akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Taka młoda a już chora.

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam.mam problem z jedną roslinka. jest to superbud. ma juz 13 dni i jest chyba chory. żółkną mu końcówki a teraz zaczynają też krawdędzie liści:pl: dostał 0,5 dawki biohumusu 3 dni temu podlałem ok 300 ml jak miał suchu już . temp 24-27 stopni w dzien w nocy ok 20 stopni. wilgotność: brak pomiaru mokre szmaty i pojemniki z wodą raczej dają rade pozatym po wyłączeniu lampy przyskam czystą odzstaaną wodą z własnej studni. lampa hps 150 w ok 12cm od roślinki odzielone szyba wentylacja 2 komputerowe wtłaczający i wyciągający oraz mieszający kanałowy 100m3. Ziemia kwiatowa styropian, perlit, dolomit, keramzyt. warunki raczej dobre a jednak jej coś dolega prosze o pomoc w zdiagnozowaniu problemu.
displayimage.php

displayimage.php

a tu drugi superbud https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/62255/IMG_0946.jpg te same warunki tak samo traktowany a wygląda ma zdrowego
displayimage.php
[/IMG] czy może to być brak azotu? lub wapnia? podlany biohumusem rozcieczonym z wodą. więc przenawożenie raczej odpada:pl:
displayimage.php

---------- Aktualizacja posta 20:38 ---------- Czas poprzedniego posta 18:51 ----------

Przepraszam za post pod postem:freak: ale czy jeśli zrobie im oprysk wodą z dodatkiem siarczanu amonu (AZOT N) i podleje wodą z dodatkiem dolomitu (2 łyżeczki do cherbaty na 2 litry wody) to czy coś to im pomoże?:crazy:

Ostatnia edycja:

jahuzi98

Well-known member
Buchów
0
Może jestem ślepy ale ja nie widze żółknięcia liści nie oraj sobie bani takimi rzeczmi ziom dodaj biohumusa i się ustabilizuje

G

Gość

Guest
displayimage.php

Zaznaczone na zdj. jutro lepszej jakości fotki zauważyłem też na jednym liściu malutką dziurke owadów i innych szkodników w boxie nie mam więc co to może być?

Ostatnia edycja:

younggrow

Member
Buchów
0
W tym stadium niema napewno niedoborów, nie zdążyła jeszcze wyciągnąć tego co zawarte w ziemi,ph też ok skoro do mieszanki dałeś dolomit. Ma młode listki a one zwykle mają jaśniejszą barwę, nie schizuj się daj jej troszke czasu a barwa sie unormuje.Zbytnią opieką możesz jej bardziej zaszkodzić. I nie rób żadnego oprysku na razie

G

Gość

Guest
Zgodnie z zapowiedzią lepsze fotki

displayimage.php

zdjąłem keramzyt z ziemi żeby przesuszyć ziemie podlałem 4 dni temu 300 ml i nadal jest bardzo wilgotno w ziemi być może ją przelalem? prosze o zdiagnozowanie problemu bo myślałem o wszystkim od temperatury po jakieś niedobory. Dzięki z góry za wszystkie porady:spalony:

rękawiczka

Well-known member
Buchów
0
Możliwe że przelana. Tak jak kolega mówił za młoda by były niedobory. Bardzie skłaniał bym się w strone pH lub to po prostu młoda roślinka i ma swoje grymasy.

G

Gość

Guest
niestety ale choroba postępuje na młodych listkach na szczycie widac brązowe przebarwienia. popalone nie są bo hps odzielony jest szybą a temp to 26 stopni. więc co jej może dolegać?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół