• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Szara Ziemia

Wyszukiwarka Forumowa:

BanaWeed

Member
Buchów
0
U mnie w Holandii jest pole, w całości zarośnięte przez żółte chwasty i drzewa . Lecz ziemia znajdująca się tam jest wręcz szara, a nie czarna. Czy taka ziemia nadaje sie pod uprawe ? Nie mam zamiaru kupowac zadnych specyfikow ani mierzyc PH ziemi . Prosze o odpowiedz . Region w którym mieszkam znajduje sie kolo Amsterdamu .

stefan9

Well-known member
Buchów
0
bez zdjęć nikt Ci nic nie powie... A doradził bym żebyś sobie kupił dolomit kosztuje grosze i masz pewność, że PH stabilne ;p

BanaWeed

Member
Buchów
0
Zaraz wrzucę zdjęcia terenu i ziemi . Gdzie go moge dostac ?

---------- Aktualizacja posta 13:40 ---------- Czas poprzedniego posta 13:31 ----------

---------- Aktualizacja posta 13:45 ---------- Czas poprzedniego posta 13:40 ----------

stefan9

Well-known member
Buchów
0
ziemia ok jak dodasz dolomitu to ph też odpowiednie będzie ;d w każdym lub prawie każdym ogrodniczym dostaniesz : )

jahuzi98

Well-known member
Buchów
0
Weż w doniczkach rob albo wykop dołek i sklepowej ziemi nasyp bo to co masz to piasek z ziemią :spalony:

BanaWeed

Member
Buchów
0
A jak moge przesadzic, by dac innej ziemi i nie uszkodzic korzeni ?

D

delete

Guest
to wygląda jak mokry piasek

młody ma racje, ja bym poszukał innego miejsca na oko widać, że tam nie ma za blisko stawu. szukaj dalej albo wy*** dołki po 1.5m2 i wy*** je tymi roslinami z okolicy wymieszanymi z tym piaskiem

BanaWeed

Member
Buchów
0
Jeszcze raz, co mam zrobić ?

---------- Aktualizacja posta 14:20 ---------- Czas poprzedniego posta 14:19 ----------

Ale jakby to by był piasek, to rosło by do okoła tyle zieleni ?

D

delete

Guest
Dobra ziemia , pod taką gestwiną zawsze jest mokra. Widać że to opuszczone pole uprawne. Co masz zrobić podstawowe czynności , przekopać użyźnić , posadzić . Wybrać optymalne położenie , by słońce świeciło od rana.

.

Eduardo Noriega

Well-known member
Buchów
0
Widzę że NL też zaatakowała Nawłoć Kanadyjska. U mnie tego pełno wszędzie. Za***iście maskuje ganje i lubi żyzną glebę. W ciągu kilku lat wypiera rodzimą roślinność, zazwyczaj niższą od niej (franca jedna).

D

delete

Guest
Osobiście bym polecił nawiezienie odpowiedniej ilości kupnej gleby z wcześniejszym przygotowaniem i tego podłoża. Zabieg taki daje prawie 100%ową pewność zbiorów bez zbędnych ruchów ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół