akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Szybki sezon -> Uprawa WERTYKALNA / VERTICAL drugie podejście [ BioBizz ] SENSI SEEDS : Super skun & Skun #1 [ MH/HPS 250/400W]

Wyszukiwarka Forumowa:
M

Marklon

Guest
Szybki sezon -> Uprawa WERTYKALNA / VERTICAL drugie podejście [ BioBizz ] SENSI SEEDS : Super skun & Skun #1 [ MH/HPS 250/400W]

Maszyna ruszyała.

Pisać dużo nie będe, bo później prawie nikt tego nie czyta. Więc jak ktoś coś, to pytać, podpowiadać i oglądać.
Uprawa w pionie. Podejście drugie.
Link do pierwszej tutaj.
Zrezygnowałem z siatki. Rośliny będą bez treningu po 2 sztuki w 25l donicach.

Sionka Sensi Seeds: Super Skun 5 szt. i Skun #1 3 szt.
Planowany weg : 14 dni

Ziemia compo sana podłoże super lekkie. Kiedyś w tej ziemi plus niewielkiej ilosci nawozów udało mi się osiągnąć zyciówke 1.25g/W Cele wagowe na ten grow żadne co natura da to będzie fajnie :) Mam nadzieję że we wrześniu będzie już się suszyło. Możliwe że grow zostanie przerwany przez wprowadzenie sie do budynku nowych lokatorów. Oby się udało dojechać do końca :)

Przed chwilą nasiona zostały wrzucone na chusteczki. Czas start...

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Zasiadam! moje skunki juz do kosy idą ale odmiana fajna lubi naginanie ;)na flo nie rosnie jakoś mega w górę u mnie tak było na 4 planty, ale genetyka stabilna i dośc szybko kwitną. Obczaj moje co i jak i powodzenia byku! ciekaw jestem tego krótkiego wega moje miały 25 dni chyba ale tez szukam złotego środka na sezony żeby mały weg ale nie były mikrusy..

Ostatnią edycję dokonał moderator:

dnx

the jungle is massive
Buchów
6
Odznaki
1
Powodzonka tym razem oby się udalo jak najlpeiej!! Bede zagladal.

U

Usunięty 45979

Guest
Trza przysiąść i patrzeć i się uczyć<lol> Ja następną też będę leciał werta.

Roberto86

Ha-Haa!
Buchów
0
Jakie jest ogólne zalozenie uprawy wertykalnej?

Chciałem dołączyć się do pytania, ale w 10 sekund znalazłem <peace> Autora tematu przepraszam za mini OT!
https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?56823-Uprawa-Wertykalna-Vertical

Swoją drogą sam jestem mega ciekawy jak to wygląda w praktyce. Kolejna fotorelacja wymagająca obowiązkowego wglądu co parę dni :D Jak blisko roślina może być lampy w takim układzie? Do mojego mikro odpada - miejsca na doniczkę braknie xD Pozdrawiam!

Football Manager

Well-known member
Weteran
Buchów
6,480
Odznaki
3
Myślałem o tych odmianach... Zobaczymy co lepiej poleci SS czy S1 pozdrawiam!

M

Marklon

Guest
Dzięki za tak liczne przybycie ! Mam nadzieję ,że żywo przeprowadzimy tą FR.

tlum.jpg

Po doświadczeniu z OG-kush 100% indica niby. Mam wątpliwości co do wega 14 dni. Myślicie że dłuższy weg np 21-30 dni da znaczną różnice w końcowym plonie?

M

Marklon

Guest
tutaj masz 12/12 od kiełka a wcale mała nie była no ale Ty robisz verta więc trudno powiedzieć czy nie będzie za mało vega https://www.forum.haszysz.com/showt...69W-ledy-cree-Super-Skunk-od-Sensi-Seeds-vol2
A w sumie zanim się zbiorą do kwitnięcia to im zejdzie. Troche długo mu to wyszło, ale może przez światło. Ja chciał bym się zmieścić w 80 dni. I myślę że jest szansa. Wert nie robi różnicy. Nie mam na celu zrobic jakiegoś maksa bardziej zalezy mi na czasie.

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
106
Odznaki
1
powiem Ci tak mordo,ja swoje vegowałem 14 dni, robiłem topping tak zeby każda roślina miała po 8 odrostów i delikatne lst żeby je wrównać. Rośliny miały między 80 - 100 cm wysokości :)

Paplotka

Well-known member
Buchów
0
Witam bardzo fajny projekt jestem coekaw jak poleci ta uprawa rozumiem że poprawki naniesione po ostatnim grow . Zapraszam do mnie lada dzień , kiełkuje destroyery od Zaciera .
Życzę aby plantom nie przeszkadzali lokatorzy :harvest:
Pozdrawiam

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
hmm nie będe cię uczył;P ja moje miałem 25 dni, ale miałem nisko lampę i się krzaczyły kurde jak będzie szło szybko to może taki weg starczy ale wiesz inna metoda itp ale jak nie spróbujesz to się nie dowiemy ;) testuj bo tez chce dać mniejszy weg , tylo moje po tygodniu już zaskoczył po 2 całkowicie przestały rosnąć i na siłe dawałem lampe w góre na flo zęby się ciągły..

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Ostatni grow mialem 10 dni wega (~20 do pierwszych kwiatkow), dwa strainy od dinafemu: moby dick i california hash plant. 9 sztuk w 11l donicach dalo ponad 300g, na 1m2, pod hps 400w - wysokosc ok 1m (chp bez treningu, md z mocnym lst). Nawozow nie lalem praktycznie wcale. Da sie zrobic ladne krzaki z krotkim czasem wegetacji. Jakbym mial malo czasu to lecialbym 12/12 od nasiona.

M

Marklon

Guest
i sie z***ało gorzej niz myslałem. Ziomeczka powineli. Do zibaczenia kiedys. dzieki

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół