nasiona marihuany

Timer jak ustawiać?

Wyszukiwarka Forumowa:

Enter

Well-known member
Buchów
0
żeby było 12/12 to musisz odchylić te czarne ząbki do zewnątrz np. od 6.00 do 18.00 i ręcznie ustawić całą tarcze wdług ogdziny jaka jest aktualnie, ten czarny trujkąt na sródku wskazuje aktualna godzine i wszystko się kręci według czasu po podłączniu do prądu. tam gdzie ząbki nie są odchylone panuje ciemnośc w tych godzinach :thumright:

D

delete

Guest
Sory ale nic nie kumam jakie czarne ząbki? Np teraz jest 18 i chce zeby było ciemno od 18 do 6 to ja ustawic to?

Enter

Well-known member
Buchów
0
wokól białej tarczy co są godziny wypisane, jest czarne obramowanie, które składa się z ząbków, one się odchylają albo masz już odchylone. na każdą godzine przypadają 4 ząbki, każdy z nich odnosi się do 15 minut, 4x15min.= 1 godzina i tak ustawiasz cykl naświelania.
ząbki bliżej tarczy z godzinami oznacza ciemność,a odchylone to światłość :thumleft:

S

sdfsdf

Guest
tak jak powiedzial Enter, tak zrob. na poczatku tez mialem problem bo tych czarnych zabkow nie zauwazylem... mam identyczny timer i jego zaleta jest to ze nie trzeba ustawiac codziennie cyklu naswietlania... odchyl zabki w tych godzinach w ktorych chcesz miec swiatlo a w ktorych noc.
to wcale nie jest trudne :) jesli chcesz ustawic dobrze timer to najlepiej zrob to o 18 i wtedy wyczujesz moment :)

[ Dodano: 2006-08-25, 15:42 ]
zreszta wyjasnie ci na gg :)
pozdro!

D

delete

Guest
Wszystko ok. Skumałem o co chodzi pozdro i oczywiscie pomogł.

bartek1

New member
Buchów
0
Chciałem zaopatrzyć się w wyłącznik czasowy który pozwoliłby mi ustawianie lampy i wiatraków w jednym, z tym że wentylatory napędzane są zasilaczem a lampa prosto z gniazdka - czy można to zrobić za pomocą jednego wyłącznika. I czy jest możliwe podłączenie razem z tym do wentylatorów takiego urządzenia, które umożliwiałoby zmianę częstotliwość ich działania??

K

Kornel

Guest
Wystarczy, że podłączysz kabel od zasilacza i lampę pod rozgałęźnik podłączany do timera ?
Boże człowieku klocki lego układaj bo zabawa z prądem może cię zabić. Sorry zwykle nic mnie nie rusza, ale żeby mieć problem z kolejnością wtyczek do gniazdka to trzeba być trochę retardem chyba.
Na marginesie pomysł od początku średnio udany, wentylacja jest potrzebna nie tylko do zbicia temp. Do czego jeszcze to masz zagadkę. Zrób regulację prędkości od biedy jak w nocy spać nie możesz bo hałasuje.

_SeNsI

Well-known member
Weteran
Buchów
10
czyli jak odchyle na 6h to będzie 6h ciemności i 18 światła i za tydzien będzie tak samo liczyć?

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół