• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Tanie nawilżanie - skuteczne i proste

Wyszukiwarka Forumowa:

Buzz Astral

The Weed Ranger
Weteran
Buchów
3,877
Odznaki
11
filtr moze wsumie byc zamontowany na wegu ale zeby lekko chodził to tak sie wegiel za***ie szybko
Nie kumam jak można być takim cebulakiem...
Wiadomo - lepiej żeby węgiel się wolniej zużywał, ale żeby za to yebao tematem w chacie i na klatce.

na wegu to nie smrod , sa odswiezacze i zapachy co maskuja zielona powoń . ale propsy za pomysł.
To chyba jak hodujesz papryki.
"Odświeżacze" zostaw w kiblu - tam może coś "zamaskują".

Zamykasz boksa , zamykasz obieg , wyciągasz filtr i masz 90% wilgotności taka filozofia ..
Filozofia godna "piwnicznego mistrza uprawy" - w sumie pasuje do dwóch pozostałych wypowiedzi.
Świeże powietrze jest jedną ze składowych idealnych warunków uprawy.

LucjanOG

Tetra Hydro Cannabinol %
Weteran
Buchów
10,370
Odznaki
3
Nie kumam jak można być takim cebulakiem...
Wiadomo - lepiej żeby węgiel się wolniej zużywał, ale żeby za to yebao tematem w chacie i na klatce.

Miało być że jak go włączysz to się wolniej zużywa węgiel niż jak jest wylaczony.
To chyba jak hodujesz papryki.
"Odświeżacze" zostaw w kiblu - tam może coś "zamaskują".

Na wegu dają radę.
Filozofia godna "piwnicznego mistrza uprawy" - w sumie pasuje do dwóch pozostałych wypowiedzi.
Świeże powietrze jest jedną ze składowych idealnych warunków uprawy.
Oczywiście że powietrze jest potrzebne a jes dostarczane przy każdym następnym podlaniu i otwieraniu boksa.Yo

Lecę tak już długo i brak problemów.

Morał taki z tego że h*j z nawilżacze.

Ostatnia edycja:

Babaluga

Well-known member
Buchów
266
  • Dla zainteresowanych chciałbym się podzielić fajnym sposobem na samodzielne wykonanie taniego nawilżacza powietrza Wszystkie elementy są widoczne na zdjęciach wystarczy zamówić atomizery od pana Chińczyka z eBaya i skomponować w 10 litrową bańkę tak tak skonstruowany nawilżacz ma około 5 l pojemności roboczej i 3 tryby pracy:
    - cztery dysze na raz
    -od 1 do 4
    - 4 w sekwencji każda po sobie

Jest to totalnie bezhałasowe urządzenie nie wydające żadnych dźwięków. Fajna opcja bo można rozmieścić na przykład cztery
    butelki czterech rogach Boxa i sobie w ten sposób nawilżać. Jedyne co do tego potrzeba to ładowarka do telefonu ewentualnie pistolet do kleju na gorąco
    Bańkę miałem, koszt poniżej 50 PLN
20250111_165144.jpg

20250111_165244.jpg

20250111_171607.jpg

20250111_171635.jpg

20250111_172511.jpg

Screenshot_20250111_220948_eBay.jpg
Wielkie dzięki za info. Zrobiłem taki sam, za 20 zł i działa jak marzenie, do tego zero hałasu... Jak bym mógł postawił bym ci piwo 🍻. Jeszcze raz dzięki mistrzu za świetną poradę

slow burn

HPS 250
Weteran
Buchów
1,487
Odznaki
1
nie chce mi sie sprawdzac ale na pewno sa odznaki dla inzyniera:) nie wiem ile trzeba miec tu patentow i nie chce mi sie sprawdzac ale jeden juz masz wiec moze sie kwalifikujesz do tej odznaki?:) jak Ci zalezy to pisz do moderatorow:)

AdidasOne

Active member
Buchów
114
Wielkie dzięki za info. Zrobiłem taki sam, za 20 zł i działa jak marzenie, do tego zero hałasu... Jak bym mógł postawił bym ci piwo 🍻. Jeszcze raz dzięki mistrzu za świetną poradę
Bardzo się cieszę że ci się przysłuży. Taniej się nie da . Powiem ci tylko ze na 1m2, 4 dysze to dużo zacznij od 1 trybyu i kontroluj. Pozdro majster

AdidasOne

Active member
Buchów
114
nie chce mi sie sprawdzac ale na pewno sa odznaki dla inzyniera:) nie wiem ile trzeba miec tu patentow i nie chce mi sie sprawdzac ale jeden juz masz wiec moze sie kwalifikujesz do tej odznaki?:) jak Ci zalezy to pisz do moderatorow:)
To do mnie było 😁😅

Eko

997
Weteran
Buchów
23,589
Odznaki
13
O teraz powiem, gdyby pomysł zmodyfikować to by zrobił z tego fajny system do klonów, taka para wodna mogła być działać lepiej niż zraszacze

AdidasOne

Active member
Buchów
114
Po odpaleniu tego sprzętu u siebie w boksie byłem w szoku jaką wydajność mają te dysze musiałem niestety zmniejszyć ich ilość I przeszłem na pojedynczą bo po ścianach mi się lała woda wszystko kwestią regulacji

ThcMedicineMentor

Active member
Buchów
7
ja znalazłem generator mgły za 5 zł, do tego można zrobić pływak samemu za grosze, za drogo wychodzi ten twój nawilżacz, nie opłaca się

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół