nasiona marihuany

THC w coraz starszej roślinie

Wyszukiwarka Forumowa:

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Mam kilka pytań, które od jakiegoś czasu mnie nurtują:

-Czy młoda rośłina na wegu wytwarza THC? Wydaje mi się że tak, ale czy to THC jest na stałym poziomie przez cały wzrost wegetatywny, czy rośnie wraz ze wzrostem roślinki?

- Czy na flow trichomy mają ten sam poziom THC czy zmienia się on? Wydaje mi się, że się zmienia, ale jeśli się mylę to mnie uświadomcie. Czy przejżałe kwiaty tracą thc jeśli zostaną na roślinie zbyt długo? Czy są jakieś inne nieporządane efekty zbyt długiego flow?

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
według mnie poziom THC w roślinach wzrasta wraz z wiekiem, jest produkowane w vegu a kulminacja jest oczywiście na flov.
Z tego co wiem przejrzałe kwiaty nie tracą THC przynajmniej nie zupełnie :).

Tak mi się wydaje ale jak coś to mnie poprawcie,

zembfy

Well-known member
Buchów
1
przejzale kwiaty wlasnie traca THC bo roslnika juz nie wytwarza zywicy :F tylko zacyzna obumierac :F i :F trihomy sie ***ią i są gorsze :F
lepiej sciac topy odrazu wtedy kiedy jest na to czas :D

cHc

Active member
Buchów
0
A mam pytanko bo czytałem że z roślinki można 2 plon zebrac zostawic dolne szczyty i znowu na weg przestawic naświetlenie ale skoro mówicie że im starsza to traci THC to czy wogole to prawda o tym 2 plonie cyz bedzie miał mniej THC ?

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
mozna zebrac 3 razy plon z tej samej rosliny :silent: ??

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
pxr napisał:
proste ;] ile dusza pragnie :)
z każdym reveg kwiaty robią się nieco mniejsze i czasami troche niedorobione.. jeśli tak mogę to nazwać :) Widziałem fotki z re i rośliny po takim czymś strasznie się krzaczą.

Co do THC w przekwitających topach jestem prawie pewien ( 80%) że jeśli tracą THC to nie całkowicie i takim czymś da się upalić :p.
Pod warunkiem że stopień przekwitu nie jest.. taki, że top jest bardzo "zdechnięty"

:scratch: qrde gdzieś na którymś forum był już podobny temat.. ale qrcze nie pamiętam gdzie agrrr poszukam.

R

rasta

Guest
może ja coś napisze na temat produkcji thc.
od początku życia roślinka wytważa żywicę ale w zależności od warunków mniej lub więcej w róznych momentach. może się zdażyć że plancik najzwyczajniej przestanie produkować żywicę z powodu np. braku substancji odżywczych, wody lub tęż zakwaszenia ziemi itp. itd. a w skrajnych przypadkach poziom thc zaczyna spadać ponieważ roslina broniąc się zużywa to co już wyprodukowala.
kiedy roślika dojrzewa poziom thc zbliża się do górnej granicy możliwości rośliny. w momencie przekwitania roslinka umiera i zużywa thc.

a co do rewegetacji to niestety pięknie byloby z jednej roślinki zbierać plon co kilka miesięcy . jest to niestety nie możliwe. jeden raz można rewegetować planta i wszystko powinno wyjść ok. ale już następna rewegetacja ma male szanse powodzenia z racji wieku korzeni, lodygi oraz zasolenia gleby. jedyne co można zrobić wielokrotnie to odnawianie plantacji poprzez klonowanie rewegetowanej jeden raz matki.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół