• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Szara pleśń grzyby :/

Wyszukiwarka Forumowa:

ZetMaster

Active member
Buchów
0
Witam! Na moim ogródku jest dosyc bagienny i wodny teren!? Jak najlepiej bronić sie przed szarą peśnią na kwiatach i grzybami? Proszę o pomoc :)
Miałem na spocie automatixy i musialem je wczesniej sciać przez szara pleśn mały plon :/! mam tez tam Passiony i La blanki i chciałbym sie uchronić jakoś przed tą zarazą!?

Blizna

Well-known member
Buchów
0
Osobiście polecam Ci Topsin 500sc. Za 20 ziko jest tego sporo a jest naprawde skuteczny. Wczoraj spryskałem swojego automata właśnie Topsinem bo pojawił się "Mączniak prawdziwy" i przy okazji zapobiegawczo popryskałem reszte krzaków (również Passiony). Dziś już prawie nie widać nic na automacie. Z fartem.

ZetMaster

Active member
Buchów
0
Noo mam nadzieje że podziała! Spryskam nawet wszystko dookoła żeby mieć większą pewność! xD A tak z ciekawości coś jeszcze na przyspieszenia kwitnienia/większe zbicie topów ?! Jest coś takiego?
I teraz co do użycia tak z 2 ml na 1 litr wody ? I co ile pryskać !? 1 -2 razy w tyg ?

Blizna

Well-known member
Buchów
0
2ml na litr starczy w zupełności. Nie przesadź z tym bo to dość silny środek. Wszystko masz tam opisane co ile pryskać. Tydzień przed zbiorami spryskaj jeszcze rośline obficie czystą wodą żeby to wszystko spłukać. A na puchnięcie topów to GHE Ripen, ale to stosujesz na ostatnie dni uprawy.

Ciapovski

Well-known member
Buchów
0
nie lej Ripenu MotherFucker :freak2: albo inaczej, lej ripen 2 tyg pprzed ścinką ze 2 razy w tyg. max, a potem flusha i/albo woda z melasą że pozbyć się tego shitu ze stuff'u bo to niszczy smak konkretnie i będziesz miał chu**we palonko w smaku ;)

Blizna

Well-known member
Buchów
0
Wiadomo. Flush konieczny nie tylko w przypadku Ripenu. Nawozy też trzeba wypłukać jak się chce mieć koziro bake :spalony:

ZetMaster

Active member
Buchów
0
Dzięki wszystkim za info Temat zamkniety! Pozdroo i z Fartem :)

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół