• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Temperatura 35stopni da rade?

Wyszukiwarka Forumowa:

wrednytempy

Active member
Buchów
0
wyszła na powierzchnie już cała komedia mam nadzieje że się nie ugotują.

Jestem w stanie utrzymać temp na poziomie 35stopni max 39 ..wilgotność od 70 do 90%.

wyjdzie coś z tego? uprawiał ktoś w takich warunkach?

F.E.A.R

Well-known member
Buchów
0
Nie da rady zmniejsz, temp do 30 i wilgotnośc do 30-40%

wrednytempy

Active member
Buchów
0
już nie jestem w stanie zmniejszyć wykorzystałem wszystkie możliwe sposoby/

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
a ja myślę, że da radę
jeżeli jest wysoka wilgotność (a piszesz, że jest) to jest szansa na powodzenie
Obserwuj rosliny, co się z nimi dzieje.

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Ja mialem pod koniec wega 31-35*C wilgotnosc 50-70% i daly rade gorzej na flo jak odpadnie nawilzanie musisz miec dobre wenty do mieszania na dole boxa i przy topach inaczej sie ugotuja,cooltube albo szyba pod zarowke powinna obnizyc temp.

aro-zek

Well-known member
Buchów
1
nie straszcie chłopaka, u mnie było nawet do 45'C i rośliny miesiąc dały radę i poszły na out. nie miałem wcale wiatraków

D

delete

Guest
nic tylko podać plantom CO2 wtedy temperatura wpłynie wręcz bardzo korzystnie!!!:)
a z tąwilgotnością uwaga na pleśń

wrednytempy

Active member
Buchów
0
Jeśli box jest na strychu czy zamontowanie szyby pod lampą coś da?

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Zawsze zbije temp.o kilka stopni tylko nie dawaj grubej 3-4milimetry max

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
a jaka masz temp poza boxem? bo teraz jest w sumie najgorsza pora dla domowych growerow. Gdzies na forum ktos napisal (nie doslownie) "jesli nie masz profesjonalnie rozkminionej wentylacji w boxie to radze nie hodowac miedzy czerwcem a wrzesniem bo tylko sie bedziesz wk***iac"...
chodzi mi o to ze teraz sa takie upaly ze u mnie w pokoju od tygodnia nie widzialem w dzien temp nizszej niz 30 stopni a uwazam ze w boxie mam dobrze rozkminiona wentylacje bo mam o jakies pol stopnia chlodniej niz pokoju no ale skoro w pokoju jest tak cieplo to skad ma byc chlodno w boxie?

...moge sie mylic, krotko sie w to bawie :p ale tak na to co wiem i na "chlopski glupi rozum"

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Też zaczynam mieć problem z temp i to przy cfl mam 34-36stopni nieraz zalezy tez jak jest na dworze gorąco to i w domu mam duchote,montowałem kiedyś szybke i zawsze coś dawała takze nie czaj sie bo wysoka tempa to kur***wo dla roslinek w boxie.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
witka, 35 st. to jeszcze nie tragedia dadzą rade bez czarowania a wilgotnosc jakbys zbił do 60-70 to bedzie dobrze, na flo zmniejsz wilgotnosc bo topy zgniją.

kuba belgia

Well-known member
Buchów
1
;)

u mnie w belgii jest po okolo 30 stopni aale dzis np jest 17:D i deszc z***ana pogoda ja mam w boxie od 27, 25 w nocy do 32,33 w upaly przy zapalonej lampie 250w.mam na gorze jeden mieszajac na dole tez i u gory wyciag z filtrem,naraazie gitara ale lato jest lipa na hpsa ;) moze dodaj jakis wiatrak jeszce

wrednytempy

Active member
Buchów
0
ok co2 za pomocą kwasu cytrynowego i sody zrobiona. Jutro jade po większy wiatrak mieszający i wpadłem na genialny pomysł stawiam zamrożony litrowy słoik z wodą koło wentylatora wtłaczającego co pozwala utrzymać temperature w okolicach 30-32 stopni :p oczywiście słoik starcza na max 2 godziny bo się rozpuszcza lód ale żona dogląda jak jestem w robocie i zmienia słoiki, w zamrażarce mam 20słoików z wodą ;o

a więc może coś będzie:p

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół