• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Think Different potrzebna fachowa pomoc

Wyszukiwarka Forumowa:

Maniek157

Member
Buchów
0
Witam
No wiec tak roslinka ma okolo 2 miechy -\+ nie wiem ile dokladnie. Potrzebuje pomocy cos za wolno kwitnie ;/ chce ja doprowadzic do konca jakies wskazowki co moge ewenualnie kupic co zrobic.Chce sie skupic na jak najwiekszym zbiorze.
Roslinka jest w 12l doniczce od dolu i gory kermezyt a w srodku ziemia z GrowShopa LightMix nie pamietam jaki sklad ;/;/ Da sie cos jeszcze z tym zrobic bede wdzieczny ;p

A teraz o roslince jest to mutant to co wyszlo z jednej pestki :p:p zostal sam bylo 20+ roslinek ;/;/ co sie stalo z reszta ? zwierzyna, i ludzie ktorzy sa bez serca :(

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-320658
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-320656
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-320655
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-320654
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-320653

---------- Aktualizacja posta 20-08-2012 12:28 ---------- Czas poprzedniego posta 19-08-2012 15:51 ----------

czemu te zdiecia juz nei dzialaja ;/ przeciez dzialaly ;/;/

Ostatnia edycja:

Demented.

Well-known member
Buchów
0
łoł sporo jak 20 plantów Ci wy***ali, nom kwitnie jeżeli chcesz większy plon to kup boosta ale nie spodziewaj sie 100g po nim dużo do :harvest: nie zostało

D

delete

Guest
Jak dolne liście pokazują brak azotu, jak im go nie zapodasz to za dwa tygodnie będą całe żółte, a w dwa tygodnie to nie ma szans żeby doszły.

PrzeRasta

Active member
Buchów
0
No fakt ale jakby nie patrzeć jest to już ładnie kwitnący krzak. Deficyt azotu w późniejszej fazie flo jest wręcz naturalny. Azotu możesz dać, ale nie przesadzaj to opóźni kwitnienie. Także ja bym dał azotu ale z głową. <peace>

Piszesz też że za wolno kwitnie... Lejesz jakieś nawozy na flo? Może zwolnił Ci wzrost (rozwój) bo PH masz złe? Wiele nawozów na kwitnienie obniżają PH. Jeżeli masz jak sprawdzić PH to, choćby profilaktycznie, możesz sprawdzić. Jeżeli nie masz jak to tak czy inaczej, jakbyś podlał trochę dolomitem ją to i tak nic złego by się nie stało.

PS: Moje kondolencje dla autora tematu. :c Znam ten ból, gdy krzaki którymi tyle się opiekujemy są nam po prostu... odbierane. :c

Maniek157

Member
Buchów
0
Szczerze mowiac to jest jedyny krzak ktory nie byl regularnie podlewany Biohomusem ani niczym dostal jedna dawke planktonu ale teraz sie za neigo biore. Tamte planty byly oczkiem w glowie jezdzilem pielengnowalem podlewalem i wogole ;/ jak mi za***ali reszte to poprostu mialem wy***ane i szczerze mowiac myslalem ze tego krzaka juz nie ma az ktoregos dnia pojechalem na miejscowke ukopcic sie i zobaczyc czy wogole cokolwiek zostalo i zostalem mile zaskoczony ;p;p chociaz to juz hu... z tym ze bedzie mialo ale przynajmniej cos sie zapali swojego :D:D
A z tym dolomitem to wlasnie moge podlac dzisiaj mam ostatnia nocke to moze jak przyjde z pracy to sie tam wybiore bo popoludniu skwar to nie ma co podlewac. A z tym azotem to mozna go czyms domowym zastapic ??
widze ze jakies zainteresowanie jest wiec jak pojade na miejscowke zrobie nowe fotki ;p;p

PrzeRasta

Active member
Buchów
0
Domowym sposobem uzupełnić azot? Hmm... Szczerze to nie wiem. :bongo4: Ale jak dla mnie to najpierw podlej dolomitem, odkwasisz glebę to może roślina zacznie na nowo pobierać składniki odżywcze z ziemi. Bo ja miałem ten sam problem, miałem problemy z PH (o czym nie wiedziałem) i widziałem niedobór azotu. To jej dodawałem tego azotu i nic nie pomagało. Dolałem dolomitu to roślinka okazała się być wręcz przenawożona, jak znów zaczęła pobierać składniki odżywcze. :sunny:

Oczywiście jest jeszcze druga kwestia: podczas zaawansowanego kwitnienia, niedobory azotu są w 100% naturalne. I tutaj mam małe pytanie do wszystkich: Czy gdy pojawią się takie niedobory azotu w średnim stadium kwitnienia, to reagować czy nie?<coolpalacz>

Maniek157

Member
Buchów
0
Witam

Dzisiaj odwiedzilem moja ostatnia slicznotke i zostalem mile zaskoczony :D:D oderwalem zolte liscie i podlalem drugi i ostatni raz planktonem k jakos nie mialem czasu chodzic i podlewac :( praca ;/;/ i dostala jeszcze dolomit. Mysle ze za okolo 3tygodnie :harvest: Co o tym sadzicie ??

Ostatnia edycja:

Yamaraj

Well-known member
Buchów
0
jak tam zbiory? jakis smokereport moze? :zjarany:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół