S

SOLARR

Guest
geez napisał:
Sugerowalem sie pierwszymi piecioma dniami ,ktore konopie spedzily w boxie (z wyposarzeniem ze starego boxa) , wzrost klona byl po prostu zdumiewajacy , a mamusia "oblala" sie cala kwiatami . W starym boxie , mialem wrazenie ze roslinki stoja w miejscu.
Pozdro .

To nie ma żadnego znaczenia.:D
Miałem 2 nasiona ,obydwa w tym samym boxie ,obydwa pobrane z tej samej rośliny.Jedno nsionko
tak szybko przybierało na wzroście ,że różnica pomiędzy plantami wynosiła 15 cm,a warunki miały jednakowe.

geez

Well-known member
Buchów
0
solarr napisał:
Miałem 2 nasiona ,obydwa w tym samym boxie ,obydwa pobrane z tej samej rośliny.Jedno nsionko
tak szybko przybierało na wzroście ,że różnica pomiędzy plantami wynosiła 15 cm,a warunki miały jednakowe.

Po prostu nie potrafisz dzielic milosci na dwoje , i tak wyszlo :sunny: :flower: . Nie wiem stary byc moze masz racje , nowego boxa mialem zamiar ponownie wylozyc folia aluminiowa , ale wyczytalem na forum ze bialy mat jest lepszy , odbija wiecej swiatla . :salut:

nuke

Well-known member
Buchów
0
a jak sie pomaluje farba to ona przypadkiem pod wplywem temperatury nie zacznie parowac i szkodzic roslinom,a takze palaczom ?

porto

Well-known member
Weteran
Buchów
0
a od kiedy farba paruje? jak zaschnie to nic niebędzie a jeżeli masz wątpliwości to nietrzymaj lapmy przy samej ściance tylko zrób odstęp ze 20cm a nic ci się nieprzypali i niebędzie "parować" :pr: hahaha

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół