• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[Szybko] ile roślinek

Wyszukiwarka Forumowa:

Misjonarz-MJ

Well-known member
Buchów
0
Witam chciałbym uzyskać szybką odpowiedź .
Jeśli mam box'a o wymiarach
75cm x 80cm x 125cm

Ile wejdzie doniczek tak z roślinkami "Amnesia Haze" , żeby nie było lipki gdy podrosną z zbyt wielkim zagęszczeniem bo bd problem z docieraniem światła w dolne części box'a

Jestem początkowy.
Proszę o wyrozumiałość i wypowiedź.

"Kto pyta nie błądzi":jaraczz:

PanBombka

Well-known member
Buchów
0
moze byc jedna moga byc dwie ale i 4 zalezy jaki weg bedzie dlugi jak sie rozkrzacza :)

Misjonarz-MJ

Well-known member
Buchów
0
Wim tylko chodziło mi o maxymalną ilość roślinek żeby świateło na darmo nie chodziło tylko żeby za ciasno nie miały ....

Mam hps 250 w więc powinna starczyć ..

Myśle że na początek 3 wsadze i po ścince wsadze tam jakieś nowe odmiany i troche doświadczenia nabiore przez tą uprawe ponieważ najlepiej uczyć sie na swoich błędach ..; ))
:joker:

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
zrob jak piszesz - 3 rosliny i zobacz jak pojdzie, zmieszcza sie na pewno (chyba, ze zafundujesz im dwa miesiace wegetacji)

Misjonarz-MJ

Well-known member
Buchów
0
Ej a mam pytanie jak przesadze do tej docelowej donicy [10-12 l]
to jak z tym światłem na początku i ile ..jak te etapy wyglądają z długością światła ?

Odpiście.

PanBombka

Well-known member
Buchów
0
ja bym dal 2 rosliny i wega jak nie bedzie meisjca w boxie oczzywiscie trening lst i bym wzial swatlo 20/4 albo 18/6 to zalezy od ciebie ja nie sadzilem nigdy indoor to sie nie znam za bardzo ale tak bym robil osttanio kielkowalem w boxie to mialem 18/6 ale kolega mial na wegu 24 swiatla :D w nocy sie wyciagaja jak nie maja swiatla oooo

Misjonarz-MJ

Well-known member
Buchów
0
Aoe jak z tym światłem przez ile i jakie ilości bo ja się z tym światłem gubie .:salut:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Jak PANBOMBKA napisał:) i od razu je pod światło co by się nie wyciągały, weź sobie 20/4 chociaż wielkich różnic między tymi 3 trybami nie ma. a przy twoim boksie też dałbym 3 lub 4 rośliny.

Jak będą mniej więcej 2/3 (może trochę mniej) wielkości którą pragniesz to je przełącz ... zwykle koło 1/3 jeszcze rosną po przełączeniu na flo :)

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Wstawiaj 4 a jak będzie za ciasno to na out.

PanBombka

Well-known member
Buchów
0
widze ze malo co wiesz o sadzeniu :D czas wegetwacyjny rosiny miej 20godzin swiatla i 4 godziny nocy... jak przelaczasz rosline na kwitnienie czyli flo to 12/12 swiatla i roslina sie przelaczy na puszczanie kwiatow...
Swiatlo 20/4 miej dopoki nie bedziesz mial miejsca w boxie poczyta o treningu LST
Oczywiscie pestki masz feminizowane ? jak nie to wsadz 4 jak amsz feminizowane 2 ci stykna i trzymaj je z 1,5 miesciaca na wegu...
Na outdoor jest juz za pono jak ktos u gory wspomnial wiec sadz 2 jak masz feminiowane jak regularne to 4 poczytaj na wiki haszysz troche o uprawie indoor

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie narzucaj sobie okreslonej dlugosci wegetacji, bo moga ci przerosnac boxa. jak bedzie polowa miejsca zapelniona to przelacz na 12/12. ogolnie to poczytaj troche podstaw

Misjonarz-MJ

Well-known member
Buchów
0
Dzięki za rade

Wielkie dzięki za pomoc .
Bardzo mi to sie przydało, jeszcze troszke lektury poczytam i dopiero zaczne sadzić .
Pozdro chłopaki ;] i z Fartem:yeahh:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół