Timer (wyłącznik czasowy)

Wyszukiwarka Forumowa:

Kummeraz

Active member
Rejestracja
Lis 5, 2005
Postów
39
Buchów
0
Skad moge wziasc urzadzenie do wlaczania i wylaczania przedluzacza :D co 12 h ?? i jak to sie nazywa bo szukalem pod haslem timer i nigdzie nic nie znalazlem z gory dzieki za odp
 

chaszczu

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 8, 2005
Postów
1,220
Buchów
22
wlacznik czasowy, w wiekszosci hipermarketow w dziale technicznym czy cos w tym stylu, w castoramie, w elektrycznym
 

Laska

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
650
Buchów
1
ja mam z OBI. 35 zeta czy cos takiego kosztował, jest to timer elektroniczny co ma 2 wyjscia - jedno timerowane(do lamp),a drugie caly czas wlaczone - np. do wiatrakow. Sa jeszcze tansze, mechaniczne timery, kosztuja cos kolo 19 zeta, ale chyba da je sie programowac chyba na tydzien tylko
 

koyot

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
727
Buchów
1
ja kupiłem w realu za 17zł...ale mnie wk***ia troche bo tyka, a ja mam boxa w pokoju...czasem az go musze wylaczyc, bo nie zasne...
 

chaszczu

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 8, 2005
Postów
1,220
Buchów
22
mam ten sam sk***ysynski problem, nie moge przez to medytowac, a wylaczyc sie boje bo jeszcze zasne, a znajac mnie rano zapomne wlaczyc i dopiero bedzie
a ja swoj kupilem w castoramie za 8zl i nie trzeba go programowac codziennie, zreszta tak jak kazdy
 

Lob19

Well-known member
Rejestracja
Lis 17, 2005
Postów
269
Buchów
4
MEDYTOWAC :D :D :D
Mechaniczne wylaczniki sa bardzo proste w obsludze, wystarczy troche pomylsec i pobrowac ze zwykla lampa.
Jezlei nie masz jeszcze a masz zamiar kupic - czas swiecenia ustawia sie takimi malymi czarnymi 'zabkami' na obwodzie tarczy z godzinami. Od tego czy zabek wcisniesz czy nei zalezy czy prad bedize plynal czy nie.
 

koyot

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
727
Buchów
1
ja sobie wyobrazam czasem ze sa to krople wody spadajace na zewn parapet :D ...bo pierwsza noc z timerem jak kładłem sie spac na prawde myślałem ze to kapie woda na zewn...dopiero po kilkunastu minutach sie zorientowałem ze to moze byc wlasnie timer :)
 

stryju

Well-known member
Rejestracja
Lip 12, 2005
Postów
186
Buchów
1
elektroniczny 40 zeta w każdym sklepie elektrycznym i macie problem hałasu i ponownego ustawiania po braku prądu z głowy bo ma własną pamięć
 

koyot

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
727
Buchów
1
ja problem tykania roziwazałem starym kocem...poporstu przykryłem kocem timer i sie uciszył :p
 

chaszczu

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 8, 2005
Postów
1,220
Buchów
22
lepiej z tym kocem uwazaj, bo jak ci timer prtzestanie dzialac i ci sie cykl zakluci ??
 

koyot

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
727
Buchów
1
chaszczu napisał:
lepiej z tym kocem uwazaj, bo jak ci timer prtzestanie dzialac i ci sie cykl zakluci ??

hymm...timer jest poprostu przykryty, nic sie nie powinno stac z reszta oddałem pokoj roslinkom :p ...przeprowadziłem sie do drugiego...

choc planuje na flov znow sie wprowadzic... :D
 

chaszczu

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 8, 2005
Postów
1,220
Buchów
22
hehehe i czego to zapalony grower nie zrobi dla swoich kochanych roslinek :mrgreen:
 

can_can

Well-known member
Rejestracja
Cze 10, 2006
Postów
53
Buchów
0
A co do tego timera! Ja mam ten zwykły za 13zł! ten z pokrętłem i z jakimiś czarnymi ząbkami1 AJk tam nawciskam tych ząbow na od 12 do 24 godizny to ono będzie chodziło 12 godizn i sie wyłączy i nie będe musiał później isc i spowrotem tego włanczac! Czy to będzie cały czas tym samym syklem chodziło! 12 godizn chodzi światło póxei jsie wyłancza i po 12 godiznach sie włancza? Czy jak ot jest? Odpowiedzcie! PeAcE
 


Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl na wszystko!
Góra Dół